Metsähanhen metsästys Kaakkois-Suomessa 2017

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten matkailijoina Suomessa maaliskuu 2012 Kapustat Kaakkoon.
Advertisements

Vastuullisuus verkkokalastuksessa
MUSTANMEREN MATALAPAINEET
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Moodlen ohje opiskelijoille
RKTL - tietoa kestäviin valintoihin Pekka Helle Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Vaasa Työpaja riistakonsernin tietohallinnon tietojärjestelmien.
INTRA.
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
Web-Käyttöliittymä, käytettävyys Asiakas on kuningas, hiiri aseena Jos asiakas ei löydä tuotetta, hän ei osta sitä.
KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKE
Kalakantojen arviointi: poistopyynti
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Puolangan Rhy Hirvenmetsästys Metsästys 2013  Pyyntiluvat 73 kpl (95 hirveä)  Riistakeskuksen suositus, vasaverotus 50 %  Aikuisehto 5 luvansaajalla,
Mitä museot ja koulut voivat tehdä yhdessä?
Sähköpostin uudelleenohjaus Eetu Maukonen. Avaa selain Etsi sähköpostistasi kyseinen kohta Asetuksista etsi ”Säännöt” ja klikkaa uusi sääntö Sieltä valitse.
TURVETUOTANTO JA ISOT PETOLINNUT
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
Hunting and Nature Conservation EC-Court cases Tallinna Satu Sundberg Ministry of the Enviroment.
Kasvihuonetuki 2014 Ohje hakijalle
Maaseutu.fi on uudistunut -
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Oma riista -palvelu oma.riista.fi Saalisilmoituksen tekeminen
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Kriisivalmius riistahallinnossa Klaus Ekman Viestintäpäällikkö © Suomen riistakeskus1.
SDQ-kyselyn toteutus wilmassa Syksy Kyselyjen ajankohdat  Kysely toteutetaan syksyllä 3. ja 5. luokan oppilaille (keväällä 8. lk pilotti) 
Hidastuuko uhanalaistuminen Suomessa? Aino Juslén, LTKM,
Metsästysasetuksen muuttaminen Valtioneuvoston päätös |
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Tukioikeuksien siirrot  Voidaan siirtää pysyvästi tai määräajaksi  Tehdään lomakkeilla 103A ja 103B  Lomakkeen 103A saat joko Vipu-palvelusta tai kunnasta.
Julkisen hallinnon ICT-näkymiä HAKA-Virtu tilaisuus Tuomo Ahjokannas
Kirjanpitolain muutokset GLÖGITILAISUUS Eduskunnan sivut Atsoftin sivut Asteri kirjanpito.
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, lokakuu 2014 Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus 1.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Etelä-Suomen Sote-alue (järjestämisvastuu) Etelä-Suomen neuvottelukunta Verkosto kaikkien eri toimijoiden kesken. 1-2 krt vuodessa puolen päivän työseminaari.
Kaakkois-Suomen järjestöjen aluetapaaminen , Erica Mäkipää.
Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.
Esityksen sisältö 1.Kymenlaakson tavoite tuulivoimalle voimalan merkitys seudun kehittämiselle 3.Tuulivoimala sijoittumisaktiviteetti 2011 lopulla.
Energiatehokkuuden rooli energiahaasteisiin vastaamisessa Kaisa Kosonen, ilmastovastaava
Tärkeää tietoa tuutoroinnista Sami Heinonen |
SanomaPron sähköiset sisällöt Lappeenranta Veso –koulutus Heikki Karjalainen.
VETOVOIMAA MAASEUDULLE YHTEISTOIMINNALLA JA VERKOSTOITUMALLA
4. MONO-päivä Klo
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
ARKTISET KULTTUURIT Sivut 162171
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Henkilökohtaisen ohjaajan / avustajan kriteerit
Kanahaukka.
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
HOPS-työpaja.
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Luonnos ( ) asetukseksi metsästysasetuksen muuttamisesta
Pitääkö työpaikalla tehdä radonmittaus?
Hankeviestintää - miksi ja miten?
Poliisin kuulumiset Kaakkois-Suomesta
Pitääkö työpaikalla tehdä radonmittaus?
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Officair- tutkimusryhmä Matti Peltonen, Otto Hänninen, Arja Asikainen
Opetusvideot oppilaiden omiin laitteisiin
Itä-Uusimaa: ICT-ympäristön yleiskuvaus
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
Pitääkö työpaikalla tehdä radonmittaus?
Tuetun päätöksenteon koulutus
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
Mistä on kyse?  Toive siirtyä paperitenteistä kokonaan sähköisiin tentteihin - Digiloikkarahaa asian eteenpäinviemiseksi Avoimia Moodletenttejä tehty.
Lintujen suojelu Lintuharrastuksen perusteet Torstai
Esityksen transkriptio:

Metsähanhen metsästys Kaakkois-Suomessa 2017 Suomessa liikkuu syksyllä metsähanhen kahta eri alalajia. Suomessa pesii taigametsähanhi, joka taantui merkittävästi viime vuosikymmenien aikana. Syksyllä tavataan myös toista alalajia, tundrametsähanhea, joka on runsaslukuinen ja kestää hyvin metsästystä. Pohjois-Venäjällä pesivää tundrametsähanhea tavataan meillä pääasiassa Kaakkois-Suomessa niiden muuttaessa Keski-Eurooppaan.   Tundrametsähanhi Anser fabalis rossicus Taigametsähanhi Anser fabalis fabalis (photo Tuomo Pirttimaa)

Taiga- ja tundrametsähanhen pesimä ja talvehtimisalueet Tundrametsähanhen päämuuttoreitti Venäjän tundralta Keski-Eurooppaan talvehtimisalueille Kannan koko 10-kertainen taigametsähanheen verrattuna, noin 600 000 yksilöä ja kanta kasvussa Päämuutto sivuaa säännöllisesti Suomea pienellä alueella kaakossa, ja tundrametsähanhen päämuutto on myöhemmin kuin taigametsähanhen Ei tarvetta metsästyksen rajoittamiseen, jos metsästys voidaan järjestää niin että se ei haittaa taigametsähanhen kannanhoitoa Taigametsähanhi Voimakkaiden itätuulten aikaan tundrametsähanhea havaitaan merkittäviä määriä laajasti Suomessa. Näillä alueilla myös taigametsähanhea on enemmän, eikä tämänhetkisen riistatiedon perusteella ole perusteita sallia metsästystä laajemmin. Onnistunut kuvakeräys, parempi tieto alalajien esiintymisestä ja taigametsähanhikannan vahvistuminen luovat edellytyksiä metsästyksen avaamiseen laajemmin tulevina vuosina. Tundrametsähanhi Lähde: Marjakangas, A., Alhainen, M., Fox, A.D., Heinicke, T., Madsen, J., Nilsson, L. & Rozenfeld, S. (Compilers)b 2015. International Single Species Action Plan for the Conservation of the Taiga Bean Goose (Anser fabalis fabalis). AEWA Technical Series No. 56. Bonn, Germany.

Metsähanhen metsästys 2017 Metsästys koskee metsähanhen molempia alalajeja. Kaakkois-Suomen metsästysalueella pyynti on kohdennettu aika- ja aluerajauksella runsaslukuiseen tundrametsähanheen, joka kestää hyvin metsästystä. Kaakkois-Suomessa tapahtuva pyynti ei kohdistu Suomessa pesineisiin taigametsähanhiin. Venäjällä sulkineita tai siellä pesiviä taigametsähanhia saattaa päätyä pieniä määriä saaliiksi. Saaliiksi päätyvien taigametsähanhien määrän selvittämiseksi järjestetään kuvakeräys. Metsähanhella on pakollinen saalisilmoitus.

Metsähanhen metsästys 2017 Metsästys aika ja -alue: 1. lokakuuta  30. marraskuuta Lappeenranta, Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti, Orimattila, Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo ja Pukkila. Muualla maassa kielletty

Metsähanhen metsästys 2017 Pakollinen saalisilmoitus Sähköisesti Oma riista-palvelussa https://oma.riista.fi/ Saaliskirjaus maastossa ja virallinen ilmoitus tietokoneella kotona VIRALLINEN SAALISILMOITUS ON 2-VAIHEINEN! 1) Saaliskirjaus 2) Ilmoitus Paperilla postitse virallisella lomakkeella, jonka saa tulostaa osoitteesta https://riista.fi/metsastys/lomakkeet/saalislomakkeet/ Suositus on että ilmoitus lähetetään viipymättä saaliin saamisen jälkeen, käytännössä vuorokauden kuluessa. Lakisääteinen raja on seitsemän (7) vuorokautta. Metsähanhi saaliina Kirjaa saalis Oma riistaan Tarkista saaliskirjauksen tiedot ja lähetä ilmoitus Oma riistassa

Metsähanhen metsästys 2017 Kuvan lähetys Luonnonvarakeskukselle 1. Metsähanhi saaliina 4. LUKE saa sähköpostia Analysoidaan riistakonsernin toimesta  Arvio alalajijakaumasta 3. Metsästäjä valitsee Jaa kuva sähköposti Osoite hanhi@luke.fi Otsikkokenttä  Kunta + päivämäärä + arvio alalajista Jos ammuit useita hanhia, lähetä jokaisesta hanhesta oma kuva ja kirjoita viestikenttään ammuttujen lintujen lukumäärä VOI MYÖS SIIRTÄÄ KÄNNYKÄSTÄ TIETOKONEELLE JA LÄHETTÄÄ TIETOKONEELTA 2. Metsästäjä ottaa älykännykällä kuvan

Harjoittele lajintunnistusta Metsästystilanteessa hanhien äänien tunnistamisella on erittäin suuri merkitys. Hanhien ääniin voi tutustua esimerkiksi riistakeskuksen koulutusportaalissa. https://koulutus.riista.fi/dreambroker-kategoria/aanet-hanhet/ Hanhien tunnistamiseen värityksen ja siluetin perusteella on hyvä koulutuspaketti riista.fi –sivuilla: https://riista.fi/julkaisut/lajintunnistusmateriaalit/ Kaakkois-Suomessa suurin lajintunnistusongelma on runsaslukuisten tundrahanhien ja metsähanhien erottaminen toisistaan. Lajiparin erottaminen onnistuu parhaiten äänen perusteella. Rauhoitettu tundrahanhi vs. metsähanhi

Taiga- ja tundra-metsähanhi Lyhytnokka- hanhi Metsähanhen alalajit, taiga- ja tundrametsähanhi, ovat varsin samannäköiset. Niiden erottaminen metsästystilanteessa onnistuu vain harvoin. Ammutusta hanhesta se on suurimmaksi osaksi mahdollista, mutta vaatii perehtymistä aiheeseen. Hyvä määritysohje tundra- ja taigametsähanhen erottamiseen löytyy BirdLifen sivuilta oheisesta linkistä, mistä myös kuva kaapattu https://tiedostot.birdlife.fi/maaritys/tundrametsahanhi.pdf

Onnistunutta jahtia! Tunnista laji ennen kuin ammut Vältä haavakoita - Älä ammu yli 25 m etäisyydelle Ilmoita saalis Suomen riistakeskukselle – Oma riista tai paperilomake Lähetä kuva Luonnonvarakeskukselle – hanhi@luke.fi https://riista.fi/julkaisut/eettiset-ohjeet/