Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/4.9.04.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/4.9.04."— Esityksen transkriptio:

1 HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/4.9.04

2 Mikä HOPS on? Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma HOPS on opiskelijan oma opintojen suunnittelun ja toteuttamisen apuväline. ”Kartta”, joka auttaa kohti suunniteltua päämäärää

3 Mikä HOPS on? HOPS I: Ensimmäisen vaiheen HOPS laaditaan ensimmäisenä lukuvuonna. HOPS-työskentely aloitetaan henkilökohtaisiin vahvuuksiin, uravalintaan ja tulevaisuuden toiveisiin liittyvillä kysymyksillä. Opinnot suunnitellaan yleisellä tasolla.

4 Mikä HOPS on? HOPS II: HOPS II:n laadinta voi alkaa myös heti opintojen alussa HOPS II laaditaan viimeistään suuntautumisvaihtoehdon /suuntaavien ammattiopintojen ja vapaasti valittavien opintojen valintojen yhteydessä. HOPSiin kirjataan tutkintoon suoritettavat opintojaksot.

5 HOPS HOPSia tarkistetaan ja arvioidaan säännöllisesti itse ja ohjauskeskusteluissa. HOPSin avulla opiskelusta tulee enemmän opiskelijan omiin vahvuuksiin pohjautuvaa toimintaa. HOPSin avulla opiskelija kytkee urasuunnittelun osaksi opintojensa suunnittelua.

6 HOPS HOPS-työskentely auttaa opiskelijaa perehtymään oman koulutusohjelmansa sisältöön sekä laajentamaan käsitystään oman ammattialansa työtehtävistä. Suuntautumisvaihtoehdon ja vapaasti valittavien opintojen valinnoista tulee opiskelijan tietoisia päätöksiä siitä, mitä asioita hän haluaa oppia ja miten kehittää omaa ammattitaitoaan.

7 HOPS I, ensimmäinen vaihe
Sivu 1: Pohdiskele kysymyksiä, jotka liittyvät koulutusalan ja -ohjelman valintaan, aikaisempaan koulutus- ja työkokemustaustaasi, oppimistaitoihisi, omiin vahvuuksiisi ja kehittymistarpeisiisi, sekä toiveisiisi tulevaisuuden työtehtävistä.

8 HOPS I, ensimmäinen vaihe
Sivu 2: Opiskelun suunnittelua yleisellä tasolla Oletko suunnittelemassa ulkomaan vaihtoa tai armeijaan menoa kesken tutkinnon suorittamisen? Tutki koulutusohjelmasi suuntautumisvaihtoehtoja alustavasti ja aseta itsellesi tavoitteita tulevien kesien harjoittelupaikkojen suhteen. HOPS voi olla pituudeltaan useampisivuinen.

9 HOPS-keskustelu Tallenna HOPS tietokoneellesi. Ota tuloste HOPSista mukaan keskusteluun. HOPSia on mahdollista muuttaa myöhemmin.

10 Opintojen suunnittelusta
Suuntautumisvaihtoehto valitaan 1. tai 2. opintovuoden keväällä, koulutusohjelmasta riippuen Vapaasti valittavia opintoja voi valita oman ammattikorkeakoulun koko opetustarjonnasta tai suorittaa niitä muissa ammattikorkeakouluissa tai vastaavan tasoisissa oppilaitoksissa.

11 Opintojen suunnittelusta
Osan tutkinnosta voi suorittaa ulkomaisessa partnerikorkeakoulussa. Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen voi hakeutua ulkomaiselle opiskelu- ja/tai harjoittelujaksolle yksikön kv- koordinaattorin avustamana.


Lataa ppt "HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/4.9.04."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google