Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ohje PowerPoint esityksen tekoon

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ohje PowerPoint esityksen tekoon"— Esityksen transkriptio:

1 Ohje PowerPoint esityksen tekoon

2 PowerPoint esityksiä olette kaikki katselleet jo tunnilla, ovat niitä joissa vilkkuu tekstiä, kuvia ja joskus linkkejä valkokankaalla. Siis ne joista kirjoitatte ylös muistiinpanonne. Nyt saatte tehdä itse lyhyen sellaisen, aiheena kalastus. Saat itse valita seuraavista kalastuksen muodoista minkä haluat:

3 Kun avaat ohjelman, näytölle aukeaa oheisen kaltainen näkymä, otsikko dia
Kirjoita siihen esityksesi otsikko. Seuraavan dian saat napsauttamalla ylhäällä työkalupalkissa kohtaa uusi dia -> valitse millaisen dian haluat

4 Tekstin muokkaus Kohdasta: voit valita miltä teksti näyttää ja minkä väristä se on Luettelomerkit (pallukat tekstin edessä) saat kohdasta: niitä on erilaisia, napsauta ja valitse sellaiset joista pidät

5 Muista lähde! Kuvan liittäminen Etsi esim. googlen kuvahausta kuva jonka haluat esitykseen, napsauta sen kohdalla hiiren oikealla napilla ja valitse kopioi Avaa pp uudestaan, napsauta taas hiiren oikeaa nappia ja valitse liitä. Kulmasta voit pienentää/suurentaa valitsemaasi kuvaa. Kun otat kuvasta kiinni ja liikutat sitä hiirellä, saat siirrettyä sen siihen kohtaan mihin haluat. Voit myös valita erikseen dian, jossa on kaksi lokeroa joista toiseen voit laittaa kuvan.

6 Tausta Työkalurivin yläosa näyttää tältä:
Klikkaa sieltä kohtaa rakenne. Sieltä voit valita valmiita taustoja TAI klikkaa ihan dian reunassa ruutujen ulkopuolella hiiren oikealla, ja valitse muotoile tausta (alin)

7 Animaatiot Minun pp:issäni tekstiä tulee yleensä lisää lause kerrallaan. Tämän saa aikaan kohdasta animaatiot: Animaatioita on monenlaisia, kokeile mistä pidät. Kun esim. teksti/kuva on aktiivinen, eli olet klikannut sitä, voit liittää siihen haluamasi animaation.

8 Aikaa on tämä tunti. Tehkää otsikkodian lisäksi ainakin kaksi muuta diaa, joissa on tekstiä ja kuvia, useampia saa toki olla jos ehditte tehdä. Seuraavalla dialla on lista josta saat valita minkä kalastusmuodon haluat

9 Saartokalastus (eli esim. nuotalla pyynti) Troolaus Mato-onginta
Verkkokalastus Perhokalastus Pistokalastus Saartokalastus (eli esim. nuotalla pyynti) Troolaus Mato-onginta Sulkukalastus (esim. rysä) Jokin muu? Mikä?


Lataa ppt "Ohje PowerPoint esityksen tekoon"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google