Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MultiMaker 7.0 Workshop Ohjelma, jossa voidaan luoda näyttäviä multimediasisältöjä. Yhtä sisältökoko-naisuutta kutsutaan esitykseksi. Ohjelmointitaitoja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MultiMaker 7.0 Workshop Ohjelma, jossa voidaan luoda näyttäviä multimediasisältöjä. Yhtä sisältökoko-naisuutta kutsutaan esitykseksi. Ohjelmointitaitoja."— Esityksen transkriptio:

1 MultiMaker 7.0 Workshop Ohjelma, jossa voidaan luoda näyttäviä multimediasisältöjä. Yhtä sisältökoko-naisuutta kutsutaan esitykseksi. Ohjelmointitaitoja ei tarvita, vaan toiminnot luodaan helppokäyttöisiä ja opastavia toimintoikkunoita käyttämällä.

2 Käsitteet; workshop Esitys Yhden tai useamman sivun käsittävä kokonaisuus. Sivu Näkymä, johon elementit sijoitetaan. Elementti Kuva, teksti tai painike sivulla. Elementin nimi Teksti, joka näkyy toiminto-näytöllä kohde-elementti-listoilla. Tapahtuma Hiiren tulo elementin päälle/pois, Hiiren painikkeen alaspainaminen/ylösnosto ja elementin lataustapahtuma. Toiminto Se mitä tapahtuu jonkin käyttäjän aiheuttaman tapahtuman johdosta, esim. äänen soitto. Suunnittelutila Tila, jossa muokataan esitystä (mm.lisätään/poistetaan elementtejä, sivuja ja toimintoja). Sivualusta Mallisivu, joka voidaan kytkeä osaksi mitä tahansa sivua. Sivualustaan tehdyt muutokset näkyvät kaikilla alustaa käyttävillä sivuilla. PonnahdusvalikkoValikko, joka tulee näkyviin kun elementtiä klikataan oikealla hiirennäppäimellä. Salkku Esityksen salkku sisältää kopioidut elementit, elementtiryhmät ja tapahtumat sekä esityksen sisäiset sivualustat. Salkun sisältöön päästään käsiksi ominaisuudet-näytön leikepöytä- välilehdeltä. Ajotila Tila, jossa käyttäjän aiheuttamiin tapahtumiin määritellyt toiminnot suoritetaan. Ajotilassa ei voi muokata esitystä.

3 Käyttöliittymä

4

5 Elementit Elementin ponnahdusvalikon kautta tehtävät toiminnot kohdistuvat valittuun elementtiin /elementteihin. Ponnahdus-valikko saadaan esille klikkaamalla jotakin elementtiä hiiren oikealla näppäimellä. Huom! Vain ne toiminnot näkyvät valikossa, jotka on mahdollista tehdä valitulle/valituille elementeille. Jos elementti kuuluu alustaan, vain toiminnon lisäys- ja kopiointi-toiminnot ovat mahdollisia.

6 Toiminnan lisääminen Sivulle voi lisätä toimintoja, jotka ovat täysin riippumattomia elementeistä ja jotka suoritetaan kun tiettyä näppäintä painetaan tai kun tietty aika on kulunut. Elementeistä riippumattomia tapahtumia pääsee käsittelemään sivun ponnahdusvalikon tai valikkorivin Sivu-valikon toiminnolla Lisää/muokkaa- toiminto.

7 Salkku näyttö


Lataa ppt "MultiMaker 7.0 Workshop Ohjelma, jossa voidaan luoda näyttäviä multimediasisältöjä. Yhtä sisältökoko-naisuutta kutsutaan esitykseksi. Ohjelmointitaitoja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google