JATKO-OPINNOT OPO1 kurssi abeille Viherlaakson lukio

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Advertisements

Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
ESITTELE KIINNOSTAVA KOULUTUSALA Kakkoset. Tutkimusmatka Tutustu ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutustarjontaa
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
Tutkinto-opiskelu ulkomailla. Tutkinnon suorittaminen ulkomailla Tutkintoon johtavaa opiskelua, jonka kesto riippuu suoritettavasta tutkinnosta: 2. asteen.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
H AKUINFO KEVÄT H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin.
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Case Norssi. Norssin opintojen pakollinen ohjaus (ns. Opo 1 –kurssi) karkeasti yleistettynä: 1. vsk syksy, lukio-opiskeluihin ohjaaminen (1. vuonna n.
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
Yhteishaku
Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Hakuinfo Kevät 2017.
Tutkinto alkaa ja päättyy
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Jatko-opintoinfo 2017.
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
Erilaisia vaihtoehtoja….
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
4. oppitunti Jatko-opintojen hakuinfo.
2. oppitunti.
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
Mitä peruskoulun jälkeen?
Yhteishaku yhteishaussa on mukana nuorille tarkoitettu ammatillinen peruskoulutus ja lukiokoulutus.
YKKÖSTEN JATKO-OPINNOT
Jatko-opintojen hakuinfo
OPO 1 Kastellin lukio, Anja kunnari & mervi tuomela
Jatko-opintoinfo 2018.
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
JATKO-OPINTOTAVOITTEINEN LINJAJAKO TULEVAISUUDEN LUKIOSSA
Jatko-opintoinfo
Lentokonealan jatko-opinnot
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
Lukio.
lukion opiskelijoille vanhempaintilaisuuksissa
Kiinnostaako lukio?
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA?
Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Opetushallitus / Jaana Saha
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
Kaksoistutkinto.
Yhteishaku 2019 OSAOssa Raija Lehtonen.
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Lukiolaisen jatko-opinnot
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

JATKO-OPINNOT OPO1 kurssi abeille Viherlaakson lukio

Kurssin vaatimuksia 1. tunti: Alkuinfoon osallistuminen Tehtävä Wilma-lomake osa 1 teht 7 2. tunti: Osallistuminen, johonkin alla olevista (ilmoittaudu suoraan) Koe kampus! 27.10.2016 (ilmoittaudu viimeistään linkistä 14.10) Studia messut 29.–30.11.2016 (Lukiolaisten Liiton kortilla ilmainen) AMK-kampuspäivä 7.11.2016 (ilmoittaudu viimeistään linkistä 31.10) 3. – 5. tunti: Eli 3 tuntia jatko-opintoesittelyjä valintasi mukaisissa esittelyissä. (Lista annetaan erikseen myöhemmin.) 6. Ammattien iltapäivään osallistuminen 10.11.2016 (kysy FY ja BB opettajalta lupa) Oponohjaus

ABI-VUOSI Jakoissa 1. - 3. opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista syventävistä ja soveltavista kursseista abikursseja/kertauskursseja Loka-marraskuu jatko-opinnoista infoja (oppilaitosesittelyt) Koe kampus! 27.10.2016 Studia messut 29.–30.11.2016 AMK-kampuspäivä 7.11.2016 henkilökohtainen abikeskustelu opon kanssa Helmikuussa penkkarit Helmi-maaliskuu yo-kirjoitukset Tammi-huhtikuu korkeakouluhaku/ ammatillisiin opintoihin haku www.opintopolku.fi Touko-kesäkuu pääsykokeisiin lukemista ja osallistumista

Tulevaisuus ja jatko-opinnot Tällä hetkellä päässä ehkä pyörivät kysymykset: Mikä minua kiinnostaa? Mitkä ovat vahvuuteni? Pystynkö siihen? Mitä aloja on olemassa? Todellisen uravalinnan voi tehdä vasta, kun tietää mitä haluaa ja mitä on valittavana! 

Mistä apua päätöksenteossa? Opo auttaa ammatinvalinnassa, jatko-opintojen ja tulevaisuuden suunnittelussa Ammatinvalintapsykologi, te-toimisto (huom! keväällä ruuhkaa) Linkkejä Apua omaan ammatinvalintaprosessiin: www.ammatinvalinta.fi Työkaluja tulevaisuuden pohtimiseen: upeaatyota.fi/tyokaluja/ Ammatinvalintatesti: www.mol.fi/avo/ Laajasti tietoa eri ammateista ja aloista: www.ammattinetti.fi Tietoa palkoista ja työllistymisestä: www.toissa.fi Tietoa teknologia-alan paikoista videoiden ja tarinoiden kautta: http://www.mytech.fi/ammatinvalinta/ammattikorkeakoulu-vai-yliopisto Ammattivideoita: kunkoululoppuu.fi YouTubessa myös oppilaitosten omia videoita.

SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ

Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja opiskelu yliopistossa Miellekartta: Muodostetaan noin 4 hengen ryhmät: Laatikaa miellekartta aiheesta ”Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa”. Mitä mielikuvia tulee? Mitä asioita tiedätte jo ammattikorkeakoulusta/yliopistosta? Mikä on samaa ja onko jotakin erilaista?

Ohjaus Nyt sinä olet opo ja vieruskaverisi on ohjattava. Kysele kaverilta esimerkiksi Suosikki oppiaineet lukiossa? Millaista työtä haluaisi tehdä tulevaisuudessa? Mikä elämässä on tärkeää? Tehkää haastattelut vuorotellen ja menkää sen jälkeen Lukion opinto-ohjauksen Wilma-lomakkeelle kohtaan osa 1 ja 7 D ja ehdottakaa sopivaa alaa kaverille hänen taipumusten ja toiveiden pohjalta. Lopuksi ehdota jotakin ammattia kaverille. 

Jatko-koulutukseen hakiessa pisteitä saa AMMATTIKORKEAKOULU 1. Yo-arvosanat ja valintakoe AMK määrittelemät yo-aineet tai 2. Valintakoe YLIOPISTO Yliopiston määrittelemät yo-aineet 3. Suoravalinta AMMATTIKOULU 1. Lukion päättötodistuksen keskiarvo (1-16 pistettä), työkokemus (1-3 pistettä), sukupuolipisteet (2 pistettä), 1. hakukohteeseen (2 pistettä) ja mahdollinen pääsykoe (10 pistettä)

Ensikertalaiskiintiö Korkeakoulujen on lain mukaan vuodesta 2016 alkaen varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Ensikertalaiskiintiöiden tavoitteena on parantaa niiden asemaa, jotka hakevat ensimmäistä opiskelupaikkaansa. Hakija on ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva eli ensikertalainen, jos et ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa et ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

Mistä tietoa valintaperusteita? Oppilaitosten kotisivuilta Keskitetysti: www.opintopolku.fi Ota oma laite esille ja tule mukaan katsomaan, miten tietoa löytyy.

Ulkomailla opiskelu ja haku Tietoa ulkomailla opiskelusta, kokemuksista, rahoituksesta ym: http://www.maailmalle.net/ Tietoa eri maista ja niiden käytännöistä esimerkiksi, milloin haetaan: http://www.maatieto.net/ Apua Cimon neuvontapalvelusta: täällä ja Eures-neuvojalta: täällä

Korkeakouluhaku Video yhteishausta 4.10.2017

4.10.2017

4.10.2017

4.10.2017

4.10.2017

4.10.2017

4.10.2017

Suomen yhteishaku Kaikki hakemukset ja tieto hakemisesta: Ammattikorkeakoulu ja yliopisto: Hakuaika englanninkielisiin koulutusohjelmiin ja taideyliopistoon 10.1.—25.1.2017 klo 15:00 (Helsinki ja Tampere) Voi esittää max 6 hakutoivetta yhteensä suomen ja englannin kielisessä haussa Hakuaika suomenkielisiin ohjelmiin 15.3. —5.4.2017 klo 15:00 Ammatillinen oppilaitos (Perustutkinnot YO-pohjaiset linjat) 21.2. — 14.3.2017: Voi esittää max 5 hakutoivetta Kaikki hakemukset ja tieto hakemisesta:

Halutessasi apua yhteishaussa Muista hake vähintään 2 koulutusta, että voit saada työmarkkinatukea, mikäli et pääse opiskelemaan (myös pääsykokeisiin tulee osallistua!) Opot pitävät yhteishaku klinikkaa yhteishaun aikaan Ajat ilmoitetaan myöhemmin