Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TERVETULOA POHJOLAN ENERGISIMPÄÄN SATAMAAN! VIISI HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PORIN SATAMA Poria ei tarvitse valita vain sydämellä – myös järkisyyt puhuvat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TERVETULOA POHJOLAN ENERGISIMPÄÄN SATAMAAN! VIISI HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PORIN SATAMA Poria ei tarvitse valita vain sydämellä – myös järkisyyt puhuvat."— Esityksen transkriptio:

1

2

3 TERVETULOA POHJOLAN ENERGISIMPÄÄN SATAMAAN!

4 VIISI HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PORIN SATAMA Poria ei tarvitse valita vain sydämellä – myös järkisyyt puhuvat puolestamme. Porin satama on hyvä kasvualusta ja mitä loogisin logistiikan keskus kaikenlaiselle toiminnalle. Kapasiteetti ja infrastruktuuri ovat kuin luodut tukemaan yrityksiä ja niiden kasvua.

5 OLEMME AVOINNA 365 PÄIVÄÄ VUODESSA Jäätilanne Porin edustalla on Pohjolan suotuisimpia, minkä ansiosta palvelemme asiakkaitamme vuoden ympäri. ​

6 TERVETULOA PUHTAALLE SELKÄMERELLE Tiukatkaan ympäristövaatimukset eivät ole este kehittyvälle liiketoiminnalle. ​

7 ”MORJES” – MEILLE ON MUTKATONTA TULLA! Heitä hyvästit liian pitkille luotsimatkoille. Meille on mutkatonta tulla!

8 MEILLÄ ON SYVÄT VÄYLÄT JA REILUSTI KASVUVARAA Olemme yksi harvoista satamista, jolla on tilaa kasvaa ja kehittyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

9 KAIKKI TIET VIEVÄT PORIIN Kaikki tiet vievät myös Porista eteenpäin – niin valtateitä kuin satamasta lähteviä rautateitä pitkin.

10 PORIN SATAMA – PALVELUT JA ASIAKKAAT

11 PORIN SATAMAN PALVELUT Ydinpalveluitamme ovat: –Nosturipalvelut –Aluevuokraus- ja kunnossapito –Liikenne- ja turvapalvelut

12 PORIN SATAMAN PALVELUT Lastityypit: –Bulk (nestebulk, kuivabulk) –Break Bulk –Energia (hiili, tuuli, kaasu, biopolttoaineet, ydinvoima, aurinkovoima) –Kierrätysmateriaalit –Metsäteollisuustuotteet –Off-Shore

13 PORIN SATAMAN ASIAKKAAT Porin Sataman tärkeimmät ja suurimmat asiakkaat ovat suomalaisia teollisuusyrityksiä Asiakkaana on myös lukuisia logistiikkayrityksiä ja nestepuolen öljy- yhtiöitä.

14 SATAMA-ALUEET Mäntyluoto, Tahkoluodon syväsatama, Tahkoluodon öljy- ja kemikaalisatama

15 MÄNTYLUOTO – 128 HA Nosturit 200 t 140 t 10 t x 2 40 t x 4 60 t, 50 t, 53 t Maksimisyväys 12 m Laiturin pituus 2 000 m Kemikaalisäiliöitä 9 933 m3 Säilytyssiiloja 5 462 m3 Tavaravarastot 101 500 m2 Alusten pituudet Max. 200 m

16 MÄNTYLUOTO – 128 HA Kallonlahden 12 metrinen väylä mahdollistaa III sukupolven konttilaivojen vierailut satamassa. Mäntyluodossa sijaitsee Suomen vahvin satamanosturi Masa, jolla suoritetaan satoja yli 150 tonnin kappaleiden nostoja vuodessa. Rakennamme jatkuvasti uutta kenttätilaa, jolta tuotteet voidaan nopeasti ja joustavasti siirtää laivaan kustannustehokkaasti.

17 TOINEN PERUSDIA Dianumeroinnin ja päiväyksen voi halutessaan asettaa näytettäväksi: Näytä › Ala- ja ylätunniste… Tämä on vapaaehtoista ja suositellaan vain perusdiojen kohdalla (eli ei otsikkodioille). 17 TAHKOLUOTO – 167 HA Nosturit 40 t / 32 t Maksimisyväys 15,3 m Laiturin pituus 450 m Lastainteho n. 1 500 t/tunti Maakuljetin 5 km, 2 200 t/tunti Tavaravarastot 9 500 m2 Runsaasti vapaata kenttätilaa

18 TAHKOLUOTO – 167 HA Sataman lastauskapasiteetti on jopa 1200 tonnia/tunti ja purkausteho n. 2000 tonnia/tunti. Syväsataman 15,3 metrin syväys mahdollistaa Cape-kokoluokan alusten vastaanottamisen ja käsittelyn. Syväsatamassa on hyvät valmiudet toimia bulkkikuljetusten uudelleenlaivaussatamana.

19 TAHKOLUOTO – 167 HA Kemikaalisatama oma erillinen osansa. Kemikaalilaiturin ja –väylän maksimisyväys 10 m, väylä syvennettävissä 12 metrin kulkusyvyyteen tarvittaessa. Kaksi laituripaikkaa, omat laiturit petrokemian ja kemian tuotteille. LNG terminaali valmiina 2016

20 PORIN SATAMAN TULEVAISUUDEN STRATEGIA Haluamme olla Suomen johtava energia-, kierrätys- ja nestebulk- satama. Sekä Itämeren energisin ja tehokkain satama sekä halutuin partneri. Tavoitettamme tukee Pohjanlahden ja Itämeren parhaimmistoon kuuluva infrastruktuuri ja palvelut.

21 PORIN SATAMAN TULEVAISUUS Tahkoluodon kemikaalisatamassa on potentiaalia lisätä nestebulk-liikennettä 1 Mt/vuosi M20 Industrial Park toimii Porin sataman välittömässä yhteydessä. Aluetta kehitetään solmukohdaksi, josta on erinomaiset liikenneyhteydet kaikkialle Suomeen, Venäjälle, Skandinaviaan ja Manner-Eurooppaan.  Suurin osa tonttimaasta on heti valmis rakennettavaksi.

22 PORIN SATAMAN TULEVAISUUS Tulevaisuuden kehityksessä myös haasteita: sääntelyn ja lainsäädännön rajoitukset. Porin Sataman haasteena on myös mm. hiiletön tulevaisuus. Uusi strategia on kompensoida hiili muilla energiamuodoilla. Porilla on kaikki mahdollisuudet olla Suomen johtava energiasatama millä tahansa energiasektorilla.

23 PORIN SATAMA – PARHAAT PUOLEMME

24 Operatiivinen sopeutumiskyky kuormitustilanteiden nopeaan muutokseen. Mahdollisuuksina on sataman monipuolisuus ja kyky tarjota hyvin monenlaisia toimintamahdollisuuksia. Sataman kapasiteetti on lyhyellä aikavälillä käsitellä 2-3 kertaa suurempi liikennevolyymi.

25 KIITOS!

26


Lataa ppt "TERVETULOA POHJOLAN ENERGISIMPÄÄN SATAMAAN! VIISI HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PORIN SATAMA Poria ei tarvitse valita vain sydämellä – myös järkisyyt puhuvat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google