Ilkka Reko, myyntijohtaja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreä sähkö.
Advertisements

Energian tuotanto, käyttö ja päästöt Suomessa ja globaalisti
Metsäteollisuuden ympäristö- ja vastuullisuussitoumukset
Mistä puhutaan, kun puhutaan bioenergiasta?
ENERGiA JA iLMASTONMUUTOS
LUMA-viikko 2005 Kemia Kemian 4. kurssin ryhmä teki julisteita, joissa pohdittiin keinoja kasvihuoneilmiön heikkenemiseen.
Uusiutuvat energialähteet
Energiavuosi 2011 Kaukolämpö
Fortum Power and Heat Oy:n 35 MW lämpölaitos Vammalassa
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö
Hotelli- ja ravintola-ala
Irti fossiileista Puusta uusiutuvaa materiaa ja voimaa.
Kaukolämpö Suomessa Kaukolämmitys on luonnollinen suomalaisten taajamien lämmitysmuoto. Se pitää ympäristön puhtaana ja lisää asumisviihtyvyyttä. Kaukolämmitys.
Päästöjen ja kustannusten laskennalla vaikutetaan yritysten imagoon ja kilpailukykyyn Neuvotteluaineistoa Reijo Laine Senior & Sons Oy © Senior.
Energinen Suomi.
Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab
mieluummin useampikin?
JUL 1 Energiatehokkuus Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Miten energian kulutus käännetään laskuun -seminaari Eduskunta
Metsät ja ilmasto Miksi istuttaa puu tai mieluummin useampikin?
KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU MYÖS SINUN
Kaukolämmön hinta, teho+energiamaksu €/MWh (sis. verot)
Energiaratkaisut kestävässä taloudessa –avoimet energiaverkot
Sukunimi Salo 2009 Salon kaupungin energia- ja kasvihuonekaasutase vuodelle 2009.
n. 2,6 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpötaloissa
4/8/2017 UE direktiivin tavoitteiden saavuttamisen edellytykset ja vaikutukset sekä mukanaan tuomat kehittämistarpeet alueellisen energiayhtiön näkökulmasta.
– 10 kysymystä ja vastausta–
KIVIHIILEN KORVAAMINEN ENERGIAN TUOTANNOSSA
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö Wilhelms TILASTOTIETOJA 2013  Kaukolämmön myynti (sis. verot) 2310 milj. €  Kaukolämpöenergian myynti31,7 TWh.
Biopolttoaine Biopolttoaine on biomassasta eli eloperäisestä aineesta valmistettu polttoaine; Biopolttoaineesta saatavaa energiaa kutsutaan bioenergiaksi.
Rovaniemen voimalaitoshanke 120 MW S / 120 MW L Esisuunnittelu ja toteutus
Energiavuosi 2014 Kaukolämpö TILASTOTIETOJA 2014  Kaukolämmön myynti (sis. verot) 2330 milj. €  Kaukolämpöenergian myynti31,7 TWh  Kaukolämmön.
Energiakatsaus Martti Kätkä Ryhmäpäällikkö.
Energiavuosi 2015 Sähkö Energiateollisuus ry.
Energiavuosi 2012 Kaukolämpö Kaukolämpö ja –jäähdytys 2012 Kaukolämmön myynti (sis. verot)2,25 mrd € Kaukolämpöenergian myynti33,6 TWh Kaukolämmön.
Uusiutuvan energian vuosi 2015 Uusiutuvan energian ajankohtaispäivä Congress Paasitorni, Helsinki Pekka Ripatti.
Puu energian lähteenä. Puu on huomattava uusiutuvan energian lähde Uusiutuvan energian lähteitä ovat tuuli, vesi, aurinko, maalämpö, peltojen ja metsien.
Energiavuosi 2015 Kaukolämpö Lämmityksen markkinaosuudet Asuin- ja palvelurakennukset Lämpöpumppu: sisältää myös lämpöpumppujen käyttämän.
Jätteet energiantuotannossa. Miten jätettä tuotetaan? Me kaikki tuotamme jätettä joka päivä. Suomalainen tuottaa jätettä yli 500 kiloa vuodessa, josta.
Harjoitus 2: Energia Palautus 7.10 klo 13 mennessä.
Kestävä kulutus ja kierrätys
Energiavuosi 2015 Kaukolämpö.
Energiavuosi 2016 Sähkö Energiateollisuus ry.
Jukka Leskelä Energiateollisuus ry
Auringosta voimaa sähköautoon -seminaari
Hankkeen esiselvittelyn tausta
Kaukolämmön hinta, teho+energiamaksu €/MWh (sis. verot)
Energiavuosi 2014 Kaukolämpö.
TURVE On muodostunut kuolleista kasvin osista maatumalla kosteissa olosuhteissa. Kasvava turvekerros syntyy, kun kasvit eivät pääse hajoamaan hapenpuutteen.
Uusiutuvan energian kuntakatselmukset Tampereen seudulla
Energiantuotannon riskit/tulevaisuus s. 90
Energiavuosi 2015 Sähkö (päivitetty )
Tiivistelmä 12. Energian tuotanto ja käyttö
Fuusioenergia Elina Kallijärvi LV15J Jaakko Köykkä 15IBB
Miten käytämme energiaa tulevaisuudessa?
Energi, energiformer, energikällor
Metsäteollisuus Aapo rantonen 8b.
Lämpö energiamuotona Lämpövoimakone muuttaa lämmön mekaaniseksi energiaksi. Lämpövoimakoneita: lämpövoimalaitokset, auton polttomoottori. Energian huononeminen.
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Päivitetty Energiateollisuus ry
Energiaeksperttikoulutus Kaukolämpö - Energiakäänne
Kaukolämmön vuositilasto 2017
Kaukolämmön vuositilasto 2017
Jukka Leskelä Energiateollisuus ry
Paikallinen energiaratkaisu
Kestävä kulutus ja kierrätys
Energiavuosi 2018 Kaukolämpö
(päivitetty ) Energiateollisuus ry
Yhdyskuntarakenne, liikkuminen ja ympäristö
Esityksen transkriptio:

Ilkka Reko, myyntijohtaja Vantaan Energia Oy Tulevaisuuden energiaa Vantaalle - keskustelutilaisuus 17.11.2016 Ilkka Reko, myyntijohtaja

Tuotantoyksiköt Vantaalla Kaukolämmöllä 80% markkinaosuus Vantaalla Vantaan Energia vastaa siitä, että kaupunki pysyy lämpimänä 17.11.2016 / Ilkka Reko Vantaan Energia Oy

Kaukolämpömme numeroina / / 48 % JÄTE- VOIMALA 48% MARTINLAAKSON VOIMALAITOS 4 % LÄMPÖ- KESKUKSET 546 km KAUKOLÄMPÖ- PUTKIA VANTAALLA Kaukolämpöä tuotetaan puoliksi jätevoimalassa ja Martinlaakson voimalaitoksessa. Jätevoimalassa tuotettu kaukolämpö on ympäristöystävällistä Uusiolämpöä. Meillä sähkö ja lämpö tuotetaan aina yhdessä – ja se on ympäristön kannalta fiksu juttu. Yhteistuotanto on EU:ssa todettu merkittävimmäksi tavaksi vähentää kasvihuonekaasuja. Kaukolämpöverkkomme on kattava ja putket risteilevät ympäri Vantaata – putkilla on matkaa lähes yhtä paljon kuin Suomella pituutta, siis 1000 km. Kaukolämmön toimitusvarmuutemme on huippuluokkaa – lämpö kulkee koteihin ja kiinteistöihin lähes takuuvarmasti kuten kuuluukin. Tämä on huolellisen työmme ansiota – huollamme verkostoamme jatkuvasti ja ennaltaehkäisemme mahdollisia vaurioita ja niiden aiheuttamia katkoksia. Aika ajoin esimerkiksi liikenteen tärinä tai vaikkapa maankaivuuhommissa olevat saattavat vaurioittaa putkia. Tarkastamme putkistoa jatkuvasti, jotta löydämme mahdolliset vuotokohdat ajoissa. Tässä meillä on apuna paitsi helikopteri, josta käsin lämpökuvaamme putkistoa, myös suuren suosion saavuttanut kaukolämpökoiramme Jekku, joka haistaa putkivuodot ajoissa ja kertoo meille mahdollisten vaurioiden paikat. Joskus voi kuitenkin käydä niin, että lämmönjakeluun tulee katkos. Olemme valmiudessa 24/7, jotta voimme auttaa asiakkaitamme nopeasti ja hoidamme homman kuntoon hetkessä. Kaukolämmön hinta on yleisesti noussut, mutta me olemme sen sijaan laskeneet kaukolämmön hintaa. Tämä on jätevoimalamme ansiota. Roska on edullista polttoainetta, jota ei maailmamarkkinahinnat heittele. Siksi hinta pysyy kurissa ja vakaana myös tulevaisuudessa. 99,9 % TOIMITUSVARMUUS VUONNA 2015 PÄIVYSTYS 24/7 JÄTEVOIMALAN MYÖTÄ KAUKOLÄMMÖN HINTA LASKENUT 17.11.2016 / Ilkka Reko Vantaan Energia Oy

Luovumme fossiilisista polttoaineista Jätevoimala puolitti fossiilisten tuontipolttoaineiden käytön Nyt Vantaan Energia suunnittelee biopolttoaineen lisäämistä Martinlaakson voimalassa (hake) Biopolttoaineella korvataan maakaasua ja kivihiiltä Tavoitteena on, että 1. biokattila on toiminnassa jo syksyllä 2018 Toinen kattila muutetaan biolle 2020- luvulla 17.11.2016 / Ilkka Reko Vantaan Energia Oy

Suomen tehokkain jätevoimala 17.11.2016 / Ilkka Reko Vantaan Energia Oy

17.11.2016 / Ilkka Reko Vantaan Energia Oy

Lisäkuvat esityksen yhteydessä jaettavaksi

17.11.2016 / Ilkka Reko Vantaan Energia Oy Jätevoimala Kaukolämpöä 920 GWh/v (120 MW), sähköä 600 GWh/v (80MW), hyötysuhde 95% Määrä vastaa puolta Vantaan kaukolämpötarpeesta ja kolmasosaa sähkönkäytöstä Polttoaineen (sekajätteen) toimittajina Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) Uudenmaan alueelta Rosk’n Roll Oy 17.11.2016 / Ilkka Reko Vantaan Energia Oy

Syntypaikkalajiteltu kierrätykseen kelpaamaton sekajäte Lajittelu tapahtuu pääosin kotona Sekajäte Paperi Kartonki Biojäte Lasi Metalli Muovi Muovin keräys Tuottajat Sopimus- perusteinen kuljetus Biojätteen käsittelylaitokseen  Ämmässuolle  Tuottajat 17.11.2016 / Ilkka Reko Vantaan Energia Oy

1,5 miljoonan ihmisen jätteet 180 jäteautoa päivässä 17.11.2016 / Ilkka Reko Vantaan Energia Oy

Poltto ei vähennä kierrätystä Kierrätykseen Polttoon Kaatopaikalle 17.11.2016 / Ilkka Reko Vantaan Energia Oy

Sähkön ja lämmön tuotannon polttoaineet tulevaisuudessa 2030 (ENNUSTE) 1 % MUU 14 % MAA- KAASU 19 % YDIN- VOIMA Tavoitteenamme on, että 2020 luvun lopulla Vantaan Energian sähkön ja lämmön tuotannosta 86% on tuotettu uusiutuvilla tai muilla päästökaupan ulkopuolisilla polttoaineilla. Loppu 14% on tuotettu maakaasulla. 10 % VESI 30 % BIO 3 % TUULI Kuten aiemmin kerroin, panostamme siihen, että uusiutuvan ja hiilineutraalin energian osuus tuotannostamme kasvaa. Vuonna 2015 18 % tuotannostamme on uusiutuvaa ta hiilineutraalia, mutta viiden vuoden kuluttua niiden osuus on jo 2/3 energiantuotannostamme. 15 vuoden kuluttua haluamme tuottaa jo yli 80 % energiastamme uusiutuvasti tai hiilineutraalisti. Erityisen merkittävää kasvua haemme bioenergiassa ja myös ydinvoiman osuus tulee jatkossa kasvamaan. Tavoitteet ovat kovia, mutta uskomme niihin vankasti. Teemme nimittäin joka päivä töitä sen eteen, että pääsemme haluamaamme. 23 % JÄTE 4020 GWh 55 % UUSIUTUVAA 31 % MUUTA PÄÄSTÖKAUPAN ULKOPUOLISTA 86 % YHTEENSÄ