Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomalainen koulutusjärjestelmä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomalainen koulutusjärjestelmä"— Esityksen transkriptio:

1 Suomalainen koulutusjärjestelmä
Suomen koulutusjärjestelmä muodostuu yhdeksänvuotisesta yleissivistävästä perusopetuksesta (peruskoulu), jota ennen lapsilla on oikeus osallistua vuoden kestävään esiopetukseen peruskoulun jälkeisestä koulutuksesta, johon kuuluvat ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus korkea-asteen koulutuksesta, jota annetaan ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. Aikuiskoulutusta on tarjolla kaikilla koulutusasteilla.

2

3 Yleensä vain alemman asteen opinnot suorittanut voi opiskella ylemmän asteen koulutuksessa.
Koulutukselle määritellään tavoitteet kunkin koulutussektorin lainsäädännössä. Lainsäädännön ohella laadunvarmistukseen kuuluvat opetussuunnitelmien ja näyttötutkintojen perusteet, koulutuksen järjestämis- ja toimiluvat sekä ulkoinen arviointi.

4 Ammatilliset tutkinnot
Ammattikoulutus muodostuu ammatillisista perustutkinnoista ja lisäkoulutuksena suoritettavista ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista. Sekä nuoret että aikuiset voivat opiskella samoihin ammatillisiin perustutkintoihin.  Ammatillinen lisä- ja täydennyskoulutus on mahdollista työuran eri vaiheissa. Aikaisempi osaaminen luetaan hyväksi myöhemmissä opinnoissa. Sekä ammatillinen peruskoulutus että lisäkoulutus ovat tutkintoon tähtäävää koulutusta. 


Lataa ppt "Suomalainen koulutusjärjestelmä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google