LUMI-hakupalvelu kokoaa ulkomaisia verkkojulkaisuja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Advertisements

Ari Haasio SeAMK.  Creative Commons –lisenssit  Useita erilaisia  Tarjoavat suojaa ja vapautta tekijänoikeuteen.  Perinteinen” kaikki oikeudet pidätetään”
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - TUTKIMUSLAITOKSET FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
2/2009 Nordic Database Apulaisopettajan etsiminen pohjoismaisen tietokannan kautta.
Maksulliset ja avoimet aineistot: tieteellisten julkaisujen jakelu muutoksessa Tiedekustantaminen murroksessa, Jyrki Ilva
1 TEKIJÄNOIKEUDET TIETEELLISTEN LEHTIEN VERKKOJULKAISEMISESSA Jukka-Pekka Timonen KOPIOSTO.
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Tekniset ongelmat, aikataulu ja ohjeistus OKM:stä johtuvat ongelmat Tiukka aikataulu Ohjeistus myöhässä tiedonkeruuseen nähden Muutokset ohjeistuksessa.
Miten HELDA ja TUHAT liittyvät koulutukseen ja miten ne otetaan huomioon eri tasoilla? Teodora Oker-Blom Viikin tiedekirjasto.
Turid Hedlund Seminaari Kotimasten tiedelehtien siirtymisestä verkkoon Tieteellisten lehtien siirtyminen verkkoon Verkkojulkaisemisen mallit ja.
Viitelistat tietopalvelusta tilauksesta –kenelle ja miten Leena Koivula HY:n käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjasto Arja Niskala HY:n oikeustieteellisen.
Tekijänoikeusjärjestön puheenvuoro Helsinki Jukka-Pekka Timonen KOPIOSTO.
Tiivistelmä sisällöstä:  Facta Tietopalvelu on kotimainen hakupalvelu, joka vastaa sisällöltään moniosaista painettua tietosanakirjasarjaa Miten käytössä?
Vertaisarviointitunnus julkaisijan ja tiedonkerääjän työkaluna Johanna Lilja, Tieteellisten seurain valtuuskunta.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
Tiivistelmät EU:n lainsäädännöstä: ja esittely 2009.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT. Sisällöt artikkeliviitetietokannat Arto ja Aleksi Elektroniset lehdet ePress, PressDisplay, Suoma ja Googlen lehdet.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT
Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim Pertti Saloheimo toimitussihteeri, LL.
ELEKTRA - kotimaisia tieteellisiä artikkeleita sähköisessä muodossa Alustus Vapaa pääsy tieteelliseen tietoon -seminaarissa Jyrki Ilva
Lehtiartikkelitietokannat ja elektroniset aineistot Mitä tietoja tai asioita asiakkaat voivat löytää kirjaston elektronisista aineistoista? Faktat, tilastot,
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli-julkaisutietoportaali Seminaari tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Kurssikirja sähköistyy Kotimaisten e-kurssikirjojen pilotointia korkeakouluissa Sähköisen julkaisemisen päivä.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut FinELib ja Open Access Arja Tuuliniemi, palvelupäällikkö, FinELib Kirjastojuridiikan seminaari
Theseus avoimen julkaisutoiminnan edistämisen välineenä ammattikorkeakouluissa Minna Marjamaa, Laurea ja Tiina Tolonen, Oamk Tämä teos on lisensoitu Creative.
Tampereen yliopiston avoimuuden käytännöt ja palvelut tutkijoille Minna Niemi-Grundström johtaja, Tampereen yliopiston kirjasto Avoimen tieteen osaajakoulutus.
Open access Suomessa 2013? Avoin tiede -keskustelutilaisuus, Jyrki Ilva
Open Access -lehtien julkaisumaksujen organisointi Arja Tuuliniemi, Kansalliskirjasto Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
UUDENMAAN TE-TOIMISTO TE-toimiston rekrytointipalvelut yrityksille ja työnantajille
Tutkimusaineistojen hakupalvelu Etsin © 2016 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
© SUOMEN AKATEMIA 2 Avoin tiede Suomen Akatemian hakuohjeissa Avoimen tieteen huomiointi tutkimuksen suunnittelussa tiedeasiantuntija Jyrki Hakapää
Itä-Suomen yliopiston julkaisu- ja datapolitiikka
Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen
Avoimen datan jakaminen ja uudelleenkäyttö
Tutkimustietojen näkyvyys ja hyödynnettävyys
Mitä aarteita sukututkija voi löytää Kansalliskirjastosta?
Digi.kansalliskirjasto.fi - järjestelmä sukututkijan näkökulmasta
Miten FinELib-neuvottelut edistävät avointa julkaisemista?
Teema 2: Haasteet Maailma ympärillä muuttuu
Tutkimusjulkaisujen avoin julkaiseminen
Kotilava Kotimaiset tieteelliset lehdet avoimiksi ja vaikuttamaan
Tieteellisten seurain valtuuskunta
Ajankohtaista Julkaisufoorumista
Tutkimustietovarannon lähdetietovarantojen tilannekatsaukset
Miten löytää vaihtoehtoisia polkuja artikkeleiden luo Tietoresurssit ja avoimet aineistot Paula Mikkonen, tietoasiantuntija, Kansalliskirjasto,
Hoitotieteiden tutkimusseura HTTS r.y.
OA julkaisemisen lisenssit ja muut ehdot
Toimintasuunnitelma 2017 FinELib-konsortio.
Aineistonhallintasuunnitelmatyökalu dmpTuuli
Antti-Jussi Nygård Suunnittelija, Tieteellisten seurain valtuuskunta
Rekisterien käyttö väestötutkimuksissa
Auktoriteettien käyttö Melindassa
OKM T&K TIETOJEN TIETOPOHJA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Julkaisuneuvotteluiden tilanne
Amkien avoin TKI & Opetus
Artikkeli päivässä pitää mielen virkeänä
Tiedonhallinnan ohjausryhmä
Avoin julkaiseminen kotimaisissa tiedejulkaisuissa
Tilastokeskuksen tutkijapalvelut Käyttöluvat ja hakuprosessi
9-luokan Ilmiöprojektin tiedonhankinta
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Tieto tutkijan työpöydälle
Artikkelihakujen tekeminen
Sensitiiviset aiheet ja tutkimusetiikka
JULKAISUFOORUMI JUFO-LUOKAT IMPACT FAKTORI SITAATIOINDEKSI H-INDEKSI
Kirjasampo – kirjallisuuden tiedonhaku
Madetojan musiikkilukion Veso-päivä
AVOIN TIEDE JULKAISUTIEDONHALLINTA METRIIKKA
Esityksen transkriptio:

LUMI-hakupalvelu kokoaa ulkomaisia verkkojulkaisuja Hannele Pakarinen ja Lena Lönngren, Tieteellisten seurain valtuuskunta, Tieteellisen kirjallisuuden vaihtokeskus   Suomen Tieteellinen Kirjastoseura, Tietoaineistotyöryhmä Tietoresurssit ja avoimet aineistot -tietoaineistoseminaari 18.5.2017

ESITYS LUMI-hakupalvelu osana vaihtokeskuksen toimintaa Millaisia verkkojulkaisuja LUMI-hakupalvelu sisältää Avoimuus LUMI-hakupalvelussa LUMI-hakupalvelun esittely LUMI-hakupalvelu apuna ulkomaisten verkkojulkaisujen löytämisessä Kiitos!

LUMI-hakupalvelu osana vaihtokeskuksen toimintaa LUMI-hakupalvelu (Lista UlkoMaisista Internetjulkaisuista) on Tieteellisen kirjallisuuden vaihtokeskuksen tuottama ulkomaisten verkkojulkaisujen hakupalvelu. Vaihtokeskus on välittänyt ulkomaisia vaihto- ja lahjajulkaisuja kotimaisille tieteellisille kirjastoille vuodesta 1979 alkaen ja edeltäjiensä kautta jopa 1800-luvulta alkaen. Vaihtokeskuksen tietokantaan on kerätty tietoja vaihtona saapuvien painettujen julkaisujen rinnakkaisista verkkoversioista. Listaa kartutetaan ja päivitetään jatkuvasti julkaisuvaihtotoiminnan yhteydessä sekä käyttäjäpalautteen perusteella.

Millaisia verkkojulkaisuja LUMI-hakupalvelu sisältää? Mukana nyt noin 1000 verkkojulkaisua. Pääasiassa tieteellisiä julkaisuja (vertaisarvioituja lehtiä ja monografiasarjoja), mutta joukossa on myös mm. tieteellisten seurojen julkaisemia jäsenlehtiä ja vuosikertomuksia. LUMIssa on edustettuina suurin osa tieteenaloista. Hakupalvelu sisältää runsaasti erikielistä aineistoa ja sen maantieteellinen kattavuus on laaja. Verkkojulkaisujen moninainen luonne heijastaa julkaisuvaihdon kautta syntyneitä suomalaisen tutkimuksen globaaleja kontakteja ja verkostoja.

Avoimuus LUMI-hakupalvelussa Suurin osa verkkojulkaisuista on avoimesti saatavilla, joko välittömästi tai viiveellä, mutta myös maksullisia julkaisuja on joukossa. Avoimuuden taso vaihtelee julkaisukohtaisesti ja mukaan on otettu myös ns. hybridilehtiä eli tilausmaksullisia julkaisuja, joissa vain osa artikkeleista on avoimesti luettavissa. LUMI-hakupalvelussa avoimuus on määritelty väljemmin kuin DOAJ:ssa: LUMI-hakupalveluun on välittömästi avoimien julkaisujen lisäksi hyväksytty myös viiveen jälkeen avoimet julkaisut.

LUMI-hakupalvelun esittely  https://www.tsv.fi/vaihtokeskus/kirjastot/e_index.php LUMI-hakupalvelusta voi etsiä julkaisuja nimekkeen, ISSN-numeron, julkaisijan, maan ja aiheluokituksen mukaan. Haun voi rajata vain kokonaan avoimiin julkaisuihin tai hybridijulkaisuihin, joiden yksittäiset artikkelit voivat olla avoimesti saatavilla. Julkaisuihin pääsee suoraan linkin kautta. Kenttä "Kirjastot" koskee vaihtojulkaisuja vastaanottavia kirjastoja, jotka voivat tästä tarkistaa, onko niillä julkaisuvaihdon kautta oikeus tilausmaksullisiin julkaisuihin.

LUMI-hakupalvelu apuna ulkomaisten verkkojulkaisujen löytämisessä Toivomme, että LUMI-hakupalvelu voi auttaa kirjastoja, tutkijoita ja muita kiinnostuneita ulkomaisten verkkojulkaisujen löytämisessä. Julkistus 18.5.2017 Tiedotus myöhemmin, kun saatu palautetta kirjastonäkökulmasta. LUMI-hakupalvelu: https://www.tsv.fi/vaihtokeskus/kirjastot/e_index.php Palautetta LUMI-hakupalvelun toimivuudesta ja sisällöstä sekä kehittämisehdotuksia voi lähettää osoitteeseen: vaihtokeskus@tsv.fi  

Kiitos! Hannele Pakarinen, informaatikko (09) 228 69 240, hannele.pakarinen@tsv.fi Lena Lönngren, julkaisuassistentti (09) 228 69 239, lena.lonngren@tsv.fi LUMI-hakupalvelu: https://www.tsv.fi/vaihtokeskus/kirjastot/e_index.php Tieteellisen kirjallisuuden vaihtokeskus: https://www.tsv.fi/fi/palvelut/vaihtokeskus