Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS. PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS Työolot murroksessa: Ulkoistamisen, johtamistapojen ja palkkarakenteen vaikutus työhyvinvointiin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS. PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS Työolot murroksessa: Ulkoistamisen, johtamistapojen ja palkkarakenteen vaikutus työhyvinvointiin."— Esityksen transkriptio:

1 PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS

2 PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS Työolot murroksessa: Ulkoistamisen, johtamistapojen ja palkkarakenteen vaikutus työhyvinvointiin •Tutkimushankkeen rakenne •Kolme tutkimusosiota: I Ulkoistamisen vaikutus yritysten tehtävärakenteisiin ja tätä kautta edelleen työntekijöiden kokemiin työoloihin ja työhyvinvointiin (Petri Böckerman (PT) ja Mika Maliranta (ETLA) II Esimiehen johtamisen vaikutus työtyytyväisyyteen, eläkeaikeisiin ja tuottavuuteen (Merja Kauhanen (PT)) III Palkkarakenteiden muutos ja työtyytyväisyys (Mari Kangasniemi (PT))

3 PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS Hankkeen rakenne ja eri osien yhteys kokonaistaloudelliseen viitekehikkoon

4 PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS Tutkimushankkeen tavoite •Vastauksena ulkoisen toimintaympäristön muutoksiin ja kilpailun kiristymiseen yritykset ovat enenevässä määrin ulkoistaneet toimintojaan ja uudistaneet tehtävärakenteitaan. Muuttuva toimintaympäristö on myös heijastunut yritysten palkkarakenteisiin ja työpaikkojen organisaatiorakenteisiin ja johtamistapoihin. •On odotettavissa, että edellä kuvatut työelämän muutokset jatkuvat ja vahvistuvat tulevaisuudessa. Onkin yllättävää, että näiden merkittävien muutosten vaikutuksista työntekijöiden kokemaan työhyvinvointiin ja työtyytyväisyyteen – ja tätä kautta työelämässä pysymiseen – on Suomessa tuotettu vielä vähän tutkimustietoa. Tämä tutkimushanke pyrkii omalta osaltaan vastaamaan tähän tiedon puutteeseen. Hankkeessa arvioidaan yritysten ulkoistamisen ja sisäisten palkkarakenteiden muutosten sekä työpaikkojen johtamistapojen vaikutusta työntekijöiden työoloihin ja työtyytyväisyyteen.

5 PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS Hankkeen ohjausryhmä •Antti Aarnio, STTK •Ulla Aitta, Akava •Niilo Hakonen, EK •Olli Koski, SAK •Liisa Moilanen, Työterveyslaitos (varalla Irja Kandolin, Työterveyslaitos)


Lataa ppt "PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS. PALKANSAAJIENTUTKIMUSLAITOS Työolot murroksessa: Ulkoistamisen, johtamistapojen ja palkkarakenteen vaikutus työhyvinvointiin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google