”Vanhojen” tuomarien koulutus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toiminta avustavana erotuomarina Toiminta avustavana erotuomarina •Ongelmakohtia: –Perustekniikassa ongelmia (näyttöjä ei osata.
Advertisements

PESÄPALLOTUOMARIN OHJEKIRJA
Naperopesissäännöt 5 § 7 §
Uudet säännöt ja tulkinnat 2009  Uudet säännöt  Valittuja muutoksia Jim Briggs Suomennos: Matti Mäkäräinen.
PELAAJIEN TURVALLISUUS
TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
TAPAUS 1 • Joukkueen A pelaaja kuljettaa renkaan siniviivan yli keskialueelta omalle hyökkäysalueelleen. Mitä tuomari tekee?
Joukkueenjohtajat. Kaudesta 2013  Aluesarjajoukkueita 117 ja maakuntasarjassa 20 (12+8)  Kymenlaakson joukkueita mukana enemmän  Oman alueen lisensoituja.
TOIMITSIJAKOULUTUS Tiina Pelander.
SISÄPELITAKTIIKOISTA MIESPESÄPALLOSSA Lajinkehittämistyö Mikko Kylmälä.
TEEMAT VUOROVAIKUTUS -VASTUSTAJAN KUNNIOITTAMINEN -PALLOTTOMAT TILANTEET -RANGAISTUKSET - UUDET PELISÄÄNNÖT.
PESÄPALLON PELISÄÄNNÖT
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi17.30 –  Malliharjoitus18.30 –
JoJo:n tehtävät / Vesa Parttimaa JoJo:n tehtävät Laatukäsikirja s. 13 (
© Suomen Pesäpalloliitto ry
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
Kirjaudu tunnuksillasi tilaa unohtuneet kirjautumissivulta tekstiviestillä sähköpostilla Kirjaudu tunnuksillasi tilaa unohtuneet kirjautumissivulta tekstiviestillä.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
Internal Use Only KERTAUSKURSSI Internal Use OnlyLINJAUKSETEROTUOMARIVIRHE: Kun erotuomari toteaa tehneensä ottelun kuluessa pelisääntöjen.
Turvallisuusilta Ajatuksia varautumisesta ja turvallisuudesta
Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle.
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus2.
Sääntötietoutta.
PESÄPALLON PELISÄÄNNÖT
FC HALIKKO P07-turnaus Otteluohjelma Paikka: Hippo-arena KHT, Halikko (kolme kenttää) Alkaen: Klo 10:00 Liiga-taso: kuusi joukkuetta Ykkös-taso:
TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä
Joukkueenjohtajat. Kaudesta 2012 Aluesarjajoukkueita 121 ja maakuntasarjassa 18 Lisenssoituja pelaajia 2454 Tuomareita 703.
E-Kinkunsulatusturnaus Raksila 2, Oulu.
Tuomaritoiminta Muutoksia kaudelle 2010 *Rangaistusjärjestelmä *Pelitekojen mitätöinti poistuu *Kaikki täsmennykset / muutokset on tehty huomioiden:
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
RaKen ja JoKin T99-02 joukkue järjestää aikuisharrasteturnauksen LA klo , Tervetuloa! Pelitapa ja aika (Järjestävä joukkue pidättää.
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
HyPS P06 Joukkueen omat säännöt 1. 2 Säännöt Kannustamme reilusti ja rehdisti kaikkia, emme arvostele toisten suorituksia Kiusaamissa ja häiriökäyttätymisissä.
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi16.00 –  Malliharjoitus17.00 –
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
P07 WARASTO-Turnaus Hippo-areena KHT, Halikko Lauantaina
JOUKKUETOIMITSIJAT JÄÄKIEKKO-OTTELUSSA 1. OTTELUTOIMITSIJAT 2.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
SaTu tehtävät Juniori Hermes.
VIRALLISEN OTTELUPÖYTÄKIRJAN TÄYTTÖOHJEET
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
VIRALLISEN OTTELUPÖYTÄKIRJAN TÄYTTÖOHJEET
Vanhempainkokous.
TI-TU Tilastointi ja tulospalvelukoulutus Syyskuu 2017
PELIN IDEA.
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
VANHEMPIEN PELISÄÄNNÖT
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
Tai vaihtoehtoisesti
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT
Tuomaripalkkio Verokortti Tuomaritehtävien seurantalomake
Kotipelin järjestäminen Blues-turnaus Joukkueen vaatetus
Lukkarin taktiikka omat vahvuudet/heikkoudet joukkueen pelitapa
Joukkueen päivitetyt pelisäännöt
Ti-Tu koulutus - KERTAUS
LISÄKILPAILUSÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET
Kuuluttaja jääkiekko-ottelussa
Huomioitavaa pienpesiksen pelaamisessa
G-tuomarikoulutus Paikka ja aika.
Vanhojen tuomarien koulutus
Yleinen tuomari ohjeistus sekä viralliset käsimerkit
Esityksen transkriptio:

”Vanhojen” tuomarien koulutus Paikka ja aika

Sääntömuutokset Rangaistuksen ”Sulkeminen ottelusta loppuajaksi” seuraukseksi muutetaan sulkeminen ottelusta loppuajaksi ja 1 piste pelaajan tai pelinjohtajan rangaistustilille. Rangaistuksen ”Ottelurangaistus” seuraukseksi muutetaan sulkeminen ottelusta loppuajaksi, mahdollisuus vaihtopelaajan ottamisesta peliin ja 2 piste pelaajan tai pelinjohtajan rangaistustilille.

Sääntömuutokset Rangaistusten perusteita järjestellään siten, että rangaistuksen ”Sulkeminen ottelusta loppuajaksi” perusteiksi kirjataan lievä fyysinen kontakti, törkeä provosointi, törkeä kielenkäyttö ja toisen pallon tahallinen peliin ottaminen. Ottelurangaistuksen perusteiksi kirjataan fyysinen loukkaus pelaajaa, tuomaria tai yleisöä kohtaan, töniminen, lakin silmille vetäminen tai hiekan pöllyttely kasvoille, loukkaavien käsimerkkien näyttäminen, pallon tahallinen katsomoon lyöminen, jos tapahtunut on aiheuttanut fyysisen vamman ja 1 rangaistuspisteen rikkomuksen uusiutuminen.

Sääntömuutokset Varoituksen syihin tarkennetaan pelinjohtajan luvaton kentälle tulosta pelitilanteessa, pallon tahallinen heittäminen pois kenttäalueelta ja provosointi. Sääntöihin tarkennetaan peli- ja toimitsijakieltomäärittelyt.

Olennaiset sääntötarkennukset Sisäpelaajan rikkomuksista ilman päänsuojusta ja ilman hihanumeroa tai väärällä numerolla pelaamisesta rangaistaan jatkossa vain teknisellä palolla, pelitekoja ei enää mitätöidä Myöhästyneen joukkueen verryttelyajaksi on muutettu tuomarin määrittelemä kohtuullinen aika aiemman 15 minuutin sijaan Tuomaripallossa pallo lukkarin käteen

Olennaiset sääntötarkennukset Rangaistuksenanto-oikeus rajataan päättymään pöytäkirjan kirjoittamiseen aiemman tuloksen julistamisen jälkeisen pelialueelta poistumisen sijaan Syöttöoikeuden saamishetkeksi on tarkennettu hetki, jolloin pallo tulee kotipesässä olevan ulkopelaajan haltuun käytyään ulkopelaajan hallussa kotipesässä ja jossakin kenttäpesässä lyöjän muututtua lopullisesti juoksijaksi

Rangaistuksenanto Peli poikki, kun tilanne on edennyt ratkaisuunsa Rangaistava(t) henkilö(t) ja puheoikeuden käyttäjä tuomarialueelle Kortinanto ja perustelut Rangaistuksen saaja(t) ja puheoikeuden käyttäjä omille paikoilleen Pallo lukkarille, peli käyntiin Pelin jälkeen varmista että rangaistus löytyy pöytäkirjasta ja ilmoita siitä sarjaa johtavalle elimelle (Sami Ritola)

Vaihtojen seuraaminen vaihtosääntö Jos poisvaihdettu pelaaja vaihdetaan sisään, alkuperäinen numero hihaan (sama myös toisinpäin) Vahdi, että vaihtojen välissä on tarvittava aika väärä vaihto ulkovuoroon sisävuoroon Ennaltaehkäisy: Pidä huoli, että joukkueet vaihtavat oikein!

Käytännön seikat Varmista itse otteluaika ja –paikka ja mene paikalle, vaikkei vahvistusta olisikaan tullut! Alkupuhuttelun tärkeys, ottelupaikalle ajoissa! Toukokuussa taas lisenssien tarkistus Mikäli haluat tarkkailua, ilmoita siitä seuran tuomarivastaavalle!

Tärkeät erikoissäännöt: Estäminen ja tuplahaava ” Pelaajat eivät sijoittumisellaan saa häiritä vastapelaajia” Arvojärjestys: etenevä kärki, aktiivinen (pallollinen tai palloa välittömästi tavoitteleva) ulkopelaaja, kärjen takana etenevä sisäpelaaja, muut ulkopelaajat, muut sisäpelaajat. Tuplahaava: Pesälle ehtivä ollut kopilla irti, pesässä oleva ei.

Tuomarileirille!

(Extra) (Vihellysharjoittelua FOXilla)