Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vaino lapsiperheen arjessa
Advertisements

HALSUAN VASU -avain kasvuun
Jumalan kanssa.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Oletko 40-, 50-, 60- tai 70-luvun lapsi......???
Tervetuloa laulamaan ja osallistumaan Suvivirsi- tapahtumaan. Yhdessä voimme muuttaa maailmaa!
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset.
Verkkomedia tytölle ja pojalle Seurakunnan kerholaisten oma yhteisö Mielenkiintoista tekemistä Turvallinen arvopohja.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Lasten suusta.
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa. Maailmassa on 2,2 miljardia lasta 90 % heistä asuu kehitysmaissa.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Pakolaiset tarvitsevat kodin.
Asemanseudun persoonat. Eläkeläinen Tärkeää mahdollisuus valmistella matka etukäteen ettei stressaa Matkustaessa tulee asemalle noin puoli tuntia ennen.
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
Esteettömyys päiväkodeissa koulutuspäivä
JEESUKSEN LAPSUUS.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015
DOWNIN SYNDROOMA. MITÄ DOWNIN SYNDROOMA TARKOITTAA? Downin syndrooma on yleisin kehitysvamman aiheuttaja ja Suomessa Downia sairastavia on n henkilöä.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
Kauneimmat Joululaulut kajahtavat rauhan puolesta.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
Nälkäpäiväkeräys Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla Punainen Risti pystyy vastaamaan avuntarpeeseen nopeasti, lähellä ja kaukana. Aliravitsemus,
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Paijalan iltapäiväkerho. Toiminta-ajatus Tuusulassa koululaisten iltapäivätoiminta on lasten ja vapaa-ajan toimintaa tutussa paikassa, jossa aikuisen.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Kadonnutta vanhempaa etsimässä Tarja Hiltunen Tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopisto Lapsi- ja läheistyön koordinaattori Sininauhaliitto.
PERHEEN TUKEMINEN Anitta Huotari, Porstua ry.. PERHEEN KRIISI KAIKKI OSAPUOLET TARVITSEVAT TUKEA, KAIKKI REAGOIVAT KRIISIIN KRIISI MUUTTAA, RAJOITTAA.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
Terveyden määritelmät
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
2 Perheitä on joka lähtöön s
C-363/08 Slanina C-347/12 Wiering
Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa.
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Tietoa ja tilastoja Suomen väestöstä
Kummina olet korvaamaton
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
ELÄMÄÄ SUURKAUPUNGISSA
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Plan ~Perustettu v (suomessa 1998)
Pakolaiskriisi Pakolainen on henkilö, jolla on perusteltu syy pelätä joutuvansa vainotuksi rotunsa, etnisen taustansa, uskontonsa, kansallisuutensa tai.
Lähetysopetus rippikoulussa
Valtuustoaloite aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintamaksuihin liittyen
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Hyvinkään suun terveydenhuolto
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Kuntoutuksen perusteet
Kuhaniemen koulu Tehnyt: Samuel, Jonna ja Rosa

IHMISKAUPPA ON NYKYAJAN ORJUUTTA
Päivi Arvonen Pois kadulta!.
Yleisen tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia Konflikti ajaa lapset pakosalle, keskeyttää koulunkäynnin ja jättää jälkeensä psyykkisiä traumoja. Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen lapsuuteen!

Isisin terrorisoiman Irakin kurdialueen lapset ovat eläneet vuosia konfliktin keskellä. Kolme miljoonaa lasta on jäänyt pois koulusta. Fida on tehnyt Irakissa työtä lasten psykososiaalisen hyvinvoinnin eteen. Tavoitteena on mahdollistaa lapsille turvallinen koulutie ja mahdollisuus olla lapsia. Rakennusten jälleenrakennus on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on murtuneiden mielien ja kadonneen toivon jälleenrakennus!

Mosulissa asuva kuusivuotias Yaran perheineen on kokenut raskaita vuosia. Kotikaupunki oli pari vuotta Isis-terroristien hallussa. Yaran joutui keskeyttämään koulunkäynnin, koska kadulle ei uskaltanut mennä. Niinpä hän vietti aikansa sisällä. Kerran terroristi piti asetta tytön ohimolla, mutta Yaran ja äiti pääsivät pakoon. Emme tiedä, mitä kaikkea pelottavaa Yaran on kokenut ja mitä hänen suvulleen on käynyt. Yaran äitineen tuli Fidan tukemaan lasten turvatilaan Mosulin liepeillä. Äiti kertoi silloin, ettei Yaran ollut pitkään aikaan kyennyt leikkimään. Tyttö kärsi peloista ja oli vihainen. Turvatilassa hän pikkuhiljaa alkoi taas hymyillä. Nyt Yaran herää aamuisin valmiina leikkiin! Turvallisuussyistä emme julkaise Yaranin kuvaa, kuvan tyttö ei liity tapaukseen.

Kongon demokraattisessa tasavallassa sissien väkivalta on ajanut kaksi miljoonaa lasta pakolaisuuteen. Fida on tukenut lapsia, joihin konflikti on vaikuttanut syvästi. Lapsille on rakennettu kaksi toimintakeskusta, jossa on turvallinen leikkialue sekä keskusteluapua. Kampanjan tuella autamme kaikista heikoimmassa asemassa olevia lapsia kouluun. Suuri osa heistä on vammaisia, jotka kärsivät konflikteissa eniten. 

Kongon demokraattinen tasavalta on maailman pahimpia kriisialueita Kongon demokraattinen tasavalta on maailman pahimpia kriisialueita. Jopa kaksi miljoonaa lasta elää pakolaisena, koska kotiseutua terrorisoivat väkivaltaiset sissijoukot. Francinen kotikylä on yksi levottomista alueista. Tytön täti tapettiin perheen kodin lähellä. Francine kärsi peloista, ja joutui jättämään koulunsa kesken. Viime vuonna hän pääsi Fidan tukemana takaisin kouluun. Hän on saanut Fidan tukemassa lastenkeskuksessa henkistä tukea. Nyt Francine uskaltaa jo ajatella tulevaisuutta ja käydä koulussa.

…auttaa konfliktin keskellä eläviä lapsia takaisin normaaliin arkeen, kuten kouluun. …kohdistaa kaiken tarvittavan avun erityisesti vammaisille lapsille. …antaa vanhemmille henkistä tukea traumoista selviämiseen tukiryhmissä. …järjestää lapsille kerhoja, leikkiä ja leirejä.

60 äitiä saa henkistä tukea Irakissa Pieni teko, suuri apu: 2 tuntia keräys- lippaan kanssa: 75 € Haasta kaveri mukaan 2 x 75 = 150 € 60 äitiä saa henkistä tukea Irakissa 150 €