SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Etuudet (Kotkan näkökulma) Anne-Maj Danielsbacka
Advertisements

Hoitotuki ja Kotitalousvähennys
OPINTOTUKI Kela Etelä-Pohjanmaan vakuutuspiiri Kimmo Koppelomäki
Köyhyys ja asuminen Vuokra-asumisen tulevaisuus Suomessa -seminaari
Hyvinvointi.
eläkkeensaajan asumistuki
Kela tukemassa vajaakuntoisen nuoren opintoja
Kelan palvelut Pia Kankare
Sosiaaliturvan viidakossa
Luentorunko Mitä sosiaalipolitiikka on
Suomen kansalaisuus Keskeisiä käsitteitä Kansalaisuuden saaminen
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Paimiossa
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Lasten päivähoito 2011 – Tilastoraportti 30/20121 Lasten päivähoito 2011 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Lasten päivähoito 2010 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Edustajiston lähetekeskustelu
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset.
OMAISHOIDON TUKI. YLEISTÄ Laki omaishoidon tuesta /937 omaishoitajalle annettavasta hoitopalkkiosta, vapaasta ja omaishoitoa tukevista palveluista.
Sosiaalihuoltolaki.
Sosiaalinen hyvinvointi. Kunnallisessa päivähoidossa olevat lapset Helsingissä % vastaavan ikäisestä väestöstä – Naisten ja miesten.
Sosiaaliturva äitiys- ja isyyslomat/rahat, lapsilisät Eva Tinkanen ja Kiira Kallonen.
ARKI JA HYVINVOINTI Sanna Kuussaari SOTE TOIMINTAJÄRJESTELMÄ Toimeentuloturva: Toimeentuloturva: 1.Sosiaalivakuutus, vakuuttaa meidät erilaisten.
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Koulutusrahaston vuosi Koulutusrahasto Perustettu lailla vuonna 1970 Eroraharahastona o Hoitaa lakisääteisiä tehtäviä, jotka valmisteltu.
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
Kuka voi saada opintolainan
Kuraattorin tuki nuorille taloudellisissa asioissa toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten työpajoilla Tiina Viskari, kuraattori + toisen asteen kuraattoritiimi.
1 Koulutusrahaston etuudet. 2 Koulutusrahasto lyhyesti Työmarkkinajärjestöjen hallinnoima rahasto Tukee omaehtoista ammatillista aikuiskoulutusta Etuudet.
Kuinka teen perhe- etuutta koskevan maksuvaatimuksen Kelalle? Päivitetty 05/2016.
PERHESUUNNITTELUA Hurtig R ASKAUTTA YRITTÄVÄN PARIN MUISTILISTA Painonhallinta Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio Ei päihteitä (tupakkaa,
Meeri, Katariina ja Heidi. Riikka 4-vuotta Riikka on 4-vuotias astmaa sairastava tyttö. Hänen perheeseen kuuluvat äiti, isä ja 2-vuotias pikkusisko. Perhe.
KATAJAINEN -ryhmämuotoinen päivätoiminta
Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin alkaen
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Ikärakenne.
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
11 Sosiaaliturva auttaa vaikeuksien yli s
Köyhyys ja lapsen oikeudet
Mun rahat -paja Kehittäneet:
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
Yhteiskunnan tuki odottaville äideille
Perusterveydenhuolto
HYVINVOIN- TIVALTION KEHITYS Ja SOSIAALI- POLITIIKKA.
Mikä näistä mielestäsi kuvaa terveyttä? Perustele.
Tilapäiset poissaolot
Sosiaaliturva erityistilanteet
Varhaiskasvatuksen kysely kunnille koskien hallinnonalaa, kotihoidon ja yksityisen hoidon tuen kuntalisiä sekä palveluseteliä Jarkko Lahtinen ja Johanna.
3-12 Sosiaaliturva 1.
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 4. Taloudellinen toimeentulo
Elämässä mukana – muutoksissa tukena
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Kuntaliiton varhaiskasvatuskysely 2018 Selvitys kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen kuntalisistä ja niiden maksatusperusteista sekä palvelusetelistä.
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
9. Hyvinvointivaltio.
Opintotuki ulkomaanjaksolle
Palkkatuki ja starttiraha
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Asumistuki ja toimeentulotuki
Neuvontapalvelupäivät 12. –
PUOLISOJÄSENTEN TUKEMINEN
Esityksen transkriptio:

SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita

…….. 2. Sosiaaliavustuksia  Vammaistuki Alle 16-vuotiaan vammaistuki Alle 16-vuotiaan vammaistuki on tarkoitettu lapselle, joka sairauden tai vamman takia on vähintään 6 kuukautta hoidon, huolenpidon ja kuntoutuksen tarpeessa niin, että se sitoo perhettä enemmän kuin samanikäisen terveen lapsen hoito. Lisäksi hoidon tulee aiheuttaa erityistä rasitusta.

16 vuotta täyttäneen vammaistuki16 vuotta täyttäneen vammaistuki on tarkoitettu vammaiselle tai pitkäaikaisesti sairaalle henkilölle, jonka toimintakyky on heikentynyt vähintään vuoden ajan. Lisäksi sairauden tai vamman tulee aiheuttaa haittaa, avuntarvetta, ohjauksen tai valvonnan tarvetta ja/tai erityiskustannuksia.

 Lapsilisä Kela maksaa lapsilisää alle 17-vuotiaista lapsista, jotka asuvat Suomessa.

 Äitiysavustus ja äitiyspakkaus Äitiyspakkaus tai 140 euron veroton rahasumma.itiyspakkaus Äitiysavustuksen saaminen edellyttää lisäksi, että raskaus on kestänyt vähintään 154 päivää ja odottava äiti on käynyt terveystarkastuksessa lääkärissä tai neuvolassa ennen 4. raskauskuukautesi päättymistä.

 Opintotuki Opintotuen tarkoitus on turvata toimeentulo opiskelun aikana. Opintotukeen kuuluvat opintoraha asumislisä opintolainan valtiontakaus. opintolainan valtiontakaus Opintotuen myöntämisen yleisiä edellytyksiä ovat oppilaitokseen hyväksyminen päätoiminen opiskelu opinnoissa edistyminen taloudellisen tuen tarve. taloudellisen tuen tarve

 Yleinen asumistuki Asumistuen määräytymiseen vaikuttavat ruokakunnan henkilöluku asunnon pinta-ala asunnon sijaintikunta, valmistumis- tai perusparannusvuosi sekä lämmitysjärjestelmä bruttokuukausitulojen yhteismäärä ja omaisuus.

 Kotihoidon tuki Kotihoidon tukea voi hakea perhe, jonka alle 3- vuotias lapsi ei ole kunnan järjestämässä päivähoidossa. Lasta voi hoitaa jompikumpi vanhemmista tai muu hoitaja (esim. sukulainen) tai yksityinen päivähoidon tuottaja (esim. yksityinen päiväkoti).

 Sotilasavustus -Kela voi maksaa sotilasavustusta varusmies- tai siviilipalveluksessa olevalle asevelvolliselle sekä hänen omaiselleen palvelusajalta. Asevelvollisella tarkoitetaan naista tai miestä, joka on aseellisessa, aseettomassa tai siviilipalveluksessa. -Sotilasavustukseen kuuluvat perusavustus asumisavustus elatusavustus erityisavustus ja erityisavustus opintolainojen korot. opintolainojen korot

Elatustuki  Jos vanhemmat eroavat, he sopivat lapsen elatuksesta. Jos lapsi ei saa elatusta elatusvelvolliselta, Kela voi maksaa elatustukea. Jos vanhemmat eroavat, he sopivat lapsen elatuksesta.

 Eläkettä saavan hoitotuki Eläkettä saavan hoitotuki Tuki Tuki on tarkoitettu vammaiselle tai pitkäaikaisesti sairaalle eläkeläiselle, jonka toimintakyky on heikentynyt vähintään vuoden ajan ja jolle sairaus tai vamma aiheuttaa viikoittain avuntarvetta, ohjauksen ja valvonnan tarvetta tai erityiskustannuksia.erityiskustannuksia

…… 3. Toimeentulotukea ja sosiaalista luototusta  Sosiaalivakuutuksen tarkoituksena on vakuuttaa kansalaiset vanhuuden, työkyvyttömyyden, sairauden, työttömyyden sekä perheen huoltajan kuoleman aiheuttamien taloudellisten menetysten varalta