Ylemmän ja alemman rannenivelen, mcp-nivelten ja peukalon mobilisointi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työkuntoa venytellen Parturi-kampaajan venytysopas
Advertisements

Tuohitähti.
Heijastin neulahuovutuksella.
VOIMAHARJOITTELU Kun liikkuvuus on saavutettu, voit lisätä harjoitteisiisi voimaharjoitteita Lämmittele lihakset vesijuosten väh. 10min. Tee voimaharjoitusliikkeitä.
JH Kiekonheittosuorituksen pääkoordinaatit •Tukivaiheitten kriittiset tasapainopisteet •Hartia- ja lantiolinjojen ristikkäisvaiheet •Kiekkokäden.
TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
TERVETULOA Kurssi 1 A Tunne hiiren oikeanlainen käyttö
Huopatilkku paininjalan alle Neula ja paininjalka alas
Selkä suoraksi Suomi TM
Tekijät: Jani Kalliomäki Nina Högdahl Essi Lauttamus
Talviliikunnan soveltaminen: Lumilautailu
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Venäläinen riepunukke
 tarkista traktorin alta mahdolliset vuotolätäköt  tarkista renkaat (rengaspaine)  tarkista moottorin öljymäärä, onko riittävä  tarkista jäähdytinnesteen.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
Mikä vika on kuvannoissa? Kuvannot ovat nyt oikein!
Jumppaa psoriaatikoille päivitetty
Griffon mz -korinoikaisupenkki
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
Sormien ligamenttivammat ja käsimurtumien leikkausindikaatiot
Esko ja Mauno tapaavat pihalla Esko tulee kuvaan oikeasta laidasta, pojat morjenstavat, Esko heilauttaa kättään ja Mauno nyökkää.
Voima.
Käden kontraktuurat - toimintaterapia
Juha Peteri Jyväskylän yliopisto 2007
Yläraajamurtumat - toimintaterapia
POLVEN MOBILISOINTI  Polvi nivel on anatomisesti yhdistelmä ja mekaanisesti perusnivel, ei modifoitu munamainen. Se on mekaanisesti yhdistelmä nivel jos.
Yläraajapotilaan hermopinteiden ja – vammojen fysioterapia Eija Mämmelä, OAMK Lähde: Yläraajapotilaan kuntoutuksen erikoistumisopintojen luennot ja oppimistehtävät.
JANI SIEVISEN VENYTTELYOHJEET UIMAREILLE NUMMELAN KISAAJAT 2015.
Käden amputaatiot Sippola Ulla, toimintaterapeutti AMK Kuusisto Johanna, toimintaterapeutti AMK
SORMEN ALUEEN PEHMYTKUDOSVAMMAN HOITO Jorma Ryhänen, käsikirurgi, dos., oyl, OYS.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
3. TUKI- JA LIIKUNTAELINSAIRAUDET TERVEYSTIETO 9.
Entellus Loprofile, käyttöohjeet. Indikaatiot Otsaontelokanavan, kitaontelon ostiumin ja poskiontelon ostiumin pallolaajennukseen Entellus pallolaajentimen.
Marja Koukkari1 PÄÄN LIIKKEIDEN VAIKUTUS VARTALOON JA RAAJOIHIN Pään fleksio sagittaalitasossa: -> fleksio vartaloon -> adduktio ja sisärotaatiotaipumus.
Juha Peterin (2008) aineistosta tiivistänyt
Nilkan mobilisointi Boglàrka Bartakovics, Jussi Ervasti ja Jenni Jakola FTK9 OAMK/Sote 2010.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Ergonomia Istuma- ja näyttöpäätetyö. Mitä on ergonomia? Ergonomian avulla työnteko on helpompaa. Ergonomiaan liittyvät: – oikeat työskentelyasennot.
HARTIAN JA YLÄRAAJAN BIOMEKANIIKKAA
Käden ojentajajännevammat
ANNE KYNSILEHTO, MARI MOILANEN, HENRI MÄÄTTÄ FTK9SN (KEVÄT 2010) Olkanivelen mobilisointi.
Essi Lax, Eveliina Siven, Erja Ämmänpää Ftk9Sn.  Anatomisesti ja mekaanisesti perusnivel, yksiakselinen sarananivel = modifioitu satulamainen, taluksen.
Kehonhallinta liikkeessä
Oamk Toimintaterapeutti Soile Kauppila- Pekkala 1 Käden koukistajajännevammat Toimintaterapeutti Soile Kauppila-Pekkala
Näin voit estää tartunnan Hygieniahoitajat
Yläraajan toiminnallinen tutkiminen
Kyynärnivelen mobilisointi
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
LIPPUPALLODEMO 90min.
LAJILÄMMITTELY Liikkuvuusliikkeet x5/puoli:
Taukojumppa Työterveysergonomia.
Työtapaturmatilastoja
Ykkössuunnitelma ja varasuunnitelmat
Työpisteen ergonomia.
Tunnetaitojen harjoittelua ryhmässä
Käytännön harjoitus 1.2. Suunnanotto ja kartan suuntaaminen
toista 12 kertaa käännä kortti lähetä käännetty
Ihopistosnäyte.
Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.
POLKUPYÖRÄ Polkupyörä on lihasvoimalla käytettävä ajoneuvo.
Oppimisvalmiuksien tukeminen liikunnan avulla
Hypomobiilin nivelen mobilisointi
Selkä suoraksi Suomi TM
PÄÄN LIIKKEIDEN VAIKUTUS VARTALOON JA RAAJOIHIN
Fysioterapia tekonivelleikkauksen jälkeen
Käden kuntoutumisen haasteet
OWAS - tässä vain alkukuva, jatko kirjasta (tai myöh)
Range-alueen kehittämissuunnitelma
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
AJOTAITO SM 2019 Parkkipaikka 1 2 neulansilmät pujottelu 3
Esityksen transkriptio:

Ylemmän ja alemman rannenivelen, mcp-nivelten ja peukalon mobilisointi Anniina Mörsäri ja Riikka Pitkäaho

MCP Alkuasento: P istuu, käden dorsaalipuoli tuettuna hoitopöytää vasten Fiksaatio: Nivelraon proksimaalipuolelta Suoritus: Vasemmalla kädellä tartutaan sormeen nivelraon distaalipuolelta Hoitosuunta: distaalisesti

MCP Alkuasento: P istuu, käden dorsaalipuoli tuettuna hoitopöytää vasten Fiksaatio: Välittömästi nivelraon proksimaalipuolelta Suoritus: Oikean käden teenarilla ja etusormella tartutaan sormeen nivelraon distaalipuolelta Hoitosuunta: Volaarisesti Indikaatio: Rajoittunut fleksio (käsi käännetään jos indikaationa rajoittunut ekstensio)

Ylempi & alempi rannenivel Alkuasento: P istuu, kyynärvarren dorsaalipuoli hoitopöytää vasten, käsi reunan ulkopuolella (kiila) Fiksaatio: Oikealla kädellä kyynärvarren distaaliosasta tai proksimaalisesta ranneluurivistä hoitopöytää vasten Suoritus: Vasemmalla kädellä ventraalipuolelta P:n kämmeneen ja kaikkiin ranneluihin Hoitosuunta: Dorsaalisesti Indikaatio: Rajoittunut volaarifleksio

Alempi rannenivel Alkuasento: P istuu, kyynärvarren radiaalipuoli hoitopöytää vasten, käsi reunan ulkopuolella (kiila). T seisoo frontaalisesti käden volaaripuolta vasten Fiksaatio: Vasemmalla kädellä kyynärvarren distaaliosan ulnaaripuolelta hoitopöytää vasten Suoritus: Oikealla kädellä ulnaarisivulta P:n kämmeneen ja kaikkiin ranneluihin Hoitosuunta: Radiaalisesti Indikaatio: Rajoittunut ulnaarifleksio

Alempi rannenivel Alkuasento: P istuu, kyynärvarsi hoitopöydällä ventraalipuoli alaspäin, käsi reunan ulkopuolella (kiila). T seisoo frontaalisesti kättä vasten. Fiksaatio + suoritus: Vasemmalla kädellä P:n käteen ulnaaripuolelta siten, että peukalolla ja etusormella pidetään kiinni triguetrumista (tehdään traktiota), oikea hypoteenari on T:n vasemman peukalon päällä Hoitosuunta: Volaarisesti Indikaatio: Rannenivelen rajoittunut liikkuvuus, jossa löydöksenä alentunut liukuminen triguetrumin ja ulnan välillä

Rannenivel (carpus distal traction) Alkuasento: P:n kyynärvarren ventraalipuoli on hoitopöytää vasten (kiila) Fiksaatio: T:n vasemman käden teenari fiksoi nivelraon proksimaalipuolelta, oikealla kädellä tartutaan nivelraon distaalipuolelta Hoitosuunta: Distaalisesti HOX! Yllä kuvatulla otteella voidaan liikuttaa joko radiuksen ja proksim. ranneluurivin tai proksim. ja dist. Ranneluurivin väliä

Rannenivel (carpus: volar) Alkuasento: P istuu kyynärvarren ventraalipuoli hoitopöytää vasten, käsi reunan ulkopuolella. T seisoo frontaalisesti käden ulnaarireunaa vasten Fiksaatio: Vasen käsi ottaa kiinni P:n kyynärvarren dist.osan dorsaalipuolelta ja fiksoi sen hoitopöytää vasten Suoritus: Oikealla kädellä tartutaan P:n kämmeneen ja kaikkiin ranneluihin dorsaalipuolelta (distaalinen ranneluurivi) Hoitosuunta: Volaarisesti Indikaatio: Rajoittunut dorsaalifleksio HOX! Yllä kuvatulla otteella voidaan liikuttaa joko radiuksen ja proksim. ranneluurivin tai proksim. ja dist. Ranneluurivin väliä

Rannenivel (carpus: ulnar) Alkuasento: P istuu kyynärvarren ulnaarisivu hoitopöytää vasten ja käsi reunan ulkopuolella, T seisoo frontaalisesti dors.puolta vasten Fiksaatio: Vasen käsi ottaa kiinni P:n kyynärvarren dist.osan radiaalipuolelta ja fiksoi sen hoitopöytää vasten Suoritus: Oikealla kädellä tartutaan radiaalipuolelta P:n kämmeneen ja kaikkiin ranneluihin Hoitosuunta: Ulnaarisesti Indikaatio: Rajoittunut radiaalifleksio

Rannenivel Alkuasento: P istuu, kyynärvarsi on hoitopöydällä ventr.puoli alaspäin ja käsi reunan ulkopuolella, T seisoo frontaalisesti käden ulnaarisivua vasten Fiksaatio: Vasemmalla kädellä pidetään kiinni dorsaalipuolelta P:n kyynärvarren dist.osasta (fiksoidaan se pöytää vasten) Suoritus: Oikealla kädellä tartutaan P:n käteen rad.puolelta siten, että teenari on dorsaalisesti scaphoideumin päällä Hoitosuunta: Volaarisesti Indikaatio: Rajoittunut dorsaalifleksio ja radiaalifleksio, joissa löydöksenä alentunut scaph. volaariliukuminen radiuksen suhteen