Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koulutuksen työelämälähtöisyyden hyvät ja huonot puolet AMOK: APE6/2005, KTM Ismo Koponen MO16, 12.08.05.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koulutuksen työelämälähtöisyyden hyvät ja huonot puolet AMOK: APE6/2005, KTM Ismo Koponen MO16, 12.08.05."— Esityksen transkriptio:

1 Koulutuksen työelämälähtöisyyden hyvät ja huonot puolet AMOK: APE6/2005, KTM Ismo Koponen MO16, 12.08.05

2 Koulutuksen työelämälähtöisyyden... Poliitikon näkemys Virkamiehen näkemys Pelissä mukana Työelämälähtöisyys …hyviä puolia, ja …huonoja puolia

3 Poliitikon - aikuiskoulutuksellinen - näkemys: Suvi Lindén, OSAKK:n yhtymähallituksen puheenjohtaja Aikuiskoulutuksen keskeinen tehtävä on työelämän palveleminen ja kehittäminen. Aikuisten ammatillisen peruskoulutuksen ja henkilöstön kouluttamisen jatkuvaan kehittämiseen ja uudistamiseen on oltava resursseja ja osaamista. Päällekkäisyydet ja keskinäinen kilpailu on karsittava ja keskityttävä korkeatasoisen koulutuksen tarjontaan.

4 Poliitikon - aikuiskoulutuksellinen - näkemys: Suvi Lindén, OSAKK:n yhtymähallituksen puheenjohtaja Tämä edellyttää jatkuvaa vuoropuhelua elinkeinoelämän kanssa.

5 Virkamiehen - aikuiskoulutuksellinen - näkemys: Kari Juntunen, OSAKK:n johtaja Aikuisopiskelija haluaa heti hyödyntää oppimaansa työssään. Hän kykenee välittömästi arvioimaan saamaansa oppia ja sen soveltamista työhön. Vaatimusten yhteensovittamiseksi on löydettävä hyviä pedagogisia ratkaisuja.

6 Virkamiehen - aikuiskoulutuksellinen - näkemys: Kari Juntunen, OSAKK:n johtaja …koulutuksen suunnittelu vie pari vuotta ja ihmisten kouluttaminen 3-4 vuotta. Kuluu kymmenen vuotta, ennen kuin koulutetuilla on tarpeellinen työkokemus alansa kehittämiseen.

7 Pelaajat, eli toimijat Elinkeinoelämä Valtio ja kunnat; päättäjät ja toimeenpanijat Tutkimuslaitokset ja koulutuslaitokset Opettavat ja oppivat

8 Työelämälähtöisyys, eli yhteys reaalimaailmaan Käytännössä, konkreettisesti, koettu voidaan opettaa teoreettisesti, ja teoriassa opiskeltu voidaan kokea, konkreettisesti, käytännössä. Tärkeätä: oman käyttöteorian luominen ja sen soveltaminen käytäntöön.

9 …hyviä puolia: Koulutuksella on tilaus, ja se saa merkityksen ja tarkoituksen. Reflektointi: muuttuvan elinkeinoelämän muuttuviin haasteisiin vastaamista voidaan jatkuvasti arvioida. Tämä motivoi ja palkitsee kaikkia a.o. toimijoita.

10 …huonoja puolia: Jatkuva muutos edellyttää koulutuksen ylläpito- ja toteuttamisresurssien lisäksi koulutuksen kehittämisresursseja; ilman niitä ei - valitulla - tiellä voi edetä. Strateginen valinta ja sitoutuminen ! Taktiset valinnat ja riskienhallinta.

11 Työelämälähtöisen koulutuksen SWOT-Analyysi ’meidän koulussa’. Mieti tätä ! Olemassa olevat - sisäiset - vahvuudet Olemassa olevat - sisäiset - heikkoudet Mahdolliset - ulkoiset - uhkat Mahdolliset - ulkoiset - mahdollisuudet Ole työelämälähtöinen realisti !

12 Esitykseni loppuu tähän. Kiitos yleisölle ! Suvi Lindénin ja Kari Juntusen ajatukset aikuiskoulutuksesta ovat luettavissa OSAO:n Opinkaari 2/2005 -lehdestä.


Lataa ppt "Koulutuksen työelämälähtöisyyden hyvät ja huonot puolet AMOK: APE6/2005, KTM Ismo Koponen MO16, 12.08.05."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google