Yksi kelpo perusavain on sarakkeet laakNro ja vastAika

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tuohitähti.
Advertisements

ER-mallista relaatiomalliin
Relaatiomalli •Ted Codd 1970 •Matemaattinen perusta •Helppo toteuttaa •Helppo omaksua •Käytetyin tietomalli •Muodostaa perustan kurssin myöhemmille asioille.
Looginen suunnittelutMyn1 Looginen suunnittelu •Tässä lähdetään liikkeelle käsitemallista. •Laaditaan sisällöstä ja rakenteesta loogisen tason kuvaus,
Aloitetaan normalisoimattomasta raakadatasta
Normalisointi Normalisointi liittyy ”bottom-up” –menetelmään.
Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu
Normalisointi2tMyn1 Yksi kelpo perusavain on sarakkeet laakNro ja vastAika. Toinen voisi olla potNro ja vastAika, kolmas voisi olla huoneNro ja vastAika,…,
Tietokannan luominen Tietokanta luodaan komennolla CREATE DATABASE
Tietokannan normalisointi
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
11. Relaatiotietokannan suunnittelualgoritmit ja lisäriippuvuudet Tällä kurssilla käsitellään kirjan luvusta 11 ainoastaan algoritmi 11.1 häviöttömän liitoksen.
Yleistä Kotisivuja päivitetty Demoryhmät Luentomonisteen ensimmäiset osat Luentokalvot jaossa Demot alkavat maanantaina Selvitä oma demoryhmäsi Tutustu.
Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytyyn keskusteluun viitaten LVI:n suunnittelu.
Tietokannat -kurssi KSAO, Datanomit, käytön tuki kevät 2015 Lauri Tapola.
1.1. YHDISTETTY FUNKTIO (g o f) (x) = g(f(x))
Hakemistot Nopeuttavat hakuoperaatioita Hidastavat päivitysoperaatioita Pääavaimelle luodaan aina indeksi; päävain toimii usein hakukriteerinä Luodaan.
1 Autoon pyöriä asentanut kuorma-autonkuljettaja jäi alas pudonneen auton etuosan alle TOT-raportti 27/96.
Miehen haavat Gordon Dalby – The healing of the masculine soul.
Hyvä vastaanotto-projekti Ylilääkäri Johanna Stenqvist Laatuverkostokokous.
Anniskeluajat-ja alueet Suvi Karttunen Liisa Hentilä Elisa Latvasto-Hyvärinen.
Suomi.fi-palvelut Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
Keskustele kaverin kanssa:
MINÄ KÄSITYS Mari.
Ilma.
Normaalikoulujen tuki perusopetuksen opetussuunnitelmatyölle
Amplitudimodulaatio Amplitudimodulaatiossa moduloiva signaali muuttaa kantoaallon voimakkuutta eli amplitudia. Kantoaallon taajuus pysyy koko ajan samana.
Tiivistelmä 5. Sähkömagneettinen induktio
Kuva C. Hoidon ja laskutuksen kulku tapauksessa, jossa kunta ohjaa potilaan hoitoon erikoishammasteknikolle tai muulle proteettista hoitoa antamaan hyväksytylle.
Projektitoiminta TUOL0006 Harjoitustyö Projektisuunnitelma
ERIKOISJOUKKUEET ”Erikoisjoukkueilla” viitataan yleensä kolmanteen joukkueeseen hyökkäyksen ja puolustuksen lisäksi. Erikoisjoukkueita käytetään, kun yritykseen.
Itä-Suomen yliopisto, Liikunnan perusopinnot Sari Asikainen, Lauri Jaakkola & Mikko Virtanen Kin-Ball pikaopas.
pieni pala sinusta, tehdään meistä kakkuja
Pilottiterveysasemat Käyttö – ja väestötietoja
HOITOON PÄÄSY Voi valita itselleen terveysaseman oman kunnan sisällä
Rajapintaluokat Rajapintaluokka luettelee metodit, joille tulee löytyä toteutus asianomaisen rajapinnan toteuttavista luokista. Rajapintaluokka on siis.
VARDA-tietovarannon tietomalli
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon tapauksessa, jossa taulukon.
if-else -vertailulause
Être-verbi kielteisenä
Pelaajapolkujen nykytila
Kunnat asukasluvun mukaan
KOTIHOIDON PALVELUOHJAAJA
SYÖPÄ.
Kova-koulutus Marika ”Hartsa” Hella
Tuulivoima.
Toistorakenteet Toistorakenteissa on usein tarve esim. toistaa jotakin lausetta tai lohkoa n kertaa, toistaa jotakin lausetta tai lohkoa kunnes jokin muuttuja.
Asva- hoitajan työ Martinlaakson terveysasemalla
Oppimiskäsitykset Maanantaina Torstaina 24.9.
Otsikko ja kuvat -asettelu
Perusterveydenhuolto 2013
Saapuneet-kansio Lajiteltu Kansion puhdistaminen
Innopaja
Kunnat asukasluvun mukaan
Tilaustoimitusprosessin kuvaus
Käyttöönoton tietopaketti
Suodattaminen Valitse suodatustapa Anna hakukriteeri(t) Katso tulos
Yleinen palokuntalaiskokous XXVII
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Käyttöönoton tietopaketti
Otsikon asettelu Alaotsikko.
2 Palaminen ja päästöt Biomassan poltto
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Innopaja
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Bioinspiroituneiden materiaalien ja robotiikan tutkimusryhmä
HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ! 21 Taita tästä
Esityksen transkriptio:

Yksi kelpo perusavain on sarakkeet laakNro ja vastAika Yksi kelpo perusavain on sarakkeet laakNro ja vastAika. Toinen voisi olla potNro ja vastAika, kolmas voisi olla huoneNro ja vastAika,…, mutta hammaslääkäriasema taitaa pyöriä hammaslääkäreiden ympärillä… Normalisointi2 tMyn

laakNro vastAika laakNimi potNro potNimi huoneNro 1 2009-02-17 10:00 Jukka Ikonen Sakari Marttinen 2009-02-17 11:00 2 Minna Talvitie Paula Oksanen 3 Veikko Laine 2009-02-27 14:00 2009-02-18 15:00 Sari Kaukorinne 2009-02-17 16:00 4 Matti Katainen Normalisointi2 tMyn

laakNro vastAika laakNimi potNro potNimi huoneNro fd1 fd2 fd3 fd4 Normalisointi2 tMyn

Siis luodaan kaksi taulua Hammaslaakari(laakNro, laakNimi) Taulu on 2. normaalimuodossa, jos jokainen ei-perusavain –attribuutti on täysin riippuvainen perusavaimesta. Siis fd2 on esteenä 2 NF –muodolle Periaatteena osittaisen riippuvuuden poistamisessa on: ”otetaan ei-perusavainsarakkeet pois yhdessä sen osuuden kanssa perusavaimesta, jonka (joiden) suhteen nämä ei-perusavainsarakkeet ovat täydellisesti riippuvaisia.” Siis luodaan kaksi taulua Hammaslaakari(laakNro, laakNimi) Vastaanotto(laakNro, vastAika, potNro, potNimi, huoneNro) Normalisointi2 tMyn

fd3: potNro -> potNimi Nyt taulut ovat siis: Jotta päästään 3 NF –esitysmuotoon, niin poistetaan transitiiviset riippuvuudet, tässä tapauksessa siis taulussa Vastaanotto: fd3: potNro -> potNimi Nyt taulut ovat siis: Hammaslaakari(laakNro, laakNimi) Potilas(potNro, potNimi) Vastaanotto(laakNro, vastAika, potNro, huoneNro) Normalisointi2 tMyn

Potilas Hammaslaakari laakNro laakNimi 1 Jukka Ikonen 2 Paula Oksanen 3 Sari Kaukorinne potNro potNimi 1 Sakari Marttinen 2 Minna Talvitie 3 Veikko Laine Potilas Hammaslaakari Normalisointi2 tMyn

Vastaanotto laakNro vastAika potNro huoneNro 1 2009-02-17 10:00 2009-02-17 11:00 2 3 2009-02-27 14:00 2009-02-18 15:00 2009-02-17 16:00 4 Vastaanotto Normalisointi2 tMyn