Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:"— Esityksen transkriptio:

1 Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Luo luottamusta – suojele lasta verkkokoulutus sekä opas muodostavat yhdessä kiinteän kokonaisuuden

2 Suosittelemme, että aluksi tutustut oppaaseen ja sen jälkeen siirrytte yhdessä (omassa työyhteisössä tai verkostoissa) verkkokoulutuksen pariin Opasta kannattaa hyödyntää verkkokoulutusta täydentävänä hakuteoksena.

3 Ensimmäisen sivun alkuun rinnakkain videot:
1b: Maria-Kaisa Aula, esittely 2b: Maria-Kaisa Aula, äiti Videoiden alle oppimispaketit: I Näin hyödynnät verkkokoulutusta II Millaisena näemme lapsen Tämän verkkokoulutuksen tarkoituksena on toimia keskeisenä lasten ja lapsiperheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteiden toteuttajana.

4 Näin hyödynnät verkkokoulutusta
Oppimispaketti I Näin hyödynnät verkkokoulutusta Kuvailuteksti: Tässä osiossa kerrotaan, miten saatte verkkokoulutuksesta parhaan mahdollisen hyödyn

5 Verkkokoulutus on tarkoitettu kaikille työssään lapsia ja perheitä kohtaaville ammattilaisille (sosiaali- ja terveyspalveluissa, varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa, järjestöissä ja seurakunnissa). Verkkokoulutus tukee yhteistyön kehittämistä eri palveluiden ja toimijoiden välillä. Johda kokonaisuutta -osio tukee yhteistyön johtamista sekä lapsi- ja perheystävällisen toimintakulttuurin kehittämistä. Siitä hyötyvät erityisesti palveluja ja yhteistyötä johtavat lähiesimiehet ja toimintaa linjaava johto. Verkkokoulutus on avoin ja käyttäjille maksuton.

6 Verkkokoulutusta ei ole rakennettu eri ammattiryhmien tai palveluiden mukaisesti eriteltynä vaan yhteisten lainalaisuuksien näkökulmasta kaikille toimijoille. Se auttaa pohtimaan: ”Mitä tämä tarkoittaa minun työssäni ja tekemässämme yhteistyössä kumppaneidemme kanssa?” Verkkokoulutuksen sisällöissä korostuvat lapsen ja perheen kohtaaminen, lapsen ja perheen tarpeista lähtevä työskentely sekä kaikkien toimijoiden välinen sujuva ja kunnioittava yhteistyö.

7 Verkkokoulutusta voi hyödyntää joko kertaluontoisena koulutuksena tai jatkuvana tukena ammatillisen osaamisen lisäämiseksi, tarpeen mukaan osio kerrallaan. Parhaiten verkkokoulutusta voi hyödyntää käsittelemällä osion kerrallaan yhdessä monialaisissa verkostoissa, työyhteisöissä, tiimeissä tai muissa ryhmissä. Tällöin kannattaa varata aikaa keskustelulle, pohdinnoille ja erilaisten näkökulmien esiin nostamiselle.

8 Verkkokoulutus koostuu tämän Johdannon lisäksi viidestä osiosta:
Luo luottamusta Ota puheeksi Suuntaa yhteistyöhön Tunne lait Johda kokonaisuutta Jokaiseen osioon kuuluu 2-5 oppimispakettia. Jokaisessa oppimispaketissa on materiaalia (tietoiskuja, videoita, kuvia, kysymyksiä), joka auttaa pohtimaan kyseiseen teemaan liittyvän työn kehittämistä. Verkkokoulutukseen paneutumiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Jokaisen oppimispaketin kohdalla on maininta paketin laajuudesta (arvioitu tarvittava aika). Tämä antaa hieman osviittaa siitä, kuinka laajasta kokonaisuudesta on kyse ja siten auttaa arvioimaan osioon paneutumiseen tarvittavaa aikaa.

9 HYÖDYNNÄ – KESKUSTELE – KEHITÄ
Yhdessä työstäen verkkokoulutuksesta saa suurimman hyödyn. Jo työstäminen edistää yhdessä tekemistä ja yhteisen ymmärryksen syntymistä!

10 Millaisena näemme lapsen
Oppimispaketti II Millaisena näemme lapsen

11 Millaisena näemme lapsen, vanhemman, kollegan vaikuttaa siihen, miten hänet kohtaamme

12 Tähän Youtube video 4a: Jukka Mäkelä Jokainen lapsi on tullut tuomaan jotakin merkittävää yhteisöön

13 Pohdintaa:

14 Tähän tulee Youtube video 6:
Opettaja: Usko lapseen auttaa tukemaan

15 Ponnahdus: poistu/siirry seuraavaan


Lataa ppt "Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google