Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso 12.2.2011 Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso 12.2.2011 Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys."— Esityksen transkriptio:

1 Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso 12.2.2011 Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys

2  Kirjoita internet-selaimen osoiteriville: www.venajaseura.com/kirjaudu ja paina Enter. www.venajaseura.com/kirjaudu  Kotisivujen Käyttäjätili aukeaa.  Kirjoita kohtaan Käyttäjätunnus osastosi käyttäjätunnus sekä kohtaan Salasana osastosi salasana. Klikkaa hiirellä Kirjaudu sisään tai paina Enter.

3  Edessäsi on sivu, jossa sinut toivotetaan tervetulleeksi kotisivuille.  Vie hiiri yläpalkkiin kohtaan Aluetoiminta.  Palkin alapuolelle tulee näkyviin vaaleanharmaa laatikko, jossa näkyy kaikki piiritoimistot.  Vie hiiri kohdan Länsi-Suomi alapuolelle, kohtaan Osastot ja klikkaa hiirellä.  Eteesi aukeaa sivu Osastot, jonka oikealla puolella on vaaleanharmaa pystypalkki. Näet tältä sivulta myös Kontakt – aineiston eräpäivät.

4  Klikkaa hiirellä oikealla olevasta pystypalkista kohtaa Osastojen kotisivut.  Saat esiin luettelon osastoista, joilla on kotisivut. Pystyt muokkaamaan vain oman osastosi kotisivuja.  Klikkaa hiirellä oman osastosi nimeä.  Näet oman osastosi etusivun.  Osastosi nimen alla lukee (muokkaa) ja (alasivut).

5  Klikkaa hiirellä (muokkaa).  Nyt voit muokata oman osastosi kotisivun etusivua.  Voit kirjoittaa tekstiä laatikkoon, jonka yläpuolella lukee Sisältö. Siellä on tekstiä, joka näkyy osastonne kotisivun etusivulla.  Kun olet lisännyt haluamasi tekstin, voit klikata hiirellä sivun alakulmasta kohtaa Esikatselu.  Näet, miltä lisäämäsi teksti näyttää valmiilla sivulla.

6  Jos lisäämäsi teksti on mielestäsi hyvä ja haluat sen näkyvän osastonne kotisivulla, klikkaa hiirellä sivun alareunasta kohtaa Tallenna.  Näkyviin tulee taas osastosi kotisivu, jossa osaston nimen alla on kohdat (muokkaa) ja (alasivut). Nyt siinä näkyy myös lisäämäsi teksti.  Klikkaa taas kohtaa (muokkaa).

7  Voit muokata jo kirjoittamaasi tekstiä tai kirjoittaa uutta toisella muotoilulla.  Sisältö-laatikon yläkulmassa on erilaisia tekstinmuokkausmahdollisuuksia.

8 Kaikki nämä tekstinmuokkaustoiminnot löytyvät Sisältö – laatikon yläriviltä.

9  Näiden muokkausten lisäksi voit liittää kotisivuille linkin, esim. sähköpostiin tai jollekin nettisivulle.

10  Kirjoita Sisältö – laatikkoon haluamasi, linkkiin sopiva teksti ja maalaa se hiirellä (painamalla hiiren oikeaa näppäintä pohjassa ja liikuttamalla hiirtä tekstin päällä).  Klikkaa hiirellä linkki – painiketta, joka löytyy Sisältö – laatikon yläkulmasta (maapallon näköinen kuvake).

11  Näytölle aukeaa Linkki – ikkuna, josta voit valita linkkityypin (joko osoite tai sähköposti).

12  Kun olet valinnut linkkityypin, kirjoita Osoite – riville sen nettisivun tai sähköpostin osoite, johon haluat linkistä päästävän ja klikkaa hiirellä OK.

13  Jos lisäät sähköpostilinkin, muistathan turvallisuussyistä kirjoittaa kotisivulla näkyvään tekstiin osoitteen muodossa esimerkki(at)suomi.fi. Voit kirjoittaa oikean osoitteen Linkki – ikkunan Osoite – riville (eli esimerkki@suomi.fi).


Lataa ppt "Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso 12.2.2011 Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google