HALLINTOTIETEEN OPINTOSUUNTA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jyväskylän Yliopisto Psykologian Laitos
Advertisements

KATI 12 Johtamisen täydennyskoulutusohjelma (74 op)
TERVETULOA JOHTAMISKORKEAKOULUUN!
Ninja Keränen, muko-08. • Aiemmin tehty tutkimusta keskittyen musiikin vaikutukseen lapsen kehityksessä. • Oma kiinnostus psykologiaan musiikin lisäksi:
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
DI-koulutuksen teemapäivä Tuotantotalous
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Informaatioalan opetus ja tutkimus & työelämän tarpeet Eero Sormunen KINE, Oulu,
Orientoivat opinnot Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma Julkisoikeuden opintosuunta
Ympäristön ja alueiden politiikan opintosuunta
KIELIKONSULTTIEN TYÖELÄMÄTAIDOT Työelämää ja opintoja -iltapäivä Anu Karrimaa.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Orientoivat opinnot Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma Kunta- ja aluejohtamisen opintosuunta.
TEORIALÄHTÖINEN (eli MÄÄRÄLLINEN TUTKIMUSPROSESSI
VOKKE1 Kysymyksiä tiedekunnille tutkintorakenteeseen liittyen: 1.Hyväksytäänkö lähtökohdaksi ajatus tutkinnon rakentumisesta pääainetta painottavaksi?
Psykologian koulutuksen abi-info 2012
1 Johtajuuden ulottuvuudet Politiikka turvataan poliittisesti haluttu suuntautuminen Byrokratia hallinnon sääntöjen osaaminen ja noudattaminen hallinnon.
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
LUT Tuotantotalouden tiedekunta Kolmoisvelkaantuminen ja tuottavuusinnovaatiot Vesa Harmaakorpi, dekaani.
Johtajuus- ja asiantuntijaviestintä
Johtajuus- ja asiantuntijaviestintä Leif Åberg syyslukukausi 2006.
Jari Rantamäki MIKÄ TEKEE työnäytteiden kokoelmasta suoritettujen työtehtävien luettelosta opintojen dokumentaatiosta opetuksen dokumentaatiostaPORTFOLION?
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Poliittinen Historia.
Ammattikorkeakoulusta yliopistoon Siltaopinnot maisteriopintoihin ja erillisiin maisteriohjelmiin kasvatusalalla Tapio Varmola
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus Leena Hiltunen Yliassistentti (OPE)
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos 2  n tutkinto-opiskelijaa  jatko-opiskelijoita n. 70  henkilökuntaa n. 50  yli 1000 avoimen yliopiston.
Metsätieteet Joensuun kampuksella Lumet, metsätieteiden osasto.
OPISKELIJAKSI KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTAAN. Opiskelu Kasvatustieteen kandidaatti –3 vuotta –180 op Kasvatustieteen maisteri –2 vuotta –120 op.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos 2  n. 900 tutkinto-opiskelijaa  jatko-opiskelijoita n. 50  henkilökuntaa n. 50  yli 1000 avoimen yliopiston.
Esitysgrafiikka Terhi Salomaa
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOIT-tiedekunta Tietotekniikan laitos 2006 Tietotekniikan aineenopettajankoulutus tietotekniikan laitoksella Tommi Kärkkäinen professori.
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
Restonomi, ylempi AMK Matkailu- ja palveluliiketoiminta, 90 op
Katrina Vartiainen, Turun normaalikoulu
KANDIDAATTISEMINAARI JA TUTKIELMA KATVRA30 (10 op) Syyslukukausi 2017
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
Johdantoseminaari.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Restonomi (ylempi amk)
Sosionomi (ylempi AMK)
Konetta vastaan sisällönkuvailun tulevaisuudesta
Tutkintorakenteen tekninen malli
RAKENNUSMESTARI AMK, 210 OP, Infra-ala
Tradenomi, ylempi AMK Liiketoiminnan kehittäminen, 90 op
Opetussuunnitelman rakennekuva TRADENOMI 210 OP
Agrologi (ylempi AMK) Maaseudun kehittämisen tutkinto-ohjelma, 60 op
Muotoilija (ylempi AMK)
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
Perusopinnot 20 op Harjoittelu 30 op Pääaineopinnot 80 op ONT 15 op
Musiikkipedagogi (ylempi amk) / Tanssinopettaja (ylempi AMK)
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (ylempi AMK)
Bioanalytiikan/radiografian kliinisen asiantuntijan tutkinto-ohjelma Bioanalyytikko (ylempi AMK)/Röntgenhoitaja (ylempi AMK) 30 op Alakohtaiset ammatilliset.
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
Opiskelu Oulun yliopistossa
Best in Class Hankinnan kehittämistyökalu
Johdatus akateemisiin opintoihin/ Opettajatuutorointi/ Linjainfo Lääketiede
Kuvataidekasvatuksen opetussuunnitelma uudistuu
Laskentatoimen ja rahoituksen Ammattiin Suuntautuvat Opinnot
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Laskentatoimen ja rahoituksen Ammattiin Suuntautuvat Opinnot
Bioanalyytikko (ylempi AMK) / Röntgenhoitaja (ylempi AMK)
Säteilyturvallisuusasiantuntijan (STA) kelpoisuuden hakeminen
Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Esityksen transkriptio:

HALLINTOTIETEEN OPINTOSUUNTA Hallinto on kaikkiin organisaatioihin ja yhteiskuntiin sisältyvä ilmiö. Hallinto huolehtii organisaatioiden ja yhteiskuntien olemassaolosta. Hallinto pyrkii siihen, että asiat saadaan tehdyksi tehokkaasti ja tuloksellisesti. Opinnoissa tarkastellaan hallinnon ja johtamisen luonnetta erilaisissa konteksteissa. Näkökulmina ovat toiminnan organisointi ja johtaminen, organisaatioiden toiminnan laatu ja sen parantaminen sekä toiminnan vaikuttavuus. Hallintotieteen opintosuunnalla perehdytään syvemmin hallintotieteen kehitykseen, vertailevaan hallinnon tutkimukseen, johtamistutkimukseen sekä alan erityisteemoihin. Suuntautumisvaihtoehto antaa laajat valmiudet hallinnon tutkimukseen ja kelpoisuuden alan jatko-opintoihin. Hallintotieteen opintosuunnasta valmistuneista maistereista on julkiselle sektorille sijoittunut noin puolet. Työelämään sijoittumiseen vaikuttavat olennaisesti myös opiskelijan valitsemat sivuaineet. Osa opiskelijoista onkin suunnannut sivuaineopintojaan ajatellen uraa yrityksissä tai järjestöissä. Opiskelijoidemme työelämään sijoittuminen on ollut hyvää, ja myös alan tulevaisuuden näkymiä pidetään valoisina. Hallinnon osaamista tarvitaan aina! Hallintotieteen maisteriopinnot suoritettuaan opiskelijalla on erinomaiset ja ajantasaiset tiedot yhteiskuntien hallintoihin ja niiden kansalaisten asemaan vaikuttavista voimista. Hänellä on valmiudet analysoida hallintojärjestelmiä, niiden kehitystä ja tähän vaikuttavia tekijöitä. Opiskelijalla on kokonaiskuva ja välineet kehittää palveluita asiakasarvon tuottamisen näkökulmasta. Opiskelijalla on valmiuden ymmärtää suurten organisaatioiden ja organisaatioverkostojen johtamista. Hänellä on myös hyvät teoreettiset ja ammatilliset perusvalmiudet kehittää organisaatioiden toimintaa ja sen henkilöstövoimavaroja asiantuntija- ja/tai esimiesroolista käsin. Opiskelijalla on myös valmiudet tehdä aihepiiriin liittyvää tieteellistä tutkimusta.

Opiskeluvuodet 1 2 3 4 5 Pro gradu Hallinto-tieteiden perusopinnot Hallintotieteen suuntaavat opinnot 25 op Kandidaatti- seminaari ja tutkielma HALHAA99 10 op Hallintotieteensyventävät opinnot 40 op Harjoittelu Pro gradu -seminaari ja tutkielma HALHAS 99 HALHAS14 Kehittävä asiantuntijatyö organisaatioissa, 10 op HALHAS15 Julkisen politiikan toimeenpano ja arviointi, 5 op HALHAS17 Research on Public Management and Organizations, 5 op HALHAS18 Julkisen hallinnon reformit ja muutos, 5 op HALHAS19 Johtamisen ja julkisen politiikan tutkimus ja ajankohtaiset kysymykset, 10 op HALHAS20 Hallintotieteen teoriat ja käsitteet, 5 op HALHAA12 Julkinen hallinto ja politiikka, 5 op HALHAA15 Organizational Change Dynamics and Management, 5 op HALHAA13 Henkilöstöjohtaminen, 5 op HALKAA12 Strateginen johtaminen julkisyhteisöissä, 5 op HALHAA16 Julkisten palvelujen johtaminen, 5 op