Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Yo-kokeiden käytännön järjestelyt k. 2014
Ohjeet ja aikataulut Ohjeet kesällä valmistuville
Ylioppilaskirjoitukset
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
YLIOPPILASTUTKINTO.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Ma A-englanti kuuntelu VJS/luokkatila päärakennus klo 8.30 Ti ruotsi kuuntelu/vanha.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YO-INFO Opo/apulaisrehtori Kristiina Heikura.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Kohti unelmaa – lukio-opiskelua jäljellä enää… Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
YO-INFO SYKSY aikuislukio
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN AJANKOHTA Tarkista päivämäärä YTL:n sivuilta.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Ylioppilastutkinto Lyseo syksy OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo.
YO-koejärjestelyt Jyväskylän aikuislukiossa s 2017
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Lyseo kevät 2017 Ohjeet ylioppilaskokelaille
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
ABI-INFO 1. Kirjoitukset – yo-koepäivät, kuuntelut, kirjalliset ja sähköiset kokeet 2. Penkkarit 3. Tentit 4. Todistukset 5. Muuta.
ABI-INFO Sähköiset yo-kokeet
Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-info Syksy 2017.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
Yleisohje Pitkä matematiikka
Matematiikka- ja luonnontiede-luokkien oppilasvalinta
Toiselle vuosikurssille
YO-kirjoitusten toimeenpano
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Ylioppilastutkinto

OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto alkaa klo  Eväät tarkistetaan ennen saliin menoa.  Rehtori ilmoittaa ennen nimenhuutoa, että kännyköitä ei saa viedä saliin. Valvoja muistuttaa vielä ennen saliin menoa, että kännykät pois. Tämän jälkeen kokelaalla havaittu kännykkä tulkitaan vilpin yritykseksi.

OHJEITA KOKELAILLE  Salissa mennään suoraan istumaan omalle numeroidulle paikalle.  Aineenopettaja antaa teknisiä ohjeita kokeen osalta.  Rehtori avaa kokeen, jonka jälkeen hiljaisuus.  Jos kokelaalla on asiaa valvojille, niin käsi ylös ja valvoja tulee paikalle.

OHJEITA KOKELAILLE  Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo  Vastaukset palautetaan lukioittain omiin laatikoihin. Tarkista ennen palautusta, että kaikki merkinnät ym. on tehty asianmu- kaisesti.  Yksi kerrallaan palauttaa vastaukset.  Rehtori ilmoittaa kokeen päättymisestä, sen jälkeen ei saa tehdä mitään merkintöjä.

OHJEITA KOKELAILLE  Käynti WC:hen vain valvojan johdolla, yksi kerrallaan.  Tupakkataukoja yms. ei ole kokeen aikana lupa järjestää. Muista myös savuton oppilaitos ts. tupakointi ennen kokeen alkua salin edessä on kielletty.

OHJEITA KOKELAILLE  Muista täyttää koepaperit ja optiset lomakkeet asianmukaisesti.  Kokeet kirjoitetaan lyijykynällä.  Optiset lomakkeet saa täyttää vain sopivan pehmeällä lyijykynällä (HB tai nro 2)  Koesuoritukset tulee kirjoittaa selvästi ja siististi.

OHJEITA KOKELAILLE  Lyijykynän jälki ei saa olla liian himmeä: sopiva lyijykynä on HB tai nro 2. Samoin kuulakynän jäljen on oltava yhtenäinen ja tahraamaton.  Sallitut apuvälineet ovat laskimet ja taulukkokirjat. Ne saa tuoda vain matematiikan, fysiikan, kemian ja maantieteen kokeeseen.

OHJEITA KOKELAILLE  Aineenopettaja kertoo millainen laskin ja taulukkokirja on sallittu kokeessa. Muita apuvälineitä ei saa tuoda kokeeseen.  Laskimet ja taulukkokirjat tuodaan päivää ennen klo mennessä matematiikan, fysiikan, kemian ja maantieteen koetta tarkistettavaksi. Laskin on tyhjennettävä ja taulukkokirjassa ei saa mitään merkintöjä.  Laskimin ja taulukkokirjaan kokelas liimaa nimensä, kokelasnumeronsa ja tasonsa (N=Mab ja M=Maa). Laskimen ohjevihkosia ei saa tuoda kokeeseen.

OHJEITA KOKELAILLE  Vastausten luonnostelut on selkeästi yliviivattava.  Puhtaaksikirjoitettuun tekstiin tullut virhe korjataan siististi ja yksiselitteisesti. Muutokset samalla kynällä kuin alkuperäi- nen teksti on kirjoitettu.  Muista selkeä käsiala.  Mikäli kokelas ei halua, että hänen koe- suorituksensa arvostellaan, suoritus yli- viivataan selkeästi.

ÄKILLINEN SAIRASTUMINEN Mikäli sairastut kirjoitusaamuna: Ê SOITA: Rehtori Yrjö Damskägg Rehtori Ari Pokka Rehtori Antero Hietamäki Koulutuspäällikkö Taina Roivainen Ë HANKI LÄÄKÄRINTODISTUS Ì TARVITTAESSA KIRJOITUKSET JÄRJESTETÄÄN ERILLISESSÄ TILASSA TAI JOPA SAIRAALASSA Í ÄKILLINEN SAIRASTUMINEN HUOMIOIDAAN KOESUORITUKSEN ARVIOINNISSA (LÄÄKÄRINTODISTUS) PIENI FLUNSSA EI OLE ONGELMA!

KIRJOITUSSALIT Lyseon Harjun opiskelijat: Ma 7.9. Toinen kotimainen kieli, Harju Ti 8.9. Vieras kieli, pitkä oppimäärä, Harju Ke 9.9. Vieras kieli, lyhyt oppimäärä, Schildt Viitaniemi Pe Äidinkieli, tekstitaidon koe, D-sali Ma Psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia, D-sali Ke Vieras kieli, pitkä oppimäärä, D-sali Pe Toinen kotimainen kieli, B2-sali Ma Äidinkieli, essee koe, suomi toisena kieli, D-sali Ke Matematiikka, D-sali Pe Uskonto, et, yh, kemia, maantiede, terveystieto, B2-sali Ma Vieras kieli, lyhyt oppimäärä, B2-sali

KIRJOITUSSALIT Kahden tutkinnon opiskelijat: Ma 7.9. Toinen kotimainen kieli, Harju Ti 8.9. Vieras kieli, pitkä oppimäärä, Harju Ke 9.9. Vieras kieli, lyhyt oppimäärä, Schildt Viitaniemi Pe Äidinkieli, tekstitaidon koe, D-sali Ma Psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia, D-sali Ke Vieras kieli, pitkä oppimäärä, D-sali Pe Toinen kotimainen kieli, B2-sali Ma Äidinkieli, essee koe, suomi toisena kieli, D-sali Ke Matematiikka, D-sali Pe Uskonto, et, yh, kemia, maantiede, terveystieto, D-sali Ma Vieras kieli, lyhyt oppimäärä, B2-sali

KIRJOITUSSALIT Lyseon Viitanimen opiskelijat: Ma 7.9. Toinen kotimainen kieli, Oivallus Ti 8.9. Vieras kieli, pitkä oppimäärä, Oivallus Ke 9.9. Vieras kieli, lyhyt oppimäärä, Schildt Viitaniemi Pe Äidinkieli, tekstitaidon koe, D-sali Ma Psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia, D-sali Ke Vieras kieli, pitkä oppimäärä, D-sali Pe Toinen kotimainen kieli, B2-sali Ma Äidinkieli, essee koe, suomi toisena kieli, D-sali Ke Matematiikka, D-sali Pe Uskonto, et, yh, kemia, maantiede, terveystieto, D-sali Ma Vieras kieli, lyhyt oppimäärä, B2-sali