OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Marratech Käyttöohjeita. Ellei bookmarks –listassa ole haluttua palvelinta, osoitteen voi kirjoittaa suoraan osoiteriville:
Moodle verkko- oppimisympäristö Lyhyt johdatus kuvien avulla Lähde: Tem Valtosen PP-esitys Vetu 7 -koulutuksessa.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Sähköpostiviestien uudelleenohjaus ohje Maks Larionov DP11LA.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Moodlen ohje opiskelijoille
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Topintupa , mobiilipilotti Blogien käyttöönotto.
Web-sovellusten arkkitehtuurit K1103TK CodeIgniter - perusteet Jouni Juntunen.
Oppijalähtöisten verkko-oppimisympäristöjen kehittäminen
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Monenlaiset oppijat verkossa Anne Rongas. Tämän esityksen laati Anne Rongas Töissä Kotkan aikuislukiossa (opo, ope) aikuiskasvatustieteilijä, maalaisihminenAnne.
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
© 2012 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lync-kokouksen ajoittaminen Jos käytät Outlookia, voit ajoittaa Lync-kokouksen käyttämällä Lyncin.
Iak115 Dokumenttien käsittely ja tietoverkot Dokumenttien käsittely ja tietoverkot — kurssirunko 1. Windows-käyttöliittymä ja ‑ tiedostojärjestelmä;
E –oppikirjan käyttöönotto
Pilvipalvelun käyttö opiskelun tukena case: Petri Lounaskorpi
 Jäälin koulu 5-6D VANHEMPAINILTA MAANTIEDON PROJEKTI  Syksyn maantiedon projektissa tutustumme Euroopan valtioihin ja niiden tärkeimpiin.
Osaakko nää Optimmaa? ihmis-, oppimis- ja tiedonkäsitykset muuttuneet opiskeluesteiden vähentäminen opiskelijoiden ja opettajien.
Office 365.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Office –paketin ohjelmien linkitys 9. luokka. Luodaan 3 tiedostoa 1.Valitse jokin Teema (esim. urheilutapahtuma, valtio, bändi,…) 2.TEE WORD-tiedosto.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Luokan OneNote- muistikirjan luominen Anna Malinen.
Luokan OneNote - muistikirja Jatko Sisältö 1. Apuohjelma 2. Työpöytäversio ja synkronointi 3. Materiaalin lisääminen muistikirjaan (PDF, Powerpoint,
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
2012 Petri Lounaskorpi Pilvityövälineet oppilaan oppimisprosessin tukena Petri Lounaskorpi, Minna Kytölä
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Mari Kontinen Martikanpellon koulu Joutseno
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Echo360 - luentovideot Ohje opiskelijalle IT-palvelut.
Luokan OneNote - muistikirja PERUSTEET
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
SanomaPron sähköiset sisällöt Lappeenranta Veso –koulutus Heikki Karjalainen.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Office 365 palvelut ryhmätyöskentelyssä opetuskäytössä (Osa1: palvelukokonaisuuden esittely) Jukka Niinimäki HAMK /Ammatillinen.
Kuvien siirto nettigalleriaan
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
OPPIMISEN ARVIOINTI TYÖKALUN KÄYTTÄMINEN OPETTAJA
Tervekoululainen.fi // UKK-instituutti
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
OPPIMISEN ARVIOINTI TYÖKALUN KÄYTTÄMINEN OPISKELIJA
Luokan OneNote -muistikirja
First Life: Jussi Kytömäki ABC80 -80, Mikro Mikko 1 -83, PC -86
ePortfolio ohjauksen apuvälineenä
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Edupalvelut.fi Matti Lähtevänoja, Kuopion kasvun ja oppimisen palvelualue, Kallaveden lukio.
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Sosiaaliset mediat alakoulussa
Granlund Manager, käyttöohje
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Oppilaiden omiin laitteisiin Antti Karvonen
Google Docs Teppo Räisänen,
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan
Paremmat eväät työnhakuun – ohjauksen sähköiset käytänteet
Mikä? Kenelle? Miksi? Eeva-Riitta Yliniva 2017.
Esityksen transkriptio:

OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO

1. VAIHE ”SISÄLLE PILVEEN” Miksi pilvipalveluja käytetään? O365 paikka oppimisympäristökartalla Kuopion O365 ympäristö Web -käyttö Kirjautuminen edupalvelut.fi Liikkuminen pilven eri osien välillä Video, Delve, Sway… Asetukset ja ladattavat ohjelmistot (Office365 asetukset) -> löytyvät rattaan alta (oikea yläreuna) Sähköposti Mistä apua? (Kysymysmerkki oikea yläreuna)

SISÄLLE PILVEEN OneDrive työalustana Perinteisen ja uuden näkymän erot (keltaiset ja siniset kansiot) Kansiot Kansioiden luonti (+ merkki) Kansiokategoria Henkilökohtaiset (ei koskaan jaettavat) Koulutyöt (oppilaiden kanssa toimiminen) Kansioiden rakenteen selkeys auttaa tiedostojen löytymisessä Liikkuminen kansioiden välillä (polku näkyy OneDrive –palkin alapuolella) Kansioiden poisto (…) (…) ja poista Roskakori löytyy vasemmasta palkista Tiedostot Tiedostojen tuominen kansioon omalta koneelta (maalaa ja raahaa O365 –kansioon) Tiedostojen tuominen omalle koneelle (…)(…) ja lataa Tiedostojen poistaminen (…)(…) ja poista Resurssienhallinta useiden tiedostojen ja kansioiden käsittelyssä (Toimii vain IE:llä!) Kahden ikkunan käyttäminen

SISÄLLE PILVEEN Online –työkalujen käyttö Tallentaminen (automaattitallennus) Poistuminen sovelluksesta (klikkaa omaa nimeä) Versiohistoria (…)(…) versiohistoria Jakaminen (…) jaa Tiedostojen jakaminen katsottavaksi tai muokattavaksi Jaot näkyvät O365 sähköpostiviestin kautta Jaetut tiedostot löytyvät Jaettu kanssani –osasta Linkeillä jakaminen Kansioiden jakaminen työtilaksi (opettaja jakaa oman kansiorakenteen alle) Oppijat voivat palauttaa töitä kansioon Yhteiset ja henkilökohtaiset työtilat Oppijat voivat muokata tarvittaessa yhteistä dokumenttia Jakamisen lopettaminen (…) jaa -> jaettu -> lopeta jakaminen Jakamisen periytyminen kansiorakenteessa eteenpäin Periytymisen katkaisu (…) jaa -> jaettu -> lopeta jakaminen

2. vaihe Pedagogiset ratkaisut Oppijoiden kanssa toimiminen Yhteistyö tiedostojen ja kansioiden välityksellä Kommunikointi esim. kommenttien kautta Arviointi Korjausmerkinnät ja kommentit Palautteet Kyselyt Mobiililaitteet Työpöytätyökaluilla lisää ominaisuuksia Office omalle koneelle Sovellukset kännykkään ja tableteille Office omalla koneella ja pilvessä käytetään pilvessä olevia tiedostoja sekä online että paikallisilla sovelluksilla Sujuva siirtyminen sovelluksesta toiseen OneNote! Oppimisen monitoimityökalu Sivustot

HUOMIOITA KÄYTTÖÖNOTOSSA Tiedostojen ja kansioiden jakaminen Kansiokategoriat -> henkilökohtaiset kansiot ja työkansiot erillään juuresta alkaen Ei jaeta vääriä tiedostoja ja kansioita Selkeän rakenteen avulla tiedostot on helppo löytää Tiedostojen ja kansioiden jakamisen vaihtoehdot Ymmärretään ero jakamisessa vain katseltavaksi tai muokattavaksi Mikä ero on tiedoston ja kansion jakamisella? Jakamisen periytyminen alikansioihin Ei liikaa asioita kerralla! Toteutetaan ennestään tuttuja asioita pilvipalvelussa Ei heti kaikkia ominaisuuksia käyttöön Usein toimivat asiat ovat yksinkertaisia

MITÄ PEDAGOGISIA KÄYTÄNTEITÄ? Tunnilla esiteltävä aineisto heti saatavilla laitteesta riippumatta Tunnilla käytävien asioiden muistiinpanot ja tehtävät jaetaan pilvipalvelun kautta (mm. laskuesimerkit) Usein työkaluna OneNote (mahdollistaa tableteilla tai piirtoalustalla käsin kirjoittamisen) Mahdollisuus kommentointiin OneNote luokan työalustana Töiden ohjeet ja palautukset OneDrivessa Oppijat rakentavat yhdessä esitystä Kotitehtävälistat Koearkisto ja sapluunat

MISTÄ LÖYTYY TIETOA? Office 365 -oppimiskeskus O365 ohjeita edu.turku.fi Luokan OneNote -muistikirjasovellus