Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä."— Esityksen transkriptio:

1 KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä sivustoa selaavalle käyttäjälle, ylläpitäjä voi muuttaa näkyvyysasetuksia • Sivuston rakentaminen kannattaa aloittaa seuraavasti: ylläpitäjä -valitsee muokattavaksi jonkin esimerkkisivun ja kirjoittaa sille haluamansa tekstin, -määrittelee sivun yläreunassa näytettävän nimen ja valikossa näkyvän tekstin sekä sijoittaa sivun haluamaansa kohtaan valikkorakenteessa -määrittelee sivun selaajalle näkyväksi (jos sivu on valmis julkaistavaksi) ja tallettaa sen • Ylläpitäjä voi myös lisätä kokonaan uusia sivuja ja kokonaan poistaa olemassa olevia sivuja • Sivulle voi myös lisätä kuvia ja muita sisältöosia Seuraavassa esitetään sivun tekstisisällön muokkaus. Aluksi ylläpitäjän on kirjauduttava järjestelmään.

2 Ylläpitäjän kirjautuminen Valitse Muuta → Ylläpitäjän sivut Kirjoita kirjautumisruutuun käyttäjätunnus ja salasana ja klikkaa Lähetä Jos et muista salasanaasi, voit tästä pyytää kirjautumisohjeen sähköpostiisi. Käyttäjätunnus on kuitenkin muistettava!

3 Salasanan vaihtaminen Ylläpitäjän sivut → Omat asetukseni → Oma tili Vaihda salasanasi kun kirjaudut ensimmäisen kerran:

4 Ylläpitäjän näkymä Jos haluat editoida jotain sivua, saat tästä näkyviin sivuluettelon

5 Sivuluettelo Klikkaamalla kynäikonia pääset muokkaamaan sivua Klikkaamalla tätä voit poistaa sivun näkyvistä Tästä valitaan mikä sivu näytetään ensimmäiseksi Näillä nuolilla vaihdetaan sivujen järjestystä Sivu poistetaan klikkaamalla roskakori-ikonia Tämä näyttää sivun ja avaa sitä varten uuden välilehden

6 Sivun muokkaus 1/2 Sivun yläreunassa näkyvä nimi Sivuvalikossa näkyvä teksti Yläkohta sivuvalikossa Sivun sisältö näkyy tekstieditori- ikkunassa. Käyttö on samantapaista kuin esimerkiksi Wordilla. Esimerkkejä toiminnoista: -Tekstin tasausvaihtoehdot -Kuvan lisääminen -Linkin lisääminen -Tekstin lihavointi

7 Sivun muokkaus 2/2 Peräkkäiset rivit muutetaan luetteloksi: - valitsemalla rivit ja - klikkaamalla luettelopainiketta

8 Muokattu sivu näyttää tältä

9 Muokkaus ja katselu rinnakkaisilla välilehdillä Kannattaa avata sivuston katselua varten uusi rinnakkainen välilehti esimerkiksi valitsemalla CMS → Sivustolle. Huom. Sivun näyttö –toiminnon käyttö sivuluettelonäytössä avaa joka kerta uuden välilehden.

10 Työskentelyn lopettaminen Valitse CMS → Kirjaudu ulos


Lataa ppt "KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google