Lukion toisen vuoden kurssivalinnat

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ylioppilaskirjoitukset
Advertisements

AINEVALINTOJEN PERUSTEITA: Valitse–kiinnostavaa - jatkoa ajatellen - jatkoa ajatellen - sujuu mukavasti.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
KURSSIVALINNAT VUOSIKURSSI.
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Kohti unelmaa – lukio-opiskelua jäljellä enää… Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
Rauman Lyseon lukio. Rauman Lyseon lukion perustehtävänä on antaa opiskelijalle laaja yleissivistys ja yleinen korkeakoulukelpoisuus. Lukio on pääväylä.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Miksi aikuislukioon? Lukio on yleissivistävä oppilaitos Voit opiskella kieliä, luonnontieteitä, humanistisia aineita… Olet viisaimmillasi lukiossa Sivistys.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Opiskelu eLukiossa
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
MIKSI LUKIOON???.
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Kurssimäärien laskeminen
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Kemian yo-kirjoitukset Ressun lukiossa
Opintojen eteneminen ja kurssitilanne 3. jakson jälkeen
Lukio.
Vinkkejä opintosuunnitelman miettimiseen
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
MIKSI LUKIOON???.
Kahden tutkinnon polku
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Kaksoistutkinto.
v Lääketiede ja hammaslääketiede
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Lukion toisen vuoden kurssivalinnat Rauman Lyseon lukio Opinto-ohjauksen lehtori Mari-Anna Niemi

Yleisesti 2.vuoden kurssivalinnoista Aineissa, joissa on paljon pakollisia kursseja kannattaa kurssit valita tasaisesti koko lukio- opintojen ajan: äidinkieli toisena vuonna kurssit 4 -6, englanti kurssit (3)/4 – 6/(7) matematiikka pitkä kurssit 6 – 9 ja 11 ja 12 matematiikka lyhyt 3(4) – 6(7) ja fysiikka kurssit 4 - 7 Ne oppiaineet joita et missään tapauksessa ole valitsemassa yo- suunnitelmaasi kannattaa suorittaa mahdollisimman valmiiksi toisena lukiovuonna Liikunnan/musiikin/kuvataiteen/ilmaisutaidon kursseja keventämään jaksoja oman mieltymyksen mukaan

LI2 kannattaa ehdottomasti suorittaa 2.vuonna OP1/2 valitaan 2.jaksosta joko riviltä 2 tai riviltä 6 LI6 on vanhojen tanssien kurssi ja se on 3.jaksossa Kurssit on kaikki esitelty koulun opsissa nettisivuilla

Erityisiä huomioita 2.vuodesta Yo-valinnat vaikuttavat kurssien valintaan: 2.jaksossa tehdään yo-suunnitelma Wilmaan ja sen mukaan tarkistetaan kurssivalinnat 2.vuoden keväällä voi aloittaa yo-kokeet, mutta silloin on huomattava että 3.jaksossa pitää valita kertauskurssi ko. aineessa ja kaikki valtakunnalliset kurssit pitää olla valmiina 2.jakson lopussa. Jos osallistut kirjoituksiin jo 2.vuoden keväällä ei 4. jaksoon kannata valita raskaita kursseja eikä ylipäätään kolme kurssia enempää. 3.vuoden syksyllä kirjoitettavien aineiden kaikki pakolliset ja valtakunnalliset syventävät kurssit pitää tulla suoritetuksi toisen lukiovuoden aikana Kolmannen vuoden keväällä valmistuvilla tulee 2.vuoden jälkeen olla 58 -60 kurssia suoritettuna

Kertauksen vuoksi: jokaiselta riviltä voi valita yhden kurssin. 7.rivin kurssit etenevät hitaammin,=> saat oppimiselle enemmän aikaa ensimmäisenä valitse ne kurssit, joita tarjotaan vain kerran lukuvuodessa Jos tarvitset apua opintojen suunnittelussa voit varata itsellesi ajan opolta.