Jatko-opintoinfo 2018.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Advertisements

Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Suomen koulutusjärjestelmä
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Yhteishaku 2015.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
Tutkinto-opiskelu ulkomailla. Tutkinnon suorittaminen ulkomailla Tutkintoon johtavaa opiskelua, jonka kesto riippuu suoritettavasta tutkinnosta: 2. asteen.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
H AKUINFO KEVÄT H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin.
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
AikuiskoulutusEP - tietokantatilanteen yhteenveto
Vanhempainillan ohjelma
JATKO-OPINNOT OPO1 kurssi abeille Viherlaakson lukio
Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Hakuinfo Kevät 2017.
JAMK tutuksi päivä HAKUINFO OPOILLE.
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Jatko-opintoinfo 2017.
Mikä ihmeen oppisopimus?
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
4. oppitunti Jatko-opintojen hakuinfo.
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
Mitä peruskoulun jälkeen?
YKKÖSTEN JATKO-OPINNOT
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Jatko-opintojen hakuinfo
OPO 1 Kastellin lukio, Anja kunnari & mervi tuomela
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Jatko-opintoinfo
Lentokonealan jatko-opinnot
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA?
Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Tilastotietoa teknologiateollisuuden rekrytointitarpeista, henkilöstön koulutustaustasta ja teknologia-alojen koulutuksesta.
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Opetushallitus / Jaana Saha
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Neuvoja ja vinkkejä opintojaan pohtiville
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
Väyläopintoihin ohjautuminen
Omnia.fi/yhteishaku.
Yhteishaku 2019 OSAOssa Raija Lehtonen.
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
OSAAMISKANSIO Nimi.
Lukiolaisen jatko-opinnot
Väyläopintoihin ohjautuminen
Ammattikorkeakouluopinnot​
Esityksen transkriptio:

Jatko-opintoinfo 2018

Hakisinko jatko-opintoihin?

Miten opiskelijat valitaan? Mihin voin hakea opiskelemaan? Mistä saan tietoa ammateista ja koulutuksista? Miten, missä ja milloin haku tehdään? Millaista opiskelu korkea-asteella on?

Yleinen jatko-opintokelpoisuus Ammatillisen perustutkinnon (180 osp/3 v.) suorittaneilla on yleinen jatko-opintokelpoisuus korkea-asteen opintoihin - ammattikorkeakoulu - yliopisto Toisen asteen ammatillisia opintoja voit valmistumisen jälkeen suorittaa ammatillisessa aikuiskoulutuksessa

Suomen koulutusjärjestelmä Jatko-opinnot: Tohtorintutkinto/ Lisensiaatin tutkinto Alempi korkeakoulututkinto - kandidaatti Ylempi ammattikorkeakoulu-tutkinto Työkokemusta 3 vuotta Alempi korkeakoulututkinto - kandidaatti Ammattikorkeakoulu-tutkinto Lukio-koulutus Ammatillinen pt + lukio Ammatillinen perustutkinto Perusopetus

Opintojen rakenne korkea-asteella Pääaineopinnot Kieli- ja viestintäopinnot Sivuaineopinnot Vapaasti valittavat opinnot Perusopinnot

Mitä tai mistä haluaisit oppia lisää? Mieti, mitä toivot tulevaisuuden työltäsi! Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua? Millainen opiskelutapa sinulle sopii? Lähiopetus, etäopiskelu, työn ohessa… Arvioi, miten onnistuu opiskelun ja muun elämän yhteensovittaminen. Haluatko syventää teoreettista osaamista ja lisää käytännön taitoja? Tutustu ammatteihin ja koulutuksiin! www.opintopolku.fi www.ammattinetti.fi

Tiedonhaku Opintopolusta Opintopolku on valtakunnallinen palvelu, joka sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi löytää koulutusvaihtoehtoja ja hakea niihin. www.opintopolku.fi

Tiedonhaku Ammattinetistä Ammattinetti sisältää tietoa ammateista ja aloista. Ammattinetistä löytyy ammattialojen ja ammattien kuvauksia, eri ammateissa toimivien ihmisten haastatteluja ja uratarinoita sekä työelämään liittyviä artikkeleita. Ammattinetti on yhteydessä Opintopolun koulutushakuun. www.ammattinetti.fi

Hakuaikataulu Yhteishaku ammattikorkeakouluun ja yliopistoon 14.3.–28.3.2018 Poikkeuksena vieraskieliset koulutukset ja taidealat 9.1.–24.1.2018 Tulokset julkistetaan 28.6.2018 Opiskelupaikka otettava vastaan 10.7.2018 Varasijavalinta päättyy 31.7.2018 HUOM! Klo 15 kyseisenä päivänä! Selvitä ajoissa valintakoepäivämäärät! Valintakokeissa voi olla päällekkäisyyksiä, mitkä saattavat vaikuttaa valintoihisi tai valintajärjestykseen.

Perehdy hakukohteeseen Päivä vai monimuotototeutus? Perehdy koulutuksiin mihin haet! Etsi tietoa oppilaitosten sivuilta: Opetussuunnitelma, kurssikuvaukset/suuntautumisvalinnat Varmista hakukohteen nimi huolella, että haet varmasti oikeaan koulutukseen (nimet ovat vaikeita) Voit hakea yhteensä kuuteen (6) hakukohteeseen

Yhteishaku korkea-asteelle www.opintopolku.fi Haussa käytetään vahvaa tunnistautumista (pankkitunnukset) Hakutoivejärjestyksellä on suuri merkitys kun saat paikan, alemmat hakutoiveet peruuntuvat ylempään hakutoiveeseen voit jäädä varasijalle jonottamaan Hakutoivejärjestys on sitova, voit mutta sitä hakuaikana, mutta et enää hakuajan päättymisen jälkeen

Erillishaku Mm. Vieraskielinen ja taidekoulutus Tarkasta hakukohteet opintopolusta Englanninkielisessä koulutuksessa kielitaito mitataan ennakkotehtävän ja skypetehtävän perusteella. Erillishaun hakuaika on eri! Suomen kansalaisille ilmainen koulutus, EU:n ulkopuolelta tuleville (riippuu oleskeluluvan statuksesta) maksullinen

Valintaperusteet AMK Yleiset valintaperustesuositukset Lukion oppimäärä, ammatillinen perustutkinto tai vastaavat opinnot Korkeakoulu/alakohtaiset ensikertalaisuuskiintiöt ja tutkinnon pohjalta hakevien kiintiöt (korkeakoulu/koulutusohjelmakohtaisia) 1-3 valintatapaa (tarkasta koulutuskohtaisesti) Todistusvalinta Todistus+valintakoe Valintakoe Suunnittele hakeminen, kohde ja millä tutkinnolla haet, jos sinulla on kaksi toisen asteen tutkintoa.

Valintakokeet Valintakoeyhteistyö: Osa korkeakouluista tekee yhteistyötä pääsykokeissa ja koepisteet siirtyvät oppilaitostensa välillä, mutta ei kaikki. Varmista oppilaitoksesta. Esivalintakoe: Valintakokeeseen voi sisältyä esivalintakoe tai tehtävä. Varmista tuleeko tehtävä palauttaa ennakkoon/ottaa mukaan varsinaiseen kokeeseen. Kutsu: Jos koe on tarkoitettu kaikille hakijoille, et saa erillistä kutsua - muista tarkistaa päivämäärät. Valtakunnallisessa kokeessa mennään kokeeseen ylimmän hakutoiveen oppilaitokseen! Koe voi olla yksi tai kaksi päiväinen valintakoe + soveltuvuuskoe = rakennusinsinööri esivalintakoe + valintakoe = sairaanhoitaja

Valmistaudu kokeeseen Lue ohjeet opintopolusta/oppilaitoksen nettisivuilta Panosta ennakkomateriaaliin perehtymiseen Kertaa tarvittaessa! Tarkasta että olet saanut esivalintalinkin (esiml. soteli) sähköpostiisi. Ota yhteyttä korkeakouluun mikäli et ole saanut. Huolehdi että sähköpostisi toimii, voi vastaanottaa viestejä, etkä ole muuttanut sitä haun aikana.

Esim. Tekniikan valintakoe Valtakunnallinen valintakoe - ei kutsua Ohjeet mitä mukaan tulee opintopolkuun Ennakkoaineisto - lue!! (8p) Ei saa käyttää laskinta/ taulukkokirjaa Matemaattisia tehtäviä Loogista päättelyä vaativia tehtäviä Ongelmanratkaisua Ole huolellinen! Edellisen vuoden kokeita nähtävillä oppilaitoksen sivuilla!

Valintaperusteet Yliopisto Hakukelpoisia ylioppilastutkinnon, ammatillisen perustutkinnon tai vastaavat opinnot suorittaneet Yleiset valintaperustesuositukset, korkeakoulu/alakohtaiset ensikertalaisuuskiintiöt Valinta yleensä YO-todistuksen ja/tai pelkän valintakokeen perusteella Järjestetään valintayhteistyötä Tarkista hakukohteesi valintaperusteet Opintopolusta!

Ammatillinen koulutus Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa! Suoravalinta – ota yhteyttä oppilaitoksen hakutoimistoon ja kysy, miten voit hakea! Ammatillista aikuiskoulutusta ovat ammatilliset perustutkinnot ammattitutkinnot erikoisammattitutkinnot Suoritetaan näyttötutkintoina Oppisopimuskoulutus

Hakeminen aikuiskoulutukseen Ei yhteishakua, usein joustava haku Oppilaitos päättää hakuajoista ja pääsyvaatimuksista Haetaan suoraan oppilaitokseen, esim. www.tredu.fi www.takk.fi Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma´- aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen! Ammatillisen koulutuksen reformi yhdistää nuorten ja aikuisten koulutuksen

Muita opiskeluvaihtoehtoja Avoin ammattikorkeakoulu Avoin yliopisto Kansanopistot Muu ammatillinen lisäkoulutus, työelämän passit ja kortit Työvoimakoulutus