Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Essi Lax, Eveliina Siven, Erja Ämmänpää Ftk9Sn.  Anatomisesti ja mekaanisesti perusnivel, yksiakselinen sarananivel = modifioitu satulamainen, taluksen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Essi Lax, Eveliina Siven, Erja Ämmänpää Ftk9Sn.  Anatomisesti ja mekaanisesti perusnivel, yksiakselinen sarananivel = modifioitu satulamainen, taluksen."— Esityksen transkriptio:

1 Essi Lax, Eveliina Siven, Erja Ämmänpää Ftk9Sn

2  Anatomisesti ja mekaanisesti perusnivel, yksiakselinen sarananivel = modifioitu satulamainen, taluksen ja syndesmosis tibio- fibulariksen ”haarukan” välillä.  Aktiiviliikkeet: plantaarifleksio ja dorsaalifleksio  Proksimaalinen osa on kupera ja distaalinen on kovera

3  Nolla-asento: Jalkaterän lateraalisivu on suorassa kulmassa säären pituusakseliin nähden. Linja spina iliaca anterior superiorista patellan kautta kulkee edelleen 2.varpaan läpi.  Lepoasento: Noin 10 asteen plantaarifleksio ja maksimaalisen eversion ja inversion keskipisteessä.  Lukkoasento: Maksimaalinen dorsaalifleksio.

4  Indikaatio: rajoittunut dorsaali- ja plantaarifleksio  Alkuasento: Potilas on selinmakuulla. Jalkaterä on hoitopöydän reunan ulkopuolella. Terapeutti seisoo käyntiasennossa, polvet koukistettuina, frontaalisesti jalkaterän plantaaripuolta vasten.  Fiksaatio: Vasemmalla kädellä pidetään kiinni ventraalipuolelta P:n säären distaaliosasta ja fiksoidaan se hoitopöytää vasten.  Suoritus: Oikealla kädellä tartutaan mediaalipuolelta P:n jalkaterään. Pikkusormi on dorsaalisesti taluksen päällä, peukalo on jalkaterän plantaaripuolella ja osoittaa varpaita kohti. Nilkkanivel on lepoasennossa (vältä dorsaalifleksiota. Hoitosuunta: distaalisesti

5  Indikaatio: rajoittunut dorsaalifleksio  Alkuasento: Potilas on selinmakuulla varpaat terapeuttia vasten. Jalkaterä on hoitopöydän reunan ulkopuolella, nilkkanivel lepoasennossa. T seisoo frontaalisesti jalkaterän plantaaripuolta vasten.  Fiksaatio: P:n sääri on fiksoitu hoitopöytää vasten, hiekkapussi voidaan asettaa säären distaaliosan alle.  Suoritus: Vasemmalla kädellä tartutaan lateraalipuolelta calcaneukseen ja annetaan kevyttä traktiota (distaalisesti), joka epäsuorasti saa aikaan traktion. Oikealla kädellä tartutaan mediaalipuolelta jalkaterään siten, että peukalo on dorsaalisesti taluksen päällä. Hoitosuunta: dorsaalisesti (suhteessa sääreen). Liike tapahtuu siten, että T koukistaa polvensa.

6  Indikaatio: Rajoittunut plantaarifleksio  Alkuasento: P on päinmakuulla, jalkaterä on hoitopöydän reunan ulkopuolella. Nilkkanivel on lepoasennossa. T seisoo frontaalisesti jalkaterän plantaaripuolta vasten.  Fiksaatio: P:n sääri on fiksoitu hoitopöytää vasten.  Suoritus: Vasemmalla kädellä tartutaan mediaalipuolelta P:n jalkaterään siten, että etusormi on taluksen päällä ja annetaan samanaikaisesti kevyttä traktiota (distaalisesti). Oikea käsi asetetaan kantapään päälle, etusormi (fibulaarisesti) ja peukalo (tibiaalisesti) talusta vasten. Hoitosuunta: ventraalisesti (säären suhteen). Liike saadaan aikaan siten, että T koukistaa polviaan.


Lataa ppt "Essi Lax, Eveliina Siven, Erja Ämmänpää Ftk9Sn.  Anatomisesti ja mekaanisesti perusnivel, yksiakselinen sarananivel = modifioitu satulamainen, taluksen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google