Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.
Advertisements

Prosessiteollisuus monessa mukana.
Tule mukaan Nälkäpäivä- keräykseen!
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa,
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
KAUPUNGIN JOHDON TERVEISET KYLÄKIERROS MUUTOKSEN TUULET  Jälleen kerran yhteiskuntia ravistelevat suuret muutokset: tekniikassa, uskonnoissa, organisaatioissa,
Onko yhden ihmisen teoilla merkitystä?
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
©Tampereen kaupunki Vipu-projektin kysely Videoneuvottelujen käyttö ja tarpeet hyvinvointipalveluissa lokakuussa 2007.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Soili Hyvärinen Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jäsenyys 2012 Varainhankintatiimi Jäsenyys 2011 Miksi jäseniä? Jäsentavoitteet Mitä jäsenyys on? Jäsenmaksut ja niiden jako Jäsenedut.
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa. Maailmassa on 2,2 miljardia lasta 90 % heistä asuu kehitysmaissa.
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
Suomen Punaisen Ristin varhaisnuorten toiminta
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Pakolaiset tarvitsevat kodin.
Sinä. Juuri sinä voit vaikuttaa siihen Sinä voit vaikuttaa siihen, että apua saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan.
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Kiitos sulle Jumalani.
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
LÄHTÖMAAT KUVAT: IFRC KAUTTAKULKUMAAT KOHDEMAAT 190 KANSALLISTA YHDISTYSTÄ PAIKALLISYHDISTYSTÄ PALKATTUA HENKILÖKUNTAA 16 MILJOONAA VAPAAEHTOISTA.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
Pekka Reinikainen Vaikuttamistyön ja viestinnän suunnittelija, Suomen Punainen Risti, kansainvälinen avustustoiminta KUVA: SUOMEN PUNAINEN RISTI, KENTTÄVIESTINTÄTYKSIKKÖ.
Nälkäpäiväkeräys Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla Punainen Risti pystyy vastaamaan avuntarpeeseen nopeasti, lähellä ja kaukana. Aliravitsemus,
PUNAINEN RISTI IRIS, JUSTIINA JA EMMA. MIKÄ ON PUNAINEN RISTI? Suomen punainen risti on yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Se on perustettu.
MANILAN SLUMMI.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Jokaisella ihmisellä on oikeus hakea turvapaikkaa 2016 Suomen Punainen Risti Vapaaehtoisena SPR:n osastossa (osaston nimi)
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Nälkäpäivä 14. – Sinä voit auttaa! Leena Koskela.
SUOMEN UUDET VÄHEMMISTÖT
Suomen kielen alkeiskurssi -k-p-t-vaihtelu: nominit
Extrication& new technology
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
14. Lähi-idän uskontojen yhteiset piirteet
MAAILMA PAKOSALLA Pekka Reinikainen
Köyhyys maailmassa.
Samaan aikaan kun moni koti maailmalla on tuhoutunut,
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Mikael ja Juho.
Pakolaiskriisi Pakolainen on henkilö, jolla on perusteltu syy pelätä joutuvansa vainotuksi rotunsa, etnisen taustansa, uskontonsa, kansallisuutensa tai.
Lähetysopetus rippikoulussa
Nälkäpäivä 14. – Sinä voit auttaa! Leena Koskela.

Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Päivi Arvonen Pois kadulta!.
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Lähetysopetus rippikoulussa
Vapaaehtoistyö osana opintoja
Esityksen transkriptio:

Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja on muun muassa Ukrainassa ja Syyriassa. Kuvassa näkyvä sortunut talo sijaitsee Itä-Ukrainassa. EMIL HELOTIE EMIL HELOTIE

Sodassa on säännöt, joiden mukaan viattomia ihmisiä ei saa vahingoittaa. Silti sota-alueet ovat usein tavallisille ihmisille erittäin vaarallisia. Monet joutuvat muuttamaan väliaikaisesti pois kotoaan, jopa ulkomaille. Kuvassa Punaisen Puolikuun avustustyöntekijä auttaa naista turvaan sodan runtelemassa Aleppon kaupungissa Syyriassa.

Joskus turvallisia koteja ei ole tai niitä ei riitä kaikille Joskus turvallisia koteja ei ole tai niitä ei riitä kaikille. Silloin ihmiset joutuvat asumaan väliaikaisesti esimerkiksi teltoissa. Alueita, joilla pakolaisia asuu paljon väliaikaisesti, kutsutaan pakolaisleireiksi. On olemassa leirejä, joilla asutaan vain muutama päivä. Jos sota jatkuu pitkään, voi olla, että leireillä joudutaan asumaan monta vuotta. Kuvassa ihmisiä Kreikan rajalle pystytetyllä pakolaisleirillä.

Sota vaikeuttaa ihmisten elämää monella eri tavalla Sota vaikeuttaa ihmisten elämää monella eri tavalla. Koulut ja työpaikat suljetaan ja tavallisia asioita, kuten ruokaa, lääkkeitä, vaatteita ja muuta tarpeellista on vaikea saada. Silloin näitä asioita tuodaan jopa pitkän matkan päästä. Tätä kutsutaan avustustyöksi.

Avustustyötä tekevät monet järjestöt Avustustyötä tekevät monet järjestöt. Punainen Risti ja Punainen Puolikuu on yksi suurimmista avustusjärjestöistä maailmassa. Punaisella Ristillä on vapaaehtoisia ja työntekijöitä jokaisessa maailman maassa. He auttavat niitä ihmisiä, joilla ei ole mitään sodan tai muun onnettomuuden takia. Kuvassa avustustyöntekijä hoitaa pientä lasta pakolaisille pystytetyssä sairaalassa Jordaniassa.

Osallistumalla Nälkäpäivään sinä mahdollistat sen, että sodan keskellä eläviä ihmisiä voidaan auttaa. Sinun keräämilläsi/lahjoittamillasi rahoilla ostetaan heille ruokaa sekä tavaroita kuten huopia, vaatteita, telttoja ja muuta elintärkeää. Punainen Risti vie avun perille. Kiitos, että autat! Kuvassa on Punaisen Ristin vapaaehtoinen auttaja, Nadežhda Soroka. Hän vie avun perille Ukrainassa.

Kiitos, että autatte! NÄLKÄPÄIVÄ 15.-17.9.2016 nälkäpäivä.fi