Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa."— Esityksen transkriptio:

1 Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa on kaksi Paint-ikkunaa auki, joissa on molemmissa eri kuvat Mene siihen kuvaan, josta haluat kopioida osan toiseen ja ”lassoa” haluamasi alue valintatyökalulla ja koipio [Ctrl-C] tai leikkaa [Ctrl-X]. Kuvakkeet ylhäällä; lassoaminen: hiiren 1-painike alhaalla pitäen – vasen yläkulma – oikea alakulma, tähden muotoisella voi vapaalla kädellä piirtää epämääräisen alueen ja neliö-kuvake valitsee suorakaiteen. Jos haluat liittää koko kuvan tee ”lassoaminen” valitsemalla kaikki [Ctrl-A], jolloin koko kuva tulee valituksi. 1 2

2 Kuva kuvaan 2 Muokkaa - Liitä [Ctrl-V] leikepöydällä oleva kuva avoinna olevaan Paint-ikkunaan, johon se tulostuu olemassa olevan kuvan päälle vasempaan ylänurkkaan. Vie hiiri tuodun leikkeen päälle ja paina 1-painike pohjaan ja pidä se alhaalla. Nyt voit raahata kuvan haluamaasi kohtaan vanhassa kuvassa – hiiren painikkeen vapautus pudottaa leikkeen siihen kohtaan, jossa se kulloinkin on. Talleta kuva uudella nimellä, jos tarvitset alkuperäisiä kuvia entisessä versiossaan myöhemmin. Nyt sinulla on kuvan osa liitettynä toiseen haluamassasi paikassa. Jos vahingossa painat valintatyökalua liian aikaisin, jää leike niille sijoilleen. Jos paikka on väärä, peruuta leikkeen tuonti [Ctrl-Z] ja liitä se uudelleen, jolloin se putoaa valittuna kuvan vasempaan ylänurkkaan. Jatka kohdasta 2 ja siirrä leike oikeaan paikkaan vanhassa kuvassa.

3 Rasterin poisto Jos valinta tehdään vapaalla kädellä ”tähtivalinta”-työkalu, on aika vaikea saada valinta menemään juuri oikeasta kohdasta. Avaa vielä kolmas Paint-ikkuna, johon pudotat leikatun kuvan. Tarkista, että taustaväriksi on valittu valkoinen ja tee seuraavalla sivulla olevat temput Vapaavalinnalla piirretty leikattava alue saattaa näyttää tältä

4 Leikatun kuvan putsaaminen
Suurenna kuva suurennuslasista, että pääset näkemään pikselit. Sen jälkeen voit pyyhkimellä putsata ylimääräisen kuvan ääriviivaa pitkin. Kun olet tehnyt ääriviivojen kierroksen läpi, voit Vapaavalinnalla (Tähtityökalu) valita putsattua aluetta seuraillen lenkkejä ja painaa sen jälkeen Delete, jolloin väliin jäävät alueet tulee putsatuksi väreistä. Voit myös ottaa umpeenvärjätyn suljetun murtoviivan (Nelikulmion vieressä ja piirtää sillä valkoisen alueen, jolloin värit lähtee kuvasta. Kun nämä vaiheet on tehty, eikä kuvassa ole enää muuta kuin haluamasi kuva valkoisella pohjalla, voit kopioda sen toiseen kuvaan. Käyttämällä tyäkalupalkin alimmaisena olevaa valintaa, jolloin taustaväri on läpinäkyvä ja liitoksesta jää pelkästään kuva kuvaan. Ylemmällä valinnalla tulee myös valkoiset nelikulmaiset kehykset.


Lataa ppt "Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google