Oulun seudun ammattikorkeakoulu Kulttuurialan yksikkö Musiikin, tanssinopettajan ja viestinnän koulutusohjelmat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Advertisements

Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
Suomalainen koulutusjärjestelmä
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulun koulutusmuoto, joka n parantaa opiskeluun osallistumismahdollisuuksia n parantaa työelämässä mukana olevien.
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Oulun seudun ammattikorkeakoulu Kulttuurialan yksikkö Yksikkö perustettu vuonna 1999 –Opiskelijoita n. 400 –Päätoimista henkilökuntaa n. 35 Koulutusohjelmat:
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
FUAS Kielet ja viestintä
Osaajaksi Kareliassa o Monialaista oppimista ja kehittämistä o Laadukas opetus o Hyvät valmiudet työelämään  Sitä kautta pystyt kehittymään alasi asiantuntijaksi.
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Oulun seudun ammattikorkeakoulu Kulttuurialan yksikkö Yksikkö perustettu vuonna 1999 –Opiskelijoita 507 –Päätoimista henkilökuntaa 38 Koulutusohjelmat:
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus Leena Hiltunen Yliassistentti (OPE)
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu Kulttuurialan yksikkö Yksikkö perustettu vuonna 1999 –Opiskelijoita 507 –Päätoimista henkilökuntaa 38 Koulutusohjelmat:
Oamk Kulttuurialan yksikkö. Kulttuurialan osaajat tuottavat sisältöä perinteisiin ja uusiin medioihin. järjestävät tapahtumia ja esityksiä. toimivat kouluissa.
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
Oulun ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Oulu ja Oulainen.
Musiikin koulutusseminaari - valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Maija Innola Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos n. 900 tutkinto-opiskelijaa jatko-opiskelijoita n. 50 henkilökuntaa n. 50.
Tietojen kerääminen korkeakouluilta Tietovarastointi korkeakouluissa-seminaari Vesa Hämäläinen
Oulun konservatorion musiikkialan perustutkinto Musiikin koulutusohjelma 120 ov.
Tekniikan koulutus OULUN AMMATTIKORKEAKOULU. Oamkista valmistuu informaatioteknologian, energian ja automaation, konetekniikan sekä rakentamistekniikan.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Ammattikorkeakoulun kehittämispäivä
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Tanssinopettaja (AMK), 240 op
Musiikkipedagogi (AMK), 240 op
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
YHTEISHAKU 2019.
Saimaan ammattiopisto Sampo
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Hanke
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

Oulun seudun ammattikorkeakoulu Kulttuurialan yksikkö Musiikin, tanssinopettajan ja viestinnän koulutusohjelmat

Luovuuden ytimessä Kulttuurialan yksikkö on nuorekas, näkyvä ja kuuluva osa Oulun seudun ammattikorkeakoulua. Yksikkö on aloittanut toimintansa vuonna Vuosittain nuorten tutkintoon johtavassa koulutuksessa on keskimäärin 80 aloituspaikkaa, joista n. 50 % viestinnän, 35 % musiikin (ml. kirkkomusiikin sv) ja 15 % tanssinopettajan koulutusohjelmassa.

Luovuuden ytimessä Lisäksi Kulttuurialan yksikössä järjestetään aikuiskoulutusta ja ammatillisia erikoistumisopintoja. Yksiköllä on uudet ja ajanmukaiset tilat Oulun Kaukovainiolla, yhteisellä kampuksella Tekniikan yksikön kanssa. Läsnäolevia opiskelijoita syksyllä 2012 on noin 500.

Asiantuntijoita kansainvälistyvään työelämään Yksiköllä on alueellisesti tärkeä koulutustehtävä: se kouluttaa ainoana korkeakouluna Pohjois-Suomessa musiikkipedagogeja, muusikoita ja kirkkomuusikoita. Tanssinopettajan koulutus on valtakunnallisesti merkittävää, sillä yksikkö kouluttaa ainoana Suomessa kansantanssin, paritanssin ja showtanssin opettajia. Lisäksi koulutusohjelmassa voi opiskella baletin opettajaksi. Viestinnän koulutusohjelmasta valmistuu asiantuntijoita (journalisteja ja visuaalisen suunnittelun asiantuntijoita) Pohjois- Suomen elinkeinoelämän tarpeisiin. Viestinnän osaston koulutus on keskeinen osa Oulun sisältö- ja media-alaa.

Asiantuntijoita kansainvälistyvään työelämään Lukuvuosittaiseen kulttuuritarjontaan kuuluvat muun muassa konsertit, ryhmä- ja soolotanssinäytökset sekä viestinnän opiskelijoiden Showtime. Musiikin, tanssin ja viestinnän opiskelijat pääsevät yhteisissä produktioissa tekemään ”oikeita töitä” oikeiden ammattilaisten rinnalla. Esimerkkejä yhteisistä produktioista ja työelämäyhteyksistä viime vuosilta: Taikahuilu-ooppera, West Side Strory -musikaali, Galant Illusium - taikaspektaakkeli, Viulunsoittaja katolla -musikaali, Kuolema tekee taiteilijan - heavymusiikki- ja tanssiteos, Kara ja Oke -nykytanssiteos, musiikkivideot tilaustuotantoina, journalistiopiskelijoiden verkkolehti Vienetti, nettiradiot, Tulokas- nettitelevisiosarja jne.

Kulttuurialan yksikön opiskelijoiden näkemys opiskelupaikastaan / opiskelijapalautekysely keväällä 2010 Hyvä yhteishenki ja ilmapiiri opiskelijoiden ja opettajien kesken. Yhteisöllisyys. Opettajia on helppo lähestyä. Opintojen ohjausta saa tarvittaessa. Opetukseen käytettävät tilat ja laitteet ovat erinomaiset. Opiskelijat tuntevat tutkintonsa sisällön ja sen millaista osaamista heillä on valmistuttuaan. Suosittelisitko Oamkia opiskelupaikkaa etsiville? musiikki: kyllä 76,4 %; tanssi: kyllä 92,5 %; viestintä: Kyllä 94,4 %

Musiikin koulutusohjelma Yhteishaussa keväällä 2013 yhteensä 28 aloituspaikkaa Musiikin koulutusohjelma vastaa ainoana koko Pohjois-Suomen musiikkialan korkeakoulutuksesta. Sen vahvuuksia ovat erinomainen opetus, uudet, ajanmukaiset ja riittävät tilat, soittimet ja laitteet, aktiivinen konserttitoiminta ja vahva pohjoismainen ja eurooppalainen yhteistyö. Valintakokeet:

Musiikin koulutusohjelma Opiskelija voi valita suuntautumisensa joko klassisen musiikin (musiikkipedagogin, muusikon ja kirkkomusiikin sv:t) tai rytmimusiikin alalta (pop- ja jazzmusiikin sv) tai yhdistellä niitä oman kiinnostuksensa tai vahvuuksiensa mukaisesti (musiikinohjaajan sv). Koulutuksen vahvuuksia ovat aktiivinen, opiskelijalähtöinen konserttitoiminta, kansallisten ja kansainvälisten hankkeiden mahdollistamat opintokokonaisuudet sekä uudet ja ajanmukaiset opetustilat. Musiikki- ja teoriaopintojen virtuaaliset toteutusmahdollisuudet lisäävät opintojen joustavuutta. Pedagogiset opinnot järjestetään omassa yksikössä.

Musiikin koulutusohjelma: 270 opintopistettä; 4,5 vuotta Musiikkipedagogi (AMK):  Musiikkipedagogin sv  Musiikinohjaajan sv  Pop- ja jazzmusiikin sv Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnon suorittaneet voivat toimia musiikin ammatillisen koulutuksen, taiteen perusopetuksen, vapaan sivistystyön ja muissa musiikkipedagogista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä sekä muusikon tehtävissä.

Musiikin koulutusohjelma: 270 opintopistettä; 4,5 vuotta Muusikko (AMK):  Muusikon sv : Toimii orkesteri- tai kamarimuusikon, säestäjän tai laulajan tehtävissä.  Kirkkomusiikin sv : Toimii kirkkomuusikkona evankelisluterilaisen kirkon kanttorina halliten monipuolisesti eri instrumentteja, liturgisen musiikin ja kuorotoiminnan.

Tanssinopettajan koulutusohjelma Yhteishaussa keväällä 2013, yhteensä 12 aloituspaikkaa Haku keväällä 2013 baletin ja showtanssin suuntautumisvaihtoehtoihin! Tanssinopettajan koulutusohjelma on valtakunnallisesti merkittävä tanssikulttuurin kehittäjä ja vaikuttaja, koska se on ainoa korkeakoulu, jossa sosiaalinen tanssi, taidetanssi, populaaritanssi ja tanssiurheilu kohtaavat päivittäin. Valintakokeet:

Tanssinopettajan koulutusohjelma Koulutusohjelmassa perehdytään monipuolisesti tanssialaan, mikä luo perustan siirtyä joustavasti tanssin eri ammattitehtäviin. Koulutukseen hakeutuneille on tyypillistä varhain aloitettu tanssialan harrastuneisuus. Alan työtehtäviin kuuluvat mm. opetuksen suunnittelu, kasvatus, opetus ja ohjaus sekä esitys- ja kilpailutoimintaan liittyvät tehtävät.

Tanssinopettajan koulutusohjelma Tutkinnon suorittaneet voivat toimia taiteen perusopetusta ja tanssin harrastus- ja ammatillista koulutusta antavissa yksityisissä ja kunnallisissa oppilaitoksissa. Koulutus mahdollistaa jatko-opiskelun mm. koreografin, tanssikriitikon, tanssin tutkimuksen ja taidekasvatuksen alueilla sekä antaa valmiuksia tanssialan yritystoimintaan. Koulutuksessa painotetaan erityisesti tanssitaidon ja pedagogisten valmiuksien jatkuvaa kehittämistä ja elinikäisen oppimisen periaatteen sisäistämistä.

Tanssinopettajan koulutusohjelma: 240 opintopistettä, 4 vuotta Tanssinopettaja (AMK):  Showtanssin sv : showtanssin osaaja, jolla on laaja-alaista osaamista jazz-, street- ja musikaalitansseissa, tanssin opetuksen asiantuntija (haku keväällä 2013)  Kansantanssin sv: laaja-alainen kansantanssin osaaja, tanssin opetuksen asiantuntija  Baletin sv: baletin tekniikoiden ja tyylien osaaja, tanssin opetuksen asiantuntija (haku keväällä 2013)  Paritanssin sv : Suomalaisten ja kansainvälisten paritanssien osaaja, tanssin opetuksen asiantuntija

Viestinnän koulutusohjelma Yhteishaussa keväällä 2013, yhteensä 40 aloituspaikkaa Viestinnän koulutusohjelma on keskeinen osa Oulun sisältö- ja media-alaa. Yhteistyö alueen yritysten ja organisaatioiden kanssa on aktiivista ja opiskelijat työllistyvät alueelle hyvin. Tilat ja laitteet ovat ajanmukaiset. Valintakokeet: 1. vaihe ja 2. vaihe

Viestinnän koulutusohjelma Koulutuksessa korostuu yhteistoiminnallinen tekemällä oppiminen, jossa simuloidaan aitoja työympäristöjä, sekä tutkiva asenne ja luovuus. Lisäksi painotetaan projektityöskentelyä, asiakaslähtöisyyttä, kansainvälisyyttä ja yrittäjyyttä. Vuonna 2008 koulutusohjelmasta valmistuneista vain 4 % oli työttömänä  (Sillanpää, P Töitä on riittänyt mukavasti - Viestinnän koulutusohjelmasta valmistuneiden työllistyminen ePooki. Oulun seudun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 3. Hakupäivä

Viestinnän koulutusohjelma: 240 opintopistettä, 4 vuotta Medianomi (AMK):  Journalismin sv: moniosaaja, jolla on valmiudet toimia journalistisen sisällön tekijänä lehdissä, radiossa, televisiossa ja verkkoviestimissä  Visuaalisen suunnittelun sv: medianomi, joka hallitsee visuaalisen suunnittelun ja toteutuksen erityisesti digitaalisessa ympäristössä sekä osaa mediaprojektien suunnittelun ja toteuttamisen. Mediaprojekteja ovat esimerkiksi audiovisuaaliset ja internetpohjaiset tuotannot

Aikuiskoulutus Keväällä 2013 on yhteishaku aikuisten tutkintoon johtavaan koulutukseen musiikin (8 aloituspaikkaa), tanssinopettajan (8 aloituspaikkaa) ja viestinnän (5) koulutusohjelmassa. Opintojen tarkka sisältö, laajuus ja kesto riippuvat opiskelijan edeltävistä opinnoista, ja kullekin opiskelijalle laaditaan opintojen alkaessa henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opiskelijan edeltävät opinnot ja muulla tavoin hankittu osaaminen luetaan soveltuvin osin hyväksi osana AMK-tutkintoa. Keväällä 2013 hakuun tulevista ammatillisista erikoistumisopinnoista tiedotetaan osoitteessa

Avoin ammattikorkeakoulu Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa korkeakouluopintoja kaikille halukkaille koulutustaustasta riippumatta. Avoimessa ammatti- korkeakoulussa voi opiskella tutkintoon johtavien koulutus- ohjelmien opintojaksoja ilman tutkinnon suoritusoikeutta. Katso lisätietoa tarjolla olevista opintojaksoista osoitteesta: Tiedustelut Kulttuurialan yksiköstä: tai puh

Lisätietoa:  Lisätietoa yksiköstä ja koulutusohjelmista  Kulttuurialan yksikön tapahtumakalenteri