Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KTPO-CSC-vuosisopimus 2014 & RAKETIn jälkeinen ohjausmalli IH
Advertisements

Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Neljä osakokonaisuutta
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Arkkitehtuurikoordinaatiopalvelu
TUTKI Tietomallityöryhmä RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto TUTKI-osahanke.
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH
CSC:ltä ostetut palvelukokonaisuudet vuonna 2015
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
KV-VIRTA-projekti Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon
Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä,
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Opiskelun ja opetuksen tietovirrat
Avoin tiede ja tutkimus-hanke - oikeuksien hallinta Oikeuksien hallinta-työryhmän puheenjohtaja, tekijänoikeusneuvos Viveca Still, opetus ja kulttuuriministeriö.
Korkeakoulusektorin tiedot Kansalaisen palvelunäkymään VIRTA-opintotietopalvelusta Paula Merikko
Duaalimallin lyhyt historiikki. Duaalimalli näkökulmia 1) Instituutiolähtöinen Yliopistolla ja ammattikorkeakouluilla erilaiset tehtävät, tavoitteet,
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönotto Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari
Suorat tiedonkeruut Yleisesitys. OKM:n suorat tiedonkeruut Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) kerää tietoja korkeakouluista o Mm. opintopistetiedot,
KTPO-CSC-vuosisopimukseen liittyviä kuulumisia Juha Haataja
Tutkimustietovaranto
tiedon laadun tukeminen ja
OKM keskitettyjen palveluiden rahoittajana CSC:n kautta: yhteistyöryhmien rooli ja arkkitehtuurityö Ilmari Hyvönen
Arvo – opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelu ja AVOP-kysely
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
Finnan ohjelmisto ja sen kehittäminen
VARDA-tietovirrat: Varhaiskasvatuksen tietojen siirtyminen tiedon tuottajilta tiedon hyödyntäjille.
Lukukausimaksuihin liittyvä
Hilkka Kousa Tilastopäällikkö
OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN
Koodistojen ylläpidon ja uusien koodien hankkimisprosessi Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä, ,
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tietomallit digiaikaan
OKM:N HALLINNONALALLE
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Opetusneuvos Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö
raportointi ja tietojen
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
VIRTA-OHJAUKSEN JATKO
Tutkimustietovaranto – Virran tuomaa Työpaja
Opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelu ja ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen palautekysely (AVOP) Paula Merikko
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönoton edistäminen
Kati Kettunen, Helsingin yliopisto
Julkaisusyöttöpalvelun toteutus
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
Opetuksen ja tutkimuksen viitearkkitehtuurit yhteentoimivuuden ja yhteistyön mahdollistajina Nestori Syynimaa.
AVOP-työpaja: Päätössanat
Suorien tiedonkeruiden tilannekatsaus
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Opiskelun ja opetuksen tietovirrat - nykytila ja tavoitearkkitehtuuri
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
VIRTA-opintotietopalvelun tietojen avaaminen korkeakoulujen BI-kehittäjien käyttöön Tilannekatsaus Helena Majamäki
Päätös VIRTA-opintotietopalvelun hallintamallin hyväksymisestä
Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmä (KOOTuki) – Kehittämishankkeiden avuksi Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköiden.
Tietovarannosta tehtävien suorien tiedonkeruiden tarkistusprosessin muutos Helena Majamäki KOTA-seminaari, Lappeenranta.
KTPO-CSC-vuosisopimuksen 2018 näkymiä ym
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
OKM AJANKOHTAISTA
KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Uusien kirjastojärjestelmien yhteentoimivuuden edellytyksistä
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
KTPO-CSC-vuosisopimuksen 2018 ja 2019 painotuksia Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän kokous Jukka Haapamäki, Juha Haataja, Ilmari.
Esityksen transkriptio:

Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n ohjausyhteistyö OKM:n näkökulmasta Virta-seminaari 5.4.2016

Sisältö Ohjausrakenteet Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä OKM:n (KTPO) ostamat palvelut CSC:ltä

Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n ohjausyhteistyö

Koostekuva ryhmistä ja ohjattavista palveluista

Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä Ohjausryhmän jäsenet • Jukka Haapamäki, ylitarkastaja, opetus- ja kulttuuriministeriö (ryhmän puheenjohtaja) • Kaisu Piiroinen, ylitarkastaja, opetus- ja kulttuuriministeriö • Jukka Kohtanen, palvelupäällikkö, Vaasan yliopisto • Hannele Husa, järjestelmäsuunnittelija, Seinäjoen ammattikorkeakoulu • Pertti Tikkanen, suunnittelupäällikkö, Oulun yliopisto • Tarja Gustafsson, tietopalvelupäällikkö, Laurea-ammattikorkeakoulu • Aija Kaitera, projektipäällikkö, Helsingin yliopisto • Anne Kärki, tutkimuspäällikkö, Satakunnan ammattikorkeakoulu • Hilkka Kousa, tilastopäällikkö, Tilastokeskus • Ari Leppälahti, kehittämispäällikkö, Tilastokeskus • Laila Puranen, sovelluspäällikkö, Opetushallitus • Niina Jurva, koulutuspoliittinen sihteeri, Suomen Ylioppilaskuntien liitto • Anssi Mälkki, johtava tiedeasiantuntija, Suomen Akatemia • Paula Merikko, kehityspäällikkö, CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy (ryhmän sihteeri) https://confluence.csc.fi/display/tietor/Tietovarannon+ja+OKM%3An+tiedonkeruiden+ohjausryhma

Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä Tehtävät: ohjata ja seurata (484/2013) mukaisen korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon käyttöä ja toimivuutta valmistella tietovarannosta tehtävien OKM:n tiedonkeruiden aikatauluja ja keskustella kehityksen suunnasta ja priorisoinnista. keskustella ja sopia laajemmin kaikista OKM:n tekemistä tiedonkeruista ja osallistua vuosittaisen tiedonkeruukäsikirjan valmistelemiseen valmistella tietojen välittämistä muille viranomaisille korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon kautta. luoda ja ylläpitää korkeakoulujen viranomaistietovirtojen tavoitearkkitehtuuria ja kehittämispolkua

KTPO-CSC sopimus (1/3) CSC:ltä ostetut palvelukokonaisuudet - vuosittain sovittavat palvelut Korkeakoulujen ja tutkimuksen tietoverkko Funet Korkeakoulujen tietohallinto- ja arkkitehtuuripalvelut Opetus- ja kulttuuriministeriön tietovarastopalvelut Tieteen ja kulttuurin kansallisen tietoinfrastruktuurin palvelut Tieteellisen laskennan palvelut korkeakouluille

KTPO-CSC sopimus (2/3) Korkeakoulujen tietohallinto- ja arkkitehtuuripalvelut Arkkitehtuuripalvelujen tavoitteena on ylläpitää ja hallinnoida korkeakoulujen ICT-palveluiden tavoitearkkitehtuuria, opiskelun, opetuksen tuen ja hallinnon sekä tutkimuksen tuen ja hallinnon viitearkkitehtuureja sekä korkeakoulujen tietomallia ja erikseen sovittavia korkeakoulujen muita yhteisiä arkkitehtuurikuvauksia ja yhteentoimivuuden määrityksiä.

KTPO-CSC sopimus (3/3) Opetus- ja kulttuuriministeriön tietovarastopalvelut Tietovarastopalvelut välittävät tietoja korkeakouluilta ja tutkimuslaitoksilta viranomaisille sekä tuottavat OKM:n tarpeisiin Suomen korkeakoululaitoksen ja tutkimuksen tilaa kuvaavaa raportointia. Lisäksi tavoitteena on sujuvoittaa organisaatiorajat ylittäviä tietovirtoja niin, että tiedonvälitys tapahtuu tietovarantopohjaisesti. Kokonaisuus edistää korkeakouluja koskevan tiedon käyttöä ja vaikuttavuuden seuraamista. Käytännössä: Korkeakouluista tehtävät tiedonkeruut ja OKM:n muihin aineistoihin liittyvien raportointirakenteiden sekä raporttien tekeminen ja julkaiseminen VIRTA-opintotietopalvelun ylläpito ja hyödyntäminen VIRTA-julkaisutietopalvelun ylläpito ja hyödyntäminen Opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelu Arvon kehittäminen (AMK ja YO opiskelijapalaute) Tutkimuksen tuki ja arviointi (tutkijan identifiointi, bibliometrinen laskenta, Juuli, Julkaisufoorumi)

Kiitos! Lisätietoja: jukka.haapamaki@minedu.fi