Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi 
Advertisements

Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Valmistelevan työryhmän ehdotus ja 3.6. käydyt keskustelut Pekka Linna,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
CSC:n rooli hankekaudella ja sen jälkeen Kimmo Koski, CSC.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto JURE.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Opiskelun ja opetuksen tukipalvelut Elämää Raketin jälkeen? Raketti päätösseminaari Kati Kettunen Palvelujohtaja, Helsingin yliopisto.
Arkkitehtuurikoordinaatiopalvelu
TUTKI Tietomallityöryhmä RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Tietomallityöryhmän loppuraportti RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto TUTKI-osahanke.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
TUHAT tutkimustietojärjestelmä Matri-seminaari Arja Lappalainen
TUHA-verkoston tapaaminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
OKM–CSC-vuosisopimuksen valmistelu Juha Haataja
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Avoimuuden lisääminen korkeakoulujen käyttäjälähtöisessä innovaatioekosysteemissä -hanke Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivät, 27.– Seliina.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Terveisiä Lapista AMK-kirjastokokous Helsinki Susanna Parikka Lapin korkeakoulukirjasto.
AVOIMEN TIETEEN EDISTÄMINEN YLIOPISTO(I)SSA EEVA NYRÖVAARA
AVOIN TIEDE JA TUTKIMUS HY:SSA EEVA NYRÖVAARA CC BY 4.0.
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönotto Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
tiedon laadun tukeminen ja
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
TUHA-verkoston seminaarin palaute
Tiedonhallinnan ohjausryhmän ohjaamat palvelut ja asiantuntijaryhmät
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Tieteellisten seurain valtuuskunta
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
Tutkimustietovarannon lähdetietovarantojen tilannekatsaukset
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Julkaisujen syöttöpalvelu
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
Esitys Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n TKI-organisaatioksi
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
OKM:N HALLINNONALALLE
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
ORCIDin käyttöönoton etenemissuunnitelma
Yliopisto professorin työnantajana -selvitys 2016 Focus Master Oy 8. 8
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Opetusneuvos Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönoton edistäminen
Kati Kettunen, Helsingin yliopisto
Julkaisusyöttöpalvelun toteutus
Opetuksen ja tutkimuksen viitearkkitehtuurit yhteentoimivuuden ja yhteistyön mahdollistajina Nestori Syynimaa.
Organisaatioiden yhteistyö
Tutkimustietovarantohankkeen yleisesittely ja nykytilanne
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Organisaatioiden yhteistyö
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely
AJANKOHTAISTA VARASTOKIRJASTOSTA
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Ella Bingham, TUHA-koordinaatioryhmän puheenjohtaja
Kohti valtakunnallista tutkimustietovarantoa
Tutkimushallinnon sanaston julkistus ja sanaston käyttö
Tutkimuksen tuki- verkosto
TUHA-julkaisumetriikka-verkoston tapaaminen
Esityksen transkriptio:

Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA Sipo Vanhanen Hanna-Mari Puuska Unifi 20.11.2014

Mikä on TUHA? Laaja-alainen yhteistyöverkosto Tehtävänä edistää organisaatioiden sekä eri toimialueiden välistä yhteistyötä tutkimuksen tuen ja hallinnon alueella Toimintaan voivat liittyä mukaan kaikki kiinnostuneet yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, tutkimuslaitoksissa sekä muissa sidosryhmissä. Verkoston suunnittelu käynnistyi RAKETTI-TUTKIn järjestämästä kick off -tilaisuudesta 14.1.2014 Toiminta käynnistyi keväällä 2014 Jäseniä nyt noin 160

TUHAn alaverkostot ja työryhmät TUHAn alaisuuteen perustettiin keväällä 2014 seitsemän alaryhmää: Korkeakoulujohdon strateginen tuki ja tutkimuspoliittinen valmistelu Tutkimuksen arvioinnit ja bibliometriikka Tutkimusinfrastruktuurit Viitearkkitehtuurityö Tietomallityö Julkaisutiedonkeruu Tutkimusaineistot Lisäksi verkoston rinnalla toimii neljä jo aiemmin perustettua yhteistyöverkostoa:  Finn-ARMA - Finnish Association of Research Managers and Advisors Suomen yliopistokirjastojen neuvosto (SYN) Tohtorikoulutusverkosto Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajien verkosto

Koordinaatioryhmä TUHAa ohjaa alaryhmien puheenjohtajista koottu koordinaatioryhmä: Sipo Vanhanen, tutkimushallinnon päällikkö, HY, TUHA-verkoston puheenjohtaja (Korkeakoulujohdon strateginen tuki ja tutkimuspoliittinen valmistelu) Jaana Backman, tutkimuspalvelujohtaja, ISY (FINN-ARMA) Sinikka Eskelinen, tutkimuspalvelujohtaja, OY (tutkimusaineistot) Johanna Hakala, tutkimuksen kehittämispäällikkö, TaY (tutkimuksen arvioinnit & bibliometriikka) Leena Huiku, tietoasiantuntija, TTY (tietomallityöryhmä) Aija Kaitera, projektipäällikkö, HY Jenni Kokko, suunnittelija, JY (julkaisutiedonkeruuryhmä) Anne Kärki, tutkimuspäällikkö, SAMK (amk-TKI-johtajat) Eeva Nyrövaara, tutkimushallinnon asiantuntija, HY (ATT-strategiaryhmä) Susanna Parikka,  kirjastonjohtaja, LY (SYN) Eero Pekkarinen, tutkimus- ja kehittämisjohtaja, Lapin AMK (amk-TKI-johtajat) Marko Peura, tutkimushallinnon asiantuntija, HY (TUHA-tutkimusinfrastruktuurit) Hanna-Mari Puuska, koordinaattori, CSC Mari Riipinen, tutkimusasiamies, TY (viitearkkitehtuurityöryhmä) Nina Saris,  tutkimushallinnon asiantuntija, HY (tohtorikoulutusverkosto) Lauri Tuomi, vararehtori, HAAGA-HELIA (amk-TKI-johtajat)

Toiminnan resursointi OKM tukee TUHA-verkoston toimintaa CSC:n kautta koordinaattoriresurssilla siltä osin kuin se tukee tutkimuksen tuen ja hallinnon alueen viitearkkitehtuurityötä. Lisäksi työryhmien jäsenet osallistuvat omalla työpanoksellaan. CSC:n resurssia hyödynnetään tutkimuksen ja tutkimushallinnon kohdealueen kokonaiskuvauksen laatimiseen, tietomalli- ja viitearkkitehtuuriryhmien työn edistämiseen sekä näitä tukevaan koko verkoston toiminnan fasilitointiin. Muut verkoston alaiset ryhmät toimivat korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten omalla asiantuntijatyövoimalla

Toimintaa 2014-2015 Verkoston toiminta tapahtuu pääsääntöisesti sen alaryhmissä, jotka organisoivat oman toimintansa ja tekevät työsuunnitelmansa syksyn 2014 aikana Koko verkoston yhteinen tapaaminen järjestetään 14.1.2015 TUHA-uutiskirje ajankohtaisista asioista tiedottamiseen muutaman kerran vuodessa TUHA-tapahtumakalenterissa tutkimuksen tuen ja hallinnon alueen tapahtumia Suomessa ja muualla Verkostoon voi edelleen ilmoittautua mukaan, lisätietoa: https://confluence.csc.fi/pages/viewpage.action?pageId=39061987

Keskusteltavaa Yliopistojohdon mandaatti henkilöstölle toimia TUHA-verkostossa? Millä alueilla johto toivoo tutkimushallinnon ja -palveluiden asiantuntijayhteistyötä ja yhteisiä näkemyksiä? Voiko Unifi hyödyntää TUHA-verkostoa tehdessään omia selvityksiään?

Kiitos! Yhteystiedot: Koordinaatioryhmän puheenjohtaja Sipo Vanhanen sipo.vanhanen@helsinki.fi Koordinaatioryhmän sihteeri Hanna-Mari Puuska hanna-mari.puuska@csc.fi