Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen."— Esityksen transkriptio:

1 Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen ja taulukoiden lisäämiseen.

2 Sarkaimet: Sarkaimia käytetään tekstien järjestämiseen siten, että ne tulevat joka rivillä samalle kohdalle. Sarkainasetus on aina kappalekohtainen, eli samassa kappaleessa ovat voimassa samat sarkainasetukset.

3 Sarkainmerkkien lisääminen on kätevintä viivaimen avulla
Sarkainmerkkien lisääminen on kätevintä viivaimen avulla. Jos viivain ei ole näkyvissä, Valitse: NäytäViivain. Siirrä kohdistin kappaleeseen tai varjosta alue, jonka sarkaimia aiot muuttaa, Napauttele hiirellä viivaimen vasemmassa reunassa olevaa sarkainpainiketta, kunnes haluamasi sarkaintyyppi on näkyvissä. siirrä hiiren osoitin viivaimelle siihen kohtaan, johon haluat sarkainasetuksen. Napauta hiirtä viivaimella, jolloin tähän kohtaan tulee valitsemasi sarkain.

4 Alla on esimerkki eri sarkainten toiminnasta:
Tabulaattorilla ja askelpalautimella pääset liikkumaan sarkainkohdasta toiseen. Alla on esimerkki eri sarkainten toiminnasta: Vasen keskitetty oikea desimaali teksti teksti teksti ,89 tasaantuu keskittyy tasaantuu ,23 vasemmalle sarkaimen oikealle ,4 puolelle ympärille puolelle ,9999

5 Sarkainmerkkien poistaminen
Helpointen sarkainmerkkien poistaminen käy hiiren avulla. Varjosta tekstialue, jolta sarkainmerkkejä poistetaan. Tartu hiirellä viivaimella näkyvään sarkainmerkkiin ja vedä se pois viivaimelta (alaspäin se onnistuu hyvin).

6 Tunnisteiden lisääminen ja muokkaus:
Ylä- ja alatunnistetta käytetään, kun halutaan laittaa asiakirjan ylä- ja alamarginaaleihin joitakin tietoja. Tiedot voivat olla esimerkiksi asiakirjan nimi, kirjoittajan nimi, päiväys tai sivunumero. Ne näkyvät asiakirjan jokaisella sivulla, vaikka ne lisätäänkin vain yhdelle sivulle. Tunnisteiden muokkaus tapahtuu Tunniste-tilassa, joka käynnistyy valitsemalla: Näytä  ylä- ja alatunniste.

7 Tunnisteiden poistaminen:
1. Valitse: Näytä  Ylä- ja alatunniste, siirrä kohdistin poistettavaan tunnisteeseen ja varjosta koko tunniste. Paina Del –näppäintä. 2. Poistu ylä- ja alatunnisteiden näytöstä painamalla Sulje –näppäintä (tai uudestaan Näytäylä- ja alatunniste).

8 Sivunumeron lisääminen:
Sivunumerointi voidaan lisätä joko ylä- tai alatunnisteeseen, nurkkiin tai keskelle. Word numeroi sivut alkaen asiakirjan ensimmäiseltä sivulta ja päivittää automaattisesti numeroinnin heti kun sivutus muuttuu. Lisääminen tapahtuu valitsemalla Lisää-valikosta  Sivunumerot.

9 Päiväyksen lisääminen:
Voit lisätä asiakirjaasi myös Päivämäärän ja ajan. Valitse: Lisää Päivämäärä ja aika. Jos haluat, että päivämäärä päivittyy aina tulostuksen yhteydessä, merkitse rasti valintaikkunan alareunassa olevaan Päivitä automaattisesti- ruutuun.

10 Taulukon tekeminen: Voit lisätä asiakirjaasi taulukon joko kopioi ja liitä-tyylillä Excelistä tai valitsemalla Wordissa Taulukko  Lisää taulukko. Valitse taulukon ja solujen koko avautuvasta Lisää taulukko-ikkunasta. Voit lisätä asiakirjaasi taulukon joko kopioi ja liitä- tyylillä Excelistä tai valitsemalla Wordissa Taulukko  Lisää taulukko. Valitse taulukon ja solujen koko avautuvasta Lisää taulukko- ikkunasta.

11 Taulukko voidaan lisätä myös Vakiotyökalurivin painikkeesta:
Valitse hiirellä vetämällä taulukkoon sopiva määrä rivejä ja sarakkeita:

12 Palstoitus: *Voit lisätä asiakirjaasi palstoituksen ja muotoilla sitä valitsemalla: Muotoile  Palstat. *Tee haluamasi valinnat Palstat- ikkunassa.

13 Sisällysluettelon lisääminen:
Tapahtuu valitsemalla Lisää Viite Hakemistot ja luettelot Sisällysluettelo

14 Hyperlinkin lisääminen:
Lisää  Hyperlinkki Sivunvaihdon lisääminen: Lisää  Sivunvaihto tai Ctrl + Enter. Hyperlinkin lisääminen: Rivinvaihto ilman kappaleen vaihtumista: Shift + Enter


Lataa ppt "Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google