Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vastakirkko ja vierikirkko Heikki Salomaa 4.11.2010 Heikki Salomaa 4.11.2010.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vastakirkko ja vierikirkko Heikki Salomaa 4.11.2010 Heikki Salomaa 4.11.2010."— Esityksen transkriptio:

1 Vastakirkko ja vierikirkko Heikki Salomaa 4.11.2010 Heikki Salomaa 4.11.2010

2 Kirkko 2020 (osa 1)  kansankirkkoluonne (asema suomalaisen kulttuurin peruselementtinä) ohenee,  virallinen asema ja verotusoikeus purkautuu, tilalla 3 %:n jäsenmaksu,  jäsenmäärä laskee edelleen tasaisesti,  kirkko luopuu omaisuudesta, jolle ei enää ole mielekästä käyttöä.  uskontoa opetetaan kouluissa uudistetuin opetussuunnitelmin,  kirkon demokraattinen hallintorakenne, yhteiskuntasuhteet ja historialliset tehtävät kulttuurisen jatkuvuuden ylläpitäjinä jatkuvat.  kansankirkkoluonne (asema suomalaisen kulttuurin peruselementtinä) ohenee,  virallinen asema ja verotusoikeus purkautuu, tilalla 3 %:n jäsenmaksu,  jäsenmäärä laskee edelleen tasaisesti,  kirkko luopuu omaisuudesta, jolle ei enää ole mielekästä käyttöä.  uskontoa opetetaan kouluissa uudistetuin opetussuunnitelmin,  kirkon demokraattinen hallintorakenne, yhteiskuntasuhteet ja historialliset tehtävät kulttuurisen jatkuvuuden ylläpitäjinä jatkuvat.

3 Kirkko 2020 (osa 2)  Symbolisilla teoilla on edelleen huomionarvoa. Kirkon edustajien eettisiä kannanottoja joko arvostetaan tai pilkataan, kuulijasta riippuen.  Haastavimmassa asemassa ovat paikallisten seurakuntien ja jumalanpalvelusyhteisöjen papit ja muut työntekijät.  Niukkojen resurssien avulla he vastaavat ihmisten hengelliseen hätään ja kristinuskolle asetettuihin suuriin odotuksiin.  Vanhasta vaipuvasta valtakirkosta on tullut vastakirkko ja vierikirkko.  Symbolisilla teoilla on edelleen huomionarvoa. Kirkon edustajien eettisiä kannanottoja joko arvostetaan tai pilkataan, kuulijasta riippuen.  Haastavimmassa asemassa ovat paikallisten seurakuntien ja jumalanpalvelusyhteisöjen papit ja muut työntekijät.  Niukkojen resurssien avulla he vastaavat ihmisten hengelliseen hätään ja kristinuskolle asetettuihin suuriin odotuksiin.  Vanhasta vaipuvasta valtakirkosta on tullut vastakirkko ja vierikirkko.

4 Tulevaisuuden pappi  elämänasenne on dialoginen, keskusteleva,  syvästi tietoinen omasta kutsumuksestaan, sitoutumisestaan ja uskostaan,  vakuuttunut kristinuskon erityislaadusta ja vahva teologialtaan,  kiinnostunut ympäristön tilasta ja ihmisyhteisön kohtalosta,  mediataidoiltaan vahva osaaja,  seurakunnan vapaaehtoisten valmentaja,  kestää epävarmuutta ja levottomuutta,  kasvaa keskinäisen vaivannäön ja jakamisen kautta yhteisiin arvoihin ja sitoutumiseen.  elämänasenne on dialoginen, keskusteleva,  syvästi tietoinen omasta kutsumuksestaan, sitoutumisestaan ja uskostaan,  vakuuttunut kristinuskon erityislaadusta ja vahva teologialtaan,  kiinnostunut ympäristön tilasta ja ihmisyhteisön kohtalosta,  mediataidoiltaan vahva osaaja,  seurakunnan vapaaehtoisten valmentaja,  kestää epävarmuutta ja levottomuutta,  kasvaa keskinäisen vaivannäön ja jakamisen kautta yhteisiin arvoihin ja sitoutumiseen.


Lataa ppt "Vastakirkko ja vierikirkko Heikki Salomaa 4.11.2010 Heikki Salomaa 4.11.2010."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google