lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari Lähiruokahanke Huoletta tuoretta – Närande närmat 2.4.2017 lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari
Tarvekartoitus (esiselvityshanke Posintra 2011) 1.vaihe Lähiruokatuotannon osuus maatilan / yrityksen toiminnasta 2.Vaihe Lähiruoan sisään ostamisen osuus yrityksen ostoista 2.4.2017 lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari
lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari Rahoitus ja hallinto Hanke on kaksivuotinen ja kolmas optiovuosi Hankkeella 90% rahoitus Omarahoitus osallistujilta100€ +alv/ vuosi Kokonaisbudjetti n. 150.000 euroa Leader-rahoitus paikallisesta toimintaryhmästä SILMU ry:stä Hallinnoija Loviisan kaupunki Kuuden kunnan alueella (Loviisa, Porvoo, Askola, Lapinjärvi, Pukkila, Myrskylä) Palkattu koordinaattori ja assistentti Toimipiste Loviisan maaseututoimipisteessä 2.4.2017 lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari
lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari Esiselvityksestä Keskeiset haasteet / tuottajat 2.4.2017 lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari
lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari Esiselvityksestä Keskeiset haasteet / jälleenmyyjät 2.4.2017 lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari
lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari Aikataulu 2011 Esiselvityksen analyysi Hankkeen valmistelua Lähiruokahylly Malmgårdiin Kontakteja 2012 2 retkeä (kevät meijeri-liha, syksy mehu-hillo) 18.4 terveydensuojelun ja tuottajien yhteistyöseminaari Malmgårdissa 2 seminaaria (kevät kuluttajien ja jälleenmyyjien odotukset, syksy ruokakulttuuri, vieraana mm. Mats-Eric Nilsson ja ruokakulttuuriprofessori J. Mäkelä) 2-3 koulutusta tarpeen mukaan (mm. leipomo, puutarha) Minimessut - tuottajien esittäytyminen jälleenmyyjille ja tuotekorttikoulutus syksyllä lähiruokaluettelo (elokuu 2012) 4 lähiruokamarkkinat (kesä Liljendaldagar, elo ITUtori, syys Henttala, loka Kekri Porvoossa) tuotekehittelyä, blogi, tiedotusta ym. 2.4.2017 lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari
lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari Aikataulu 2013 2 retkeä (kevät leipomo, syksy kalanjalostus) 2 seminaaria (kevät tuotekehittely ja markkinointi, syksy ”Top Chef”) 2-3 koulutusta tarpeen mukaan tuottajien esittäytyminen jälleenmyyjille 3 lähiruokamarkkinat (elo ITUtori, syys Henttala, loka Kekri Porvoossa) tuotekehittelyä verkostoitumista uusia jälleenmyyjiä paikallinen lähiruokakeskusvarasto uusia keskitettyjä logistisia ratkaisuja pienille erille uuden yhteisen myyntipisteen luominen 7-tien varrelle 2.4.2017 lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari
Tuottajille / jalostajille Parempi yhteistyö uusia tuottajia Sisältö Hankkeen päätyttyä Tuottajille / jalostajille Parempi yhteistyö uusia tuottajia investointeja uusia tuotteita uusia alahankkeita alueellinen lähiruokaluettelo lähiruoan saatavuus lisääntynyt lähiruokamenyt Jalostusmahdollisuuksien lisääminen tuoterepertuaarin laajentaminen pienimuotoinen koekeittiötoiminta täsmäkoulutukset verkostoituminen retket rahoitusmahdollisuuksien etsiminen asiantuntijapalveluiden kartoittaminen asiantuntijaseminaarit uusien paikallisten logistiikkaratkaisujen löytäminen 2.4.2017 2.4.2017 2.4.2017 2.4.2017 2.4.2017 2.4.2017 2.4.2017 2.4.2017 2.4.2017 lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari
Yhteystiedot / Kontaktuppgifter Lähiruokakoordinaattori / Närmatskoordinator Mia Aitokari Bäckasinkuja 1A Bäckasgränd 07880 Liljendal Loviisan maaseututoimipiste / Landsbygdsenheten i Lovisa Puh./tel. 050-3317352 mia.aitokari@loviisa.fi lahiruoka@loviisa.fi Facebook/ Loviisa Lähiruoka www.loviisa.fi/lahiruokahanke Lähiruoka-assistentti /Närmatsassistent Crista Hällfors crista.hallfors@loviisa.fi Puh. / tel. 040-1588838