Kurssit lukion kolmantena vuonna

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jakson 3 lähestyessä. Tarkista valinnat Wilmasta • Ryhmiä ei vaihdeta kesken jakson. • Pidä huoli, että valitset riittävästi kursseja. • Jos haluat osallistua.
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
AINEVALINTOJEN PERUSTEITA: Valitse–kiinnostavaa - jatkoa ajatellen - jatkoa ajatellen - sujuu mukavasti.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Lukiolaisen opintopolut
KURSSIVALINNAT VUOSIKURSSI.
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Lukion oppimäärä.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Mitä tutor tekee?  opastaa uusia ykkösiä (esim. koulun käytänteet, lukkareiden teko yms.)  auttaa ykkösten tutustumisessa  esittelee koulua yseille.
OPINTO-KOKONAISUUS pakolliset suun. suor. ~~~~~~ kv ~~~~~~ kv04 ~~~~~~~ s05 valitse jompikumpi ~~~~~ ~~~~ valitse 8ov mitä haluat seuraavista.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
MIKSI LUKIOON???.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
Abiturientin ohje syksy 2017
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Vanhempainilta Tervetuloa!
FYSIIKKA - oppi luonnosta
Kurssimäärien laskeminen
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Lukion päättötodistus
Vinkkejä opintosuunnitelman miettimiseen
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
MIKSI LUKIOON???.
Kahden tutkinnon polku
2. Luokan OPO1 osa 2.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ylioppilastutkinnosta
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
Esityksen transkriptio:

Kurssit lukion kolmantena vuonna Rauman Lyseon lukio Opinto-ohjauksen lehtori Mari-Anna Niemi

Yleistä 3.vuoden kurssi valintoihin liittyen Tarkista että kaikki pakolliset kurssit tulevat suoritetuksi ja kursseja on yhteensä 75. että valtakunnallisia syventäviä kursseja tulee10 Muista, että koulukohtaisissa kursseissa, esim. kertauskurssit, ei saa olla hylättyjä arvosanoja jos haluat että kurssi lasketaan minimikurssimäärään 75. Jos olet suorittanut kaksi kurssia jotain oppiainetta pitää molempien kurssien olla hyväksyttyjä

Ota huomioon että… yhtään valtakunnallista arvioitua kurssia ei voi jälkikäteen poistaa vaikka kyseessä olisi syventävä kurssi. 4.jaksoon ei jää kursseja jos ajattelet valmistuvasi keväällä. Suorita mieluummin itsenäisiä kursseja jo syksyn aikana. Näin ei paniikki iske huhtikuussa. itsenäiset suoritukset on sovittava opettajien kanssa huhtikuun alkuun mennessä. Keväällä valmistumistuvilla pitää kaikki 75 kurssia olla ihan loppuun asti valmiina huhtikuun lopussa.

1. jakso Jos osallistut kahteen yo-kokeeseen niin: Valitse kirjoitettavien aineiden kertauskurssit. Kurssit valitaan kahdelta riviltä siten että 1 ja 2 rivit muodostavat parin samoin rivit 3 ja 4 sekä 5 ja 6 Voit valita kertauskurssien lisäksi varsinkin rivillä 7 olevia kursseja. Muista että prelimimäärit, kuuntelukokeet ja kirjalliset kokeet vievät muiden kuin kertauskurssien tunteja mahdollisesti paljonkin.

1. jakso Jos osallistut yhteen yo-kokeeseen: Valitse kirjoitettavan aineen kertauskurssin kahdelta riviltä (1ja 2, 3 ja 4 tai 4 ja 6) Voit valita yhden/ kaksi kurssia kertauskurssin lisäksi. Varsinkin rivin 7 kurssit sopivat hyvin . Muista kuitenkin että pääpaino tässä jaksossa on yo-kokeeseen valmistautumisessa. Ei siis ole viisasta valita työläitä kursseja kertauskurssin lisäksi

2. jakso Valitse tähän jaksoon mahdolliset puuttuvat pakolliset kurssit. Muista valita äidinkielen kurssi 9 jos olet keväällä kirjoittamassa äidinkielen yo-kokeen Liikunta 2 on suoritettava viimeistään tässä jaksossa jos olet valmistumassa keväällä Huomaa myös koulukohtaiset kurssit varsinkin kevään yo-aineissa

3.jakso Valitset kevään yo-kokeisiin valmistavat/ koulukohtaiset kertauskurssit. Kurssit valitaan vain yhdeltä riviltä Muista valita äidinkielen kurssi 8 jos kirjoitat äidinkielen keväällä. Valitse OP1/3 kurssi rivillä 6 tai riviltä 2.

3,5 vuoden suunnitelma Jos aloitat yo-kokeet 3.vuoden syksyllä: Muista että 4.vuoden syksyllä on viimeinen kirjoituskertasi. Valitse kertauskursseja 1.jaksoon 2.jaksoon puuttuvat pakolliset kurssit aineissa, jota et ole kirjoittamassa 3.jaksossa keväällä kirjoitettavien aineiden kertauskurssit 4.jakso tyhjäksi jos suinkin mahdollista 5. jaksossa viimeiset valtakunnalliset kurssit 4.syksyllä kirjoitettaviin oppiaineisiin Muista että 3.vuoden keväällä sinulla pitäisi olla suoritettuna 72- 74 kurssia riippuen 4.syksyn yo- kokeiden määrästä.