Oulu-Kemi-Pori ArcMaTe - Suomi-konsortiolla kehitetään arktisen alueen tuotteita ja palveluita sekä yritysten liiketoimintaa 11.12.2014, Helsinki Johtaja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kite – Kites – Leija ? Kites - Language Cluster Finland Kites-toimialalla tarkoitetaan tietotekniikan, kielen ja kulttuurin sekä.
Advertisements

1 Exporting Culture – Kulttuuriviennin ammattilainen -valmennus.
Korkeakoulujen yhteiskunnallisen ja alueellisen vaikuttavuuden hyviä käytäntöjä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi ja Länsi-Suomi.
Savonlinnan seutu ja Venäjä Mariya Loginova KOKO-Russia verskosto, Helsinki
Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN VERKOSTOAKATEMIA (TVA)
KTL:n nykytila ja tulevaisuus Ryhmätyöskentely Ryhmä 5 Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research.
VUOKATTI Pekka Mäntynen Pohjois-Pohjanmaan matkailutoimikunnan puheenjohtaja Oulun lentoaseman päällikkö.
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
Well Life Center -Hyvinvointiosaamisen kehittämiskeskus- Laurean Pohjois-Tapiolan kampus Metsänpojankuja 3, Espoo.
RUOKAPROVINSSI Food Province Province Alimentaire Matregion 食料産業先端地帯 Lebensmittelprovinz Продовольственная провинция.
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Etäopetuksen tutkimushanke - ensituloksia Oppimistutkimuksen keskus Erikoistutkija, KT Minna Nummenmaa.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
LogiCity Tuomas Mikkola Turun Seudun Kehittämiskeskus
Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Puurikastamo  Kesto: –  Projektikoodi: A32028  Budjetti: euroa  Päärahoittaja: Etelä-Suomen EAKR-ohjelma  Toimialarajat.
Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Päivi Jokitalo Kirjastoverkkopäivät 2010.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Inka Roadshow & Meripohjolan uudistuva
KTT Minna Söderqvist: Miten työnantajat näkevät ulkomaiset työnhakijat ja ulkomaisen henkilökunnan? 33 työnantajahaastattelua 2004 Kokemusta ulkomaisista.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Hanke pähkinänkuoressa
Nelostieseminaarin loppusanat Eduskunta Samuli Pohjamo Maakuntahallituksen puheenjohtaja.
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
DM Arktiset meret Etsii uudistajia ja verkottajia.
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
Innovatiiviset kaupungit
CEE:n TEHTÄVÄ ON LUODA INNOVAATIOSTA LIIKETOIMINTAA! Tuomalla yhteen tutkimuspartnerit, yritykset sekä rahoittajat ja nyt myös innovaatioenkeleitä Uusien.
Tulevaisuuden terveys kansallinen tiekartta
Rauma Meren, kulttuurin ja tapahtumien kaupunki.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Systeemiset oppimisratkaisut SysTech – Valuation of Emerging Learning Solutions.
Agrobiotalouden innovaatioyhteisö Ari Sivula Projektipäällikkö.
HEINÄVESI ELINVOIMASTRATEGIA 2016 Sisältö  Strategiset lähtötiedot ja johtopäätökset 2016 (liite)  Keskeiset tulevaisuuden kehitystrendit Heinäveden.
TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö TURKU AMK Paneelikeskustelu.
Virtuaalinen liikenteen tutkimuskeskus- seminaari Tapio Tolsa Meriteollisuus ry.
Terveisiä Lapista AMK-kirjastokokous Helsinki Susanna Parikka Lapin korkeakoulukirjasto.
Datan avaaminen kunnissa, tilanne syksyllä 2014 Avoimen tiedon ohjelma, Elisa Kettunen, erityisasiantuntija.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS 0 MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS professori Ulla Tapaninen.
Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Kari Aalto.
TERVETULOA POHJOLAN ENERGISIMPÄÄN SATAMAAN! VIISI HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PORIN SATAMA Poria ei tarvitse valita vain sydämellä – myös järkisyyt puhuvat.
Tekn.lis. Kari Lautso/WSP Finland Oy: Liikenteen virtuaalinen tutkimuskeskus ja konsultit LVM
Esityksen otsikko Alaotsikko, ja/tai otsikkoa tarkentavaa tekstiä.
FOLO, Foreign Lounge EU:n sosiaalirahaston osarahoittama hanke maahanmuuttajien työllisyyden edistämiseksi ( ) Yhteiskuntatieteiden tiedekunta.
Lapland – A Gateway to Arctic Innovations COMPANY CONFIDENTIAL | Copyright © M-Brain
Näin me sitä Lapissa tehdään Helena Kangastie Aikuiskoulutuksen kehityspäällikkö Rovaniemen ammattikorkeakoulu OHJAUS SUOMESSA 2010-SEMINAARI Valtakunnallisen.
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Kotilava Kotimaiset tieteelliset lehdet avoimiksi ja vaikuttamaan
Tervetuloa luomaan kuvaa Lapin yliopistosta!.
Päivi Tynjälä ja Päivikki Jääskelä
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
ARCTIC MATERIALS TECHNOLOGIES DEVELOPMENT
Tuhkan hyötykäyttömahdollisuudet 2. 11
TOPSU ARVIOINTI JA KITEYTYKSET
Team Finland – palvelutarjonta
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Valtuustoaloitteesta yhteiseen tahtotilaan
Fintrip ArcMaTe Pekka Plathan, LVM
TURUN MATKAILUAKATEMIA – ÅBO TURISMAKADEMI
TUHA-julkaisumetriikka-verkoston tapaaminen
Esityksen transkriptio:

Oulu-Kemi-Pori ArcMaTe - Suomi-konsortiolla kehitetään arktisen alueen tuotteita ja palveluita sekä yritysten liiketoimintaa , Helsinki Johtaja Juha Ala-Mursula BusinessOulu

Arctic Marine Testing, Training and Research Center (ArcMaTe)

Arktinen alue – Suomen mahdollisuus Pohjoinen investointivyöhyke: Viennin edistäminen, Investoinnit alueella Korkeakouluyhteistyö työvoimatarpeet, matkailu ja kulttuuriyhteistyö

Suomalainen osaaminen ja verkostot toimivat yhdessä Kylmän ilmanalan merellisen osaamisen keskus (ArcMaTe) toimisi kotimaisten alan yritysten ja kaupunkien kanssa, joilla on kokemusta: talvimerenkulun pelastustoiminnan öljyntorjunnan laivojen suunnittelun ja rakentamisen kylmän ilmanalan tutkimuksen kansainvälisen yhteistyön (etenkin Norja, Ruotsi ja Venäjä) alueilla

Kaupunkien vahvuudet Oulu: Monitieteinen Oulun yliopisto, kuuluu Arktiseen yliopistoon jonka sivupiste on Oulussa Arktisen ja kylmänalan pitkäaikainen tutkimusperinne Vahvat Norja-Ruotsi yhteydet: Suomitalot Tromssassa ja Jällivaarassa Suora lentoyhteys Oulu-Luleå-Tromssa 1/ Barentskeskus Finland oy:n perustaja

Kaupunkien vahvuudet Kemi: pisin kylmäkausi merellisistä kaupungeista Suomessa Syken harjoitusalue, laitetestausta merialueella, Perämeren jäänmurtajien tukikohta 20 vuoden kokemus busineksen ja arktisten elämysten yhdistäjänä (Arctic Icebreaker Sampo, SnowCastle Kemi) Lapin ammattikorkeakoulu - arktinen olosuhdeosaaja Kemin Digipolis EU:n strategisen klusterimallialueen veturi arktisen teollisuuden teemalla yhteistyö arktisen ajoneuvotestaustoiminnan kanssa

Kaupunkien vahvuudet Pori: Monipuolinen teollisuus, joka sisältää: – Arktista liiketoimintaa ja tutkimusta – Laajan energiaklusterin – Kemianteollisuutta – Offshore-teollisuutta – Öljyn ja kaasun tuotantoon liittyvää teknologiaa – Metallien jalostusta – Öljy- ja kemikaalisataman infrastruktuureineen – Muuta teknologiateollisuutta Parhaillaan Skangass rakentaa ensimmäistä nesteytetyn maakaasun (LNG) tuontiterminaaliaan Porin Tahkoluotoon Marraskuussa 2014 merituulivoiman demonstraatiohankkeeksi valittiin Porin Tahkoluodon hanke. Tämä luo osaltaan osaamiskeskukselle erinomaisen kehitysalustan Erityisesti offshore-teollisuuden ansiosta Porissa on tahoja, joilla on suhteet kaikkiin suuriin kansainvälisiin öljy-yhtiöihin Porin yliopistokeskus Aalto-yliopisto Tampereen teknillinen yliopisto Tampereen yliopisto Turun yliopisto Satakunnan ammattikorkeakoulu Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalue WinNova Sataedu

Suomalainen osaaminen ja verkostot toimivat yhdessä Toimintamalli: Avoin ja verkostomainen Tutkimus ja kehitysorganisaatiot sekä yritykset Asiakaslähtöisyys; ratkaisuja arktisiin/pohjoisiin tarpeisiin Liiketoiminnan synnyttäminen Kansainvälinen

Työhön tarvitaan parhaat suomalaiset resurssit Toimintamalli: Ideoiden esittäminen, millä osaamisella ja liiketoiminnalla liikkeelle? Työryhmään liittyminen ja jatkotyöhön osallistuminen Liiketoimintamallin kehittäminen ja asiakkaiden haastattelut Toimintamalli on avoin ja ideoiva Tervetuloa tekemään menestystä !