Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Moodlen ohje opiskelijoille

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Moodlen ohje opiskelijoille"— Esityksen transkriptio:

1 Moodlen ohje opiskelijoille
Mene sivuille, pikalinkeistä löytyy linkki Moodleen. Suora linkki Moodlen kirjautumissivulle: Jos tämä ilmoitus tulee paina OK Paina YES.

2 Sisäänkirjautuminen Moodleen kirjautuessa käytetään samoja ID tunnuksia kuin muuallekin kirjautuessa (esim. webmail, tietokoneet koulussa). Täytä Tästä voit valita haluamasi kielen Lopuksi paina Kirjaudu

3 Perusnäkymä Moodlessa
Tästä pääset muokkaamaan omaa profiiliasi. Tästä voit valita kielen. Kurssit, joille olet ilmoittautunut. Jos sinulla on ongelmia Moodlen käytössä ota yhteys käyttäjätukeen. Kurssien selaus, paina tästä.

4 Oma profiili ja sen muokkaus 1/2
Moodlen pääsivu  Oma nimi (ylä- ja alakulmassa). Valitse Muokkaa tietoja. Et voi muuttaa näitä tietoja Tämä kohtaa tulee muuttaa Ei: minulle ei….

5 Oma profiili ja sen muokkaus 2/2
Tästä voit valita pysyvän kieliasetuksen. Opettajat voivat kurssikohtaisesti ohittaa tämän valinnan. Kirjoita tähän lyhyesti itsestäsi. Nämä tiedot ovat vapaaehtoisia. Oman kuvan laittoa suositellaan. Lopuksi paina Päivitä profiilini

6 Kaikki kurssit-näkymä
Moodlen pääsivu  kaikki kurssit. Jos tiedät kurssin kategorian ja nimen, voit etsiä kurssin kategorialistasta. Kategorianotsikkoa klikkaamaalla pääset selaamaan valitsemasi kategorian kursseja. Voit myös etsiä kursseja Etsi kursseja - kohdasta kurssin nimellä tai aiheella.

7 Kurssille liittyminen
Pääset kirjautumaan kurssille klikkaamalla sen nimeä.

8 Kurssille liittyminen
Opettaja on yleensä määrittänyt kurssiavaimen, jonka opettaja antaa ensimmäisillä tunneilla tai sähköpostilla kurssilaisille. Kirjoita kurssin avain ja klikkaa Liitä minut kurssille Tarvitset avaimen ainoastaan ensimmäisellä kerralla. Tämän jälkeen kursi löytyy omat kurssit listaltasi (Moodlen pääsivu sisäänkirjautumisen jälkeen). Joillakin kursseilla ei avainta ole jolloin näkymä on tällainen ja kurssille liittyäkseen täytyy painaa kyllä.

9 Esim. Kurssin perusnäkymä
Tämä on yleisin kurssi näkymä Moodlessa. HUOM! Opettajat voivat muuttaa näkymää. Henkilöt: osallistujat linkistä pääset katsomaan kurssille osallistuneita opettajia ja oppilaita. Aktiviteetit: helpoin tapa katsoa kurssin materiaalit, tehtävät, ym. Ylläpito: täältä voit katsoa tehtävien arvioinnit, muokata profiiliasi sekä poistaa itsesi kurssilta. Aiheen kuvaus: näkymä voi olla joko aihe- tai viikkopohja, molemmissa opettaja voi piilottaa osaa materiaaleja ja antaa ne käyttöön myöhemmin. D. A. B. C. Voit piilottaa osion klikkaamalla tästä, piilotuksen saa pois klikkaamalla uudestaan ruutua. Tässä näkyvät kurssit, joille olet liittynyt. Klikkaamalla kurssin nimeä pääset suoraan sen kurssin sivuille.

10 Tehtävien palautus; palautuskansio
Moodlen pääsivu  Palautuskansiot Älä käytä tehtävän nimessä ääkkösiä (skandeja), koska ne eivät näy kunnolla Moodlessa. Jos tehtävän nimessäsi tulisi olla ääkkösiä vaihda kirjaimet esim. ä a, ö o. Jos nimessä on jo ääkkösiä, uudelleen nimeä tiedosto (valitse oikea tiedosto ja a) hiiri oikea nimeä uudellen, tai b) paina F2. ja kirjoita uusi nimi tiedostolle). 2. Huom! Palautettavan tiedoston maksimikoko on 10 Mt. 1. 3. 4.

11 Tehtävien palautus, lyhyttehtävä
Moodlen pääsivu  Lyhyttehtävät. 1. Aloita painamalla tästä. 2. 3. Opettaja voi sallia tai kieltää vastausten muokkaamisen. Klikkaamalla tätä, lähetät vastauksen..

12 Tehtävien palautus (tiedosto)
Moodlen pääsivu  Tehtävät. 1. 4. 2. 3. 6. 5.

13 Foorumit 1/2 1. 2. 3.

14 Foorumit 2/2 Kirjoita kuvaava aihe viestillesi. 4. Kirjoita tekstiä.
5. 6.

15 Kurssilta poistuminen
Kun kurssi on päättynyt, tulee sinun poistaa kurssi omat kurssini-listalta. Kirjaudu Moodleen ( 1.Klikkaa kurssin nimeä Omat kurssini kohdassa. 2.Tämä jälkeen kurssinpääsivulta löytyy kohta Ylläpito > Poista minut kurssilta. Klikkaa Poista minut kurssilta. 3. Klikkaa Kyllä Nyt olet poistunut kurssilta Moodlessa, eikä kurssia löydy enää kohdasta Omat kurssini.

16 Ulos kirjautuminen. Kirjaudu ulos aina käyttämällä Kirjaudu ulos-painiketta. End show


Lataa ppt "Moodlen ohje opiskelijoille"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google