Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Excel ja makrot Excel koostuu kahdesta eri osasta Alt+F11 VBA
Advertisements

Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
TILDA-Verkkotilastointi
Moodlen ohje opiskelijoille
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
Tekstin muotoilu Wordilla:
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
2. Vuokaaviot.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Klikattuasi Uusi… saat seuraavan näytön. Dashboard kohdasta voit luoda minkä tahansa aiheisen Netvibesin. Jos haluat lähteä luomaan itse rakennellen Netvibesia.
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Komponentin luonti kirjastoon Hollywood tekniikalla Vain 3 askelta Package Symbol Device 1) piirretään komponentin fyysinen muoto, kuten juotosalueet 2)
Excel kaikille lyhyesti ja helposti Kaaviot Kakkospainikkeen pikavalikko on tehokas työväline.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Laskuja MATEMATIIKKAA 3A, KERTAUSJAKSO LASKUJA © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
CADS Piirto-ohjelma Katselu- ja tulostusohjelma. Käytämme siis piirto-ohjelmaa Planner Client 16 TAI Planner Client 15, jos opettaja niin sanoo... Seuraavaksi.
WORD © Eva Roos-Rautakorpi1 TAULUKOT TAULUKKOTYÖKALUT.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
Konformaatioisomeria
TERVE Diagrammit LibreOffice-ohjelmistolla
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Naamio.
Teknisiä ohjeita kirjallisten töiden tekemiseen
Tietokanta (database) on kokoelma tietoja, jotka liittyvät tavalla tai toisella toisiinsa (esim. henkilö -> auto -> katsastus aika -> …) Tietokannan (relaatiomalli)
Jani Kiviharju Helsingin normaalilyseo Syksy 2016
Kuvioiden tekeminen excelillä
2C Metsätalouden veroilmoituksen täyttäminen Suomi
Laaja-alaisen oppimiskokonaisuuden julkaisut, raportit ja esitykset
Luokan OneNote -muistikirja
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Määritä vaunun potentiaali- ja liike-energia
Tai vaihtoehtoisesti
Peda.netin oma tila Luo peda.netin omaan tilaasi sivu Hiekanpään koulu 7-9lk Lisää sivun lukijoiksi kaikki sinua opettavat opettajat Tee sivun alle uusi.
Tutki putoamisliikettä videon avulla
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen
Vaunun liike kaltevalla tasolla
Murtoluku Murtoluku on jakolasku, jota ei ole laskettu loppuun asti.
Posterin otsikko Alaotsikkko Ohjeita
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen
Salasana asetusten muuttaminen ja salasanan vaihtaminen
Kaivosteollisuus ry:n asiakirjat
2C Metsätalouden veroilmoituksen täyttäminen verkkolomakkeella
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
Microsoft SharePointin mukauttaminen Verkkosivusto
Pelaajalle tehtävät ennen fba-tapahtumaa - tunnusten aktivointi huoltajan toimesta - harjoituspäiväkirjan pitäminen.
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
aihe tekstiä SmartArt-kuva, jossa on kuvia punaisella taustalla
Suodattaminen Valitse suodatustapa Anna hakukriteeri(t) Katso tulos
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Ohjeistus Etene tässä olevien ohjeiden mukaan.
Tapahtuman otsikko Johdanto-osa Tapahtuman alaotsikko Päivämäärä
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen
Klikkaa alapalkista diaesitys auki ALOITA.
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen
Dynamic Reporting (DR) -raporttien teon parhaat käytännöt
HUOMIO! Voit vaihtaa minkä tahansa dian pohjaväriä
Esityksen transkriptio:

Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä

Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan tehtyä helposti jaettava kyselylomake, jonka vastaukset kerääntyvät suoraan taulukkoon.

Tehtävä: Syötä kyselyn tulokset taulukkolaskentaohjelmaan ja laske summat väritettyihin soluihin. Tavoite: Oppia käyttämään solujen yhteenlaskua ja summapainiketta Työohje: Kirjoita kyselyn tulokset taulukkolaskentaohjelmaan. 2. Maalaa riviltä 1 solut A–E. Valitse ”Yhdistä ja keskitä”. Tasaa teksti vasempaan reunaan. Laske 7. luokkalaisten yhteismäärä soluun B5 . Maalaa solut B3–B4. Paina summapainiketta . Laske 8. ja 9. luokkalaisten yhteismäärät. Vihje: Solun B5 kaavan voi kopioida soluihin C5 ja D5. Tämä on tapa 1 summan laskemiselle. Laske Kyllä-vastausten yhteismäärä tavalla 2. Kirjoita =-merkki soluun E3, klikkaa hiirellä solua B3, kirjoita +-merkki, klikkaa solua C3, kirjoita +-merkki, klikkaa solua D3 ja paina Enter. Tee samoin Ei-vastauksille. 6. Laske kyselyyn vastanneiden oppilaiden yhteismäärä soluun E5 tavalla 2. Lopputulos

Kuvaajien tekeminen

Toimisto-ohjelmat Taulukkolaskennan tehokäyttöä –johdattelua algoritmiseen ajatteluun ja ohjelmointiin

Tehtävä: Laadi MS Excelillä laskentataulukot kolmion piirin ja kulmien suuruuksien laskemiseen. Työohje: Avaa aluksi Excel ja sieltä uusi laskentataulukko. 2. Valitse neljä vierekkäistä solua, jotka yhdistetään otsikkokentäksi kuvan punaisen nuolen osoittamalla napilla.

3. Nimeä otsikko ja sen alla olevat solut kuvan mukaisiksi. Jos haluat, voit rajata käsiteltävän alueen reunaviivalla. Valitse haluttu alue ja klikkaa reunaviivanappia. Voit myös värittää sarakkeita tai muuten koristella taulukkoa mielesi mukaan eri työkaluilla.

Kirjoitetaan laskentakaava. Valitse solu, joka on Piiri-solun alla, ja kirjoita siihen =-merkki, jonka jälkeen voit valita mukaan laskettavia ruutuja klikkaamalla niitä hiirellä ja lisäämällä väliin +-merkit. Piiri lasketaan kaikkien kolmen sivun summana.

6. Olet nyt muodostanut laskentakaavan, joka laskee kolmion piirin, jos syötät sivujen arvot niille tarkoitettuihin soluihin.

Toista sama toiminto myös kaikille alemmille riveille Toista sama toiminto myös kaikille alemmille riveille. Joka riville ei tarvitse kirjoittaa kaavaa erikseen vaan sen voi monistaa seuraavalla tavalla: a) Jos valitset minkä tahansa solun, solun (tai solualueen) oikeaan alakulmaan tulee pieni musta neliö. Jos viet kursorin tämän ruudun kohdalle, kursori muuttuu mustaksi ristiksi. Mustaa laatikkoa vetämällä saat monistettua kaavan halutulle alueelle. b) Valitse se ruutu, johon kaava on kirjoitettu. c) Tartu mustasta neliöstä ja vedä halutun matkaa alaspäin. d) Nyt luotu kaava toimii jokaisella taulukon rivillä. Kokeile kaavaa sijoittamalla taulukon muille riveille kolmion sivujen pituuksia.

Tehdään piirilaskurin viereen laskentataulukko, joka laskee kolmion kolmannen kulman, jos kulmista tiedetään kaksi. Kolmion kulmien summa on 180°, joten kolmas kulma saadaan laskettua vähentämällä 180 asteesta kahden muun kulman arvot. Kaavaksi tulee: =180−”Kulma 1”−”Kulma 2” 9. Monista kaava koskemaan taulukon jokaista riviä. Kokeile muodostamaasi kulmalaskuria.