Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PYHÄJOEN KUNTA.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PYHÄJOEN KUNTA."— Esityksen transkriptio:

1 PYHÄJOEN KUNTA

2 PYHÄJOKI 2020 VISIO Pyhäjoen kunta on omaleimainen itsenäinen kunta, jonka asukkaat, yritykset ja eri yhteisöt ovat tyytyväisiä ja luottavat tulevaisuuteensa. Seutukunnan elinvoimaa vahvistetaan kaikkia osapuolia hyödyttävällä kuntayhteistyöllä. TOIMINTA-AJATUS Pyhäjoen kunta hoitaa yhteistyössä asukkaittensa kanssa toimeentuloon, elämisen laatuun, hyvinvointiin ja palveluihin vaikuttavat asiat siten, että Pyhäjoki säilyy elinvoimaisena ja haluttuna kotipaikkana kaikenikäisille.

3 STRATEGISET TAVOITTEET 2020
Pyhäjoki on hallitusti kasvava ja vakavarainen kunta Pyhäjoki on elinkeinorakenteeltaan monipuolinen kunta Pyhäjoki on aktiivinen toimija Raahen seutukunnassa Pyhäjoki tarjoaa laadukkaat julkiset ja yksityiset palvelut Pyhäjoki on luontoarvoja kunnioittava, viihtyisä ja turvallinen asuinpaikka Pyhäjoki on Raahen seudun energisin kunta

4 KÄRKITOIMENPITEET JA PAINOPISTEET VUOTEEN 2015
Kunnan elinvoima, vetovoimaisuus ja riittävä väestöpohja Pyhäjoen sijainti kaupunkiseudulla, hyvät liikenneyhteydet sekä luonnonympäristö meren ja joen rannalla ovat elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden perusta. Kunta: Huomioi nuoret perheet. Tarjoaa laadukkaita tontteja kysyntää vastaavasti (monipuolinen tonttitarjonta). Noudatetaan Kasvuvoima –strategiaa, tavoitevuosi 2025. Vapaa-ajan asumista ja matkailua kehitetään hyödyntämällä meren ja joen vetovoimaa. Myytävistä tonteista saadut tulot kattavat aiheutuneet kulut. Konserni varmistaa riittävän vuokra-asuntotuotannon toteutumisen. Varaudutaan ydinvoimahankkeet positiivisiin vaikutuksiin uusilla yleis- ja asemakaavoilla.

5 Fennovoima Oy:n ydinvoimahanke
Fennovoima Oy toteuttaa ydinvoimahankkeen Hanhikivelle. Hanhikiven maakuntakaava on lainvoimainen. Hanhikiven yleis- ja asemakaavat ovat KHO:n käsittelyssä. Hanhikivi 2020 –strategiaa päivitetään yhdessä lähivaikutusalueen kanssa. Rakentamis- ja toimintavaihe vaikuttaa aluetaloudellisesti myönteisesti työllisyyteen, verotuloihin sekä työpaikka- ja yritysrakenteen monipuolistumiseen. Kunta on tehnyt esisopimuksen voimalaitosalueen ”tontista” ja lisäalueista. Kauppahinta on sopimuksen mukaan 2,76 milj. €. Kaupan toteutuessa myyntivoitto tuloutuu kaupantekovuoden tulokseen.

6 3. Yritystoiminnan kehittäminen
Ollinmäen yrityskylän kehittäminen ja markkinointi yrityksille. Kehittämisasiamiehen palvelut lähellä yrittäjiä. Seudullisten yrityspalvelujen tehokas hyödyntäminen. Pyhäjoen Teollisuusyhtiö toteuttaa järkeviä ja kannattavia yritystilaratkaisuja Yhteistyötä tiivistetään kunnan ja yritysten välillä.

7 Kylien kehittäminen Kylien elinvoimaa, omatoimisuutta ja vireyttä tuetaan. Toteutetaan Kasvuvoima strategian mukaisesti jokivarren ja Pirttikosken yleiskaavoitusta. Huolehditaan Yppärin ja Parhalahden kaavoituksen ajanmukaisuudesta. Myydään rakennuspaikkoja myös kyläkeskuksissa. Suunnittelukaudella käynnistetään uudentyyppistä maankäytön suunnittelua maankäyttöluonnosten avulla kylien asukaspohjan turvaamiseksi maankäyttöstrategian suuntaamana.

8 Kuntarakenneuudistus
Hyvät peruspalvelut Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän onnistunut toiminta taloudellisten, tehokkaiden ja vaikuttavien palvelujen aikaansaamiseksi. Laadukkaan ja ajanmukaisen opetuksen turvaaminen keskimääräisillä resursseilla. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin, turvallisuuden ja terveen kehityksen edistäminen Kunnan henkilöstön työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen parantaminen. Ylläpitää edellytyksiä monipuolisille hyville harrastuksille ja aktiiviselle toiminnalle. Kuntarakenneuudistus Seurataan valtionhallinnon suunnitelmia ja tavoitteita valmistelussa olevan rakennelain suhteen.

9 Tuloslaskelma/ta 2013 ta 2012 ta 2013 muutos% Toimintatuotot 1 976 410
Ulkoinen ta 2012 ta 2013 muutos% Toimintatuotot 12,7 Toimintakulut 6,3 Toimintakate 5,5 Verotulot 6,8 Valtionosuudet 2,1 Korkotuotot 1,6 Muut rahoitustuotot Korkokulut 2,7 Muut rahoituskulut Rahoitustuotot ja –kulut -1,2 Vuosikate -18,7 Suunn. mukaiset poistot 8,3 Tilikauden yli/alijäämä -63,8


Lataa ppt "PYHÄJOEN KUNTA."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google