Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Määritä vaunun potentiaali- ja liike-energia

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Määritä vaunun potentiaali- ja liike-energia"— Esityksen transkriptio:

1 Määritä vaunun potentiaali- ja liike-energia
Mittaa kaltevaa tasoa pitkin vierivän vaunun nopeus (v) liikeanturilla. Valitse neljä mittauspistettä kaltevalta tasolta ja mittaa rullamitalla millä korkeudella (h) vaunu on pöydän pinnasta. Punnitse vaunun massa (m) ja muunna se painovoimaksi (G). Laske vaunun potentiaali- ja liike-energiat mittauspisteissä ja laske ne yhteen.

2 Ohje Kirjaa mittaukset joko sivun 3 tai 4 taulukkoon Ohje sivulle 3:
Valitse sivun 3 kuvaajan päällä hiiren oikealla painikkeella ”Muokkaa tietoja” Kirjaa avautuvaan Excel – taulukkoon mittaukset Laske Epot ja Ekin sekä Ekin+ Epot Excel – kaavojen avulla Piilota sarakkeet B ja C (valitse sarake hiiren oikealla painikkeella ja valitse ”Piilota” Saat valmiin kuvaajan jossa on näkyy miten liike-energia (Ekin) ja potentiaalienergia (Epot) muuttuvat ja mitä kokonaisenergialle tapahtuu (Ekin+Epot) Ohje sivulle 4: Kerää mittaustiedot taulukkoon ja laske laskimen avulla Ekin, Epot ja Ekin+Epot Vastaa lopuksi sivun 5 kysymyksiin

3 Vaunun potentiaali- ja liike-energia
Energia (J) Matka (m)

4 Vaunun potentiaali- ja liike-energia
Vaunun massa: m= paino: G = Mittaus-piste Matka Nopeus v Korkeus h Epot = G· h Ekin = ½mv2 Epot+ Ekin 1 2 3 4 Johtopäätös:

5 Johtopäätökset: Mitä tapahtuu potentiaalienergialle kun vaunu tulee kaltevaa tasoa alas? Mitä tapahtuu liike-energialle kun vaunu tulee kaltevaa tasoa alas? Mitä tapahtuu kokonaisenergialle?


Lataa ppt "Määritä vaunun potentiaali- ja liike-energia"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google