Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life."— Esityksen transkriptio:

1 ePortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life

2 Miksi ePortfolio? 1/2 Mitä osaamista tarvitsen työelämän näkökulmasta?
Mitä haluan osata? Mahdollisuus koota ja esitellä luovasti omia oppimiskokemuksia ja saavutuksia ja nostaa esille ammatillista osaamista ja innovatiivista ajattelua. Mitä opintoja minulla on? Mitä muita suorituksia minulla on? Mitä jo osaan? Miten kerron siitä? Miten näytän sen?

3 Miksi ePortfolio? 2/2 Koko osaaminen yhdessä paikassa.
Henkilökohtaisen kehittymisen ohjaaminen on osa ammttitaitoa. Verkkonäkyvyys on tärkeä verkostoitumisen ja asiantuntijaviestinnän muoto. ePortfolio mahdollistaa kerroksellisuuden, monipuolisuuden ja monimediaisuuden. Mahdollisuus linkittää yhteen osaaminen ja näytteet siitä = show & tell.

4 Ei vain portfolio, vaan…
oppijan henkilökohtainen oppimisen tallentamisen ja jäsentämisen paikka, työelämäosaamisen kehittämisen ja tavoitteiden pohdinnan tuki, ohjauksen työväline, joka kääntää näkökulman suorituksista osaamiseen ja mahdollistaa sen tarkastelun yksilöohjauksessa tai vertaisryhmässä, ammattitaidon monipuolisen näkyväksi tekemisen kanava ja apuväline työnhakuun. ”Portfolioon on mukava päivittää omaa osaamista ja kokemuksia: tulosten konkreettinen näkyminen ja kirjaaminen kannustaa hankkimaan lisää kirjattavaa.”

5 …eikä vain teknologiaa
Keskiössä osaamisen kokonaisvaltainen hahmottaminen ja tukeminen. Opiskelijan toimijuus oman osaamisen kehittämisessä ja tavoitteiden asettamisesssa, ammatillisen kehittymisen taidot. Merkitys sekä tulevan työelämän kannalta että opiskelijan itsensä kannalta. Monikäyttöisyys ja väljyys. Vertaisoppiminen ja jakaminen.

6 ePortfolio opiskelijalle

7 ePortfolion osat

8 Mitä sisällöksi ePortfolioon?
Tavoitteet, päämäärät, haaveammatit. Tehtävät ja tuotokset kursseilta ja niiden ulkopuolelta. Opintojen, työkokemusten, harrastusten, yms. ja niiden tuoman osaamisen kirjaaminen. Näyttöjä omasta osaamisesta: kuvia, videoita, esityksiä, todistuksia, jne.  Hyödynnä monimediaisuutta ja tee portfoliosta itsesi näköinen. Asiantuntijuuden täydentämiseen liittyvä materiaali: Mitä olet lukenut? Mihin osallistunut? Keneltä olet oppinut?

9 Mitä tämän jälkeen? Kirjaudu ePortfolioon osoitteessa eportfolio.jyu.fi. Aloita tutustumalla ePortfolion rakenteeseen ja ohjeisiin, jotka löydät kunkin välilehden oikeasta yläkulmasta. Kokeile työportfolion eri osioita ja tuo sinne kokemuksiasi ja suorituksiasi. Kirjaa Tavoitteet-välilehdelle omat oppimis- ja työelämätavoitteesi, haaveammattisi ja siinä tarvittava osaaminen. Tutustu myös Osaaminen-välilehteen ja sen ohjeisiin. Päivitä portfoliotasi säännöllisesti ja hyödynnä sitä apuna esim. opinto-ohjauksessa.

10 Työelämäosaaminen rakentuu koko opintojen ajan
4 Kerro osaamisestasi työnantajalle näyteportfolion avulla Käytä osaamismatriisia opintojesi suunnittelun apuvälineenä 3 Lähtötilanne: laaja-alainen koonti osaamisesta ja kokemuksesta Prosessi: osaamisen täydentämisen tarpeet ja opintojen suunnittelu Tavoite: työelämässä tarvittava osaaminen Tallenna työ-, opiskelu- ja harrastushistoriasi työportfolioon 1 Pohdi työelämätavoitteitasi ja tarvitsemaasi työelämäosaamista Osaaminen-välilehdellä 2

11 Lisätietoja Lisätietoa ja ohjeita löydät Student Lifen sivuilta jyu.fi/studentlife/eportfolio Sovellus on kaikkien käytössä yliopiston käyttäjätunnuksilla osoitteessa eportfolio.jyu.fi Ota yhteyttä Ilonaan


Lataa ppt "EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google