Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
Advertisements

Kirkko keskellä kylää Seurakuntien varhaiskasvatus ja perhepalvelut perheitten tukena Martti ESKO, kirkon perheasiain johtaja.
Anna-Liisa Lämsä: Tuhat tarinaa lasten ja nuorten syrjäytymisestä.
Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevä, ohjaava sekä ryhmämuotoinen perhetyö Toiminta-ajatus Auttaa, opastaa, ohjata perheitä arjessa ja vanhemmuudessa,
P ERHENEUVOLA LAPSEN JA PERHEEN TUKENA Perheiden hyvinvoinnin tukeminen, vanhempainilta Psykologi Saana Sievers.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Suun terveydenhuolto Rovaniemi. Järkevä työnjako Hammashoitajan tehtävänkuva → Hammashoitajat ja lähihoitajat vastaavat omalta osaltaan potilas- ja työturvallisuudesta,
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
ELM04 ”Edessäsi on nyt avoin ovi” Ilm.3:8b. ELM04  pääkaupunki: Moskova  pinta-ala: km 2  väkiluku: 142,5 milj. joista 16,4% alle 15-vuotiaita.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi Koordinaatin.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
LAPSEN ESIOPETUSSUUNNITELMA Lapsen nimi Esiopetuspaikka ja toimintavuosi Esiopetuksesta vastaava opettaja Syntymäaika HuoltajuusYhteishuoltajuusYksinhuoltajuus.
Diakonia ja Yhteisvastuu Action Angels Diakonia = palvelu Diakoniatyössä etsitään ja autetaan hankalassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, jotka.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Evankelis-luterilainen kirkko Suomessa tänään
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Päivähoitoikäiset (10kk–6v) ikäryhmittäin
Tukea arjen vaativiin vaiheisiin
Oulu Seija Saarinen, Liisa Luukkonen, SLK
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova,
9.-luokkalaisten kesätyöinfot
Kansanlähetyksen työ Virossa
Mitä VamO-hankkeessa on meneillään Rovaniemellä
Paikalla päivittäin useita eri asiantuntijoita
JESUIITAT.
NEUVOLAN PERHETYÖNOHJAAJA ENNALTAEHKÄISEVÄÄ PERHETYÖTÄ VAHVISTAMAAN
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Pohjois-Karjalan vapaaehtoistoiminnan verkosto
Sosiaalialan tehtävärakenne
Heinolan kaupunki KIRKONMÄELLÄ PERHEKERHOT Klo VAUVAKAHVILA
Asva- hoitajan työ Martinlaakson terveysasemalla
Yhteistyölomake käyttöön myös muille ikäryhmille kuin 4-vuotiaille.
Erotilanteen palveluilla kohti sovinnollisuutta
LAPE-HANKE Etelä-Hämeen Martat ry
OmaTori ydinkeskustassa torin laidalla, osana muuta palvelukorttelia…
Varhaisvuosien erityiskasvatuksenhanke 2005 – 2007 VARVEKA
Kirkon Kasvatus- ja perheasiat
Seurakuntaharjoittelut, työelämäyhteistyö ja ops2015
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Seurakunnat ja Lape Jarmo Kokkonen
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille
EROTILANTEEN PALVELUILLA KOHTI SOVINNOLLISUUTTA Eroauttaminen Kainuussa 02/ Marika Uhlbäck, projektisuunnittelija Mukava Kainuu -hanke.
Mielenterveys ja päihdestrategia 2012
Oulujoella on perhekeskus
Lähetystyö 2010.
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
PerhekeskuSTOIMINTA hEINOLASSA
SEURAKUNTA 2018.
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Näkökulmia katsomuskasvatukseen
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
Vanhempien tukeminen kasvatustehtävässä
PERHETYÖN UUDET KUVIOT JA PALVELUOHJAUS
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Lapin kuntien nuorisotoimen henkilöstö keväällä 2018
NV:n uusi viestintästrategia työseminaari
Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatus
Miten tavoitamme vähävaraiset perheet?
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
NUORTEN TURVATALO ESPOO
LAPSI- JA PERHEJÄRJESTÖT KESKI-SUOMESSA
Urjalan seurakunnan kesärippikoulu 2019
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Vapaaehtoistyö osana opintoja
Esityksen transkriptio:

Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?

DIAKONIA- JA LÄHETYSTYÖ Työntekijät: sosionomi-diakoneja  Kotikäynnit ja vastaanotto (taloudellinen avustus, ruoka-apu, keskusteluapu, palveluohjaus)  Kerhot ja ryhmät  Vapaaehtois-toiminnan organisointi  Laitoskäynnit  Erityistä tukea tarvitsevat  Yhdistysten kanssa yhteistyössä mm. SPR ja EL  Parisuhde/perhe-neuvonta (neuvola)

VARHAISKASVATUS – JA PERHETYÖ Työntekijät: Lastenohjaajia, lapsityönohjaajia, nuorisotyönohjaajia, Lapsi- ja perhetyön perustutkinto/ Sosionomi-Kirkonvarhaiskasv. AMK / diakoni (AMK)/ Sosionomi- Kirkon nuorisotyönohjaaja  Kerhotoiminta (päiväkerhot- ja perhekerhot, kahvilat ja ryhmät)  Perheleirit ja - tapahtumat  Kunnan varhaiskasvatuksen kanssa tehtävä yhteistyö, katsomuskasvatuksen tukeminen  Neuvolan ja kunnan perhetyön kanssa tehtävä yhteistyö  Perhepäivähoitajien tukeminen

 Kirkolliset toimitukset  Vapaaehtoistoiminnan järjestäminen KIRKKOPALVELU Työntekijät: papit, kanttorit, suntiot, toimistosihteerit Koulutus: teologian maisteri, kanttorin tutkinto (kirkkomusiikki), yms..  Kirkolliset toimitukset  Vapaaehtoistoiminnan järjestäminen  Musiikkiryhmätoiminta  Musiikkikasvatus  Virastopalvelut  Toimitusjärjestelyt  Tiedotus  Suntiopalvelut  sielunhoito  Kulttuuritoimijat  järjestöt

 Kerhot, leirit, retket ja tapahtumat  Avoin toiminta NUORISOTYÖ Sosionomi- diakoni (AMK)/ Sosionomi- Kirkon nuorisotyönohjaaja  Kerhot, leirit, retket ja tapahtumat  Avoin toiminta  Kouluyhteistyö  Kriisiapu  Nuorten kouluttaminen (isoset, kerhonohjaajat, yövahdit)  Rippikoulu  Nuoret aikuiset  Kaupungin nuorisotoimi  Partio  Järjestöt  Muut seurakunnat

Perheasian neuvottelukeskukset (Tornio ja Rovaniemi) Työntekijät: perhe- ja pariterapeutteja Perheasiain neuvottelukeskuksen perustehtävänä on auttaa kristilliseltä pohjalta toimien keskusteluavun ja terapian keinoin aikuisväestöön kuuluvia henkilöitä lähi- ja ihmissuhteiden ongelmissa ja elämän kriisitilanteissa sekä antaa työnohjausta ja koulutusta perheiden kanssa tekemisiin joutuvien ammattiryhmien työntekijöille. Palvelut ovat maksuttomia. Perheneuvojilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Perheneuvonnan asiakkaaksi voi hakeutua vaikka ei kuuluisi ev.lut. kirkkoon.

Paljon muuta osaamista Mm. sosionomi- diakoneja, sairaanhoitajia, merkantti, lähihoitaja, vertaisryhmän ohjaajia, chat-työntekijöitä, lastentarhanopettaja, nuorisotyönohjaajia, Nuisku-ohjaajia, musiikkikasvattajia, mediaosaajia, sielunhoitajia, erityisnuorisotyönohjaaja, rikos-ja riita-asioiden sovittelijoita, parisuhdetyöntekijöitä, psykoterapeutti…