Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Konetta vastaan sisällönkuvailun tulevaisuudesta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Konetta vastaan sisällönkuvailun tulevaisuudesta"— Esityksen transkriptio:

1 Konetta vastaan sisällönkuvailun tulevaisuudesta
Mirja Anttila Sisällönkuvailun asiantuntijaryhmä Automat Edward Hopper 1927

2 Mitä sisällönkuvailijalta vaaditaan
Tiedonhaun teorian ja käytännön tuntemukseen perustuvaa asiantuntijuutta, taitoa analysoida tietoa, ymmärtää käsitteitä ja käyttää niitä johdonmukaisesti, sekä usein myös aineiston aihealueen substanssi- osaamista ja monipuolista kielitaitoa. Käytännössä tämä tarkoittaa korkea- asteen koulutusta sekä kirjasto- ja informaatioalan opintoja. Tieteen, tutkimuksen, median ja julkaisualan aktiivinen seuraaminen sekä kouluttautuminen ja verkostoituminen oman alan toimijoiden kanssa ja hyvä yleissivistys kuuluvat ammattitaitoon.

3 Tiedonhaun teorian ja käytännön tuntemukseen perustuvaa asiantuntijuutta, taitoa analysoida tietoa, ymmärtää käsitteitä ja käyttää niitä johdonmukaisesti, sekä usein myös aineiston aihealueen substanssiosaamista ja monipuolista kielitaitoa. Käytännössä tämä tarkoittaa korkea-asteen koulutusta sekä kirjasto- ja informaatioalan opintoja. Tieteen, tutkimuksen, median ja julkaisualan aktiivinen seuraaminen sekä kouluttautuminen ja verkostoituminen oman alan toimijoiden kanssa ja hyvä yleissivistys kuuluvat ammattitaitoon.

4 Tuleeko kuvailusta mekaanista?
Liian yleisiä termejä, jotka tuottavat hakijalle liian suuria tulosjoukkoja? Tunnistaako kone olennaisen? Muuttaako automaattinen kuvailu sanastotyötä, tunnistaako kone uusia käsitteitä? Ihmistyö on kirjavaa, mutta onko se huono asia? Tuleeko koneen tekemistä kuvailuista liiankin samankaltaisia? Voisiko tuoda jotain hyvää?

5 Apuvälineenä voisi olla erinomainen

6 "Henkilökuntaa on edelleen paikalla saman verran kuin aiemminkin".


Lataa ppt "Konetta vastaan sisällönkuvailun tulevaisuudesta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google