Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhteistoiminta viranomaisten kanssa Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhteistoiminta viranomaisten kanssa Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto."— Esityksen transkriptio:

1 Yhteistoiminta viranomaisten kanssa Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto

2 96 § Valvontaviranomaiset ja kalastuksenvalvojat Poliisi, rajavartiolaitos, kalastusviranomainen sekä kalastuslain 97 §:n mukaisesti hyväksytty ja 98 §:ssä tarkoitetun valtuutuksen omaava kalastuksenvalvoja valvovat kalastusta koskevien säännösten ja määräysten noudattamista. Valtakunnan rajalla olevissa vesissä, Suomen aluevesillä ja talousvyöhykkeellä valvontaa hoitaa myös tulli. Kalastuksen valvonnasta Metsähallituksen hallinnassa olevilla valtion vesialueilla säädetään Metsähallituksen erävalvonnasta annetussa laissa

3 Yhteistoiminta Kalastuksenvalvoja on julkisen vallan käyttäjä, viranomaista avustava toimija Viranomaisille ( paitsi kalastusviranomainen) kalastuksenvalvonta on marginaalityötä, tehtävämme on mm. toimia valvonnan asiantuntijoina, avustaa heitä hoitamaan viranomaistehtäviään sujuvasti ja oikein Kun soitat poliisille saaliin tai kalastusvälineen tai pyydyksen talteenotosta, kerro nätisti mitä lain mukaan poliisin on tehtävä, eli:

4 102 § Pyydyksen tai kalastusvälineen talteenottomenettely 100 §:n tai 101 §:n 2 momentin nojalla talteenotetun pyydyksen, kalastusvälineen ja saaliin talteenottopaikalle on jätettävä mahdollisuuksien mukaan tiedot talteen ottajasta sekä pyydyksen tai kalastusvälineen säilytyspaikasta, jos niiden haltija ei ole läsnä talteenottotilanteessa. Talteenotetusta pyydyksestä tai kalastusvälineestä on ilmoitettava välittömästi poliisille, ja se on luovutettava niin pian kuin mahdollista poliisin säilytettäväksi. Jollei luovuttaminen käy hankaluudetta päinsä, pyydyksestä ja sen säilytyspaikasta on ilmoitettava poliisille, joka määrää, miten se on säilytettävä. Talteenotettu pyydys tai kalastusväline on palautettava viivytyksettä pyydyksen tai kalastusvälineen haltijalle, jos esitutkintaa ei aloiteta. Edellä 8 §:ssä tarkoitetussa viehekalastuksessa käytetty kalastusväline on kuitenkin luovutettava välittömästi takaisin, jos viehekalastusmaksun suorittamisesta esitetään todistus seitsemän päivän kuluessa talteenotosta.

5 A 49 § uusi Poliisin on tehtävä kalastuslain 102 §:n 2 tai 4 momentissa tarkoitetusta ilmoituksesta merkintä pitämäänsä luetteloon. 102 § 2 mom:Talteenotetusta pyydyksestä tai kalastusvälineestä on ilmoitettava välittömästi poliisille, ja se on luovutettava niin pian kuin mahdollista poliisin säilytettäväksi. Jollei luovuttaminen käy hankaluudetta päinsä, pyydyksestä ja sen säilytyspaikasta on ilmoitettava poliisille, joka määrää, miten se on säilytettävä. 4 mom:Talteenotetusta saaliista on ilmoitettava välittömästi poliisille, joka määrää saaliin joko vapautettavaksi, säilytettäväksi tarkoituksenmukaisella tavalla tai jos säilyttäminen ei ole ilman kohtuutonta vaivaa mahdollista, hävitettäväksi. Kalastuslain 103 §:ssä tarkoitettu pyydys tai kalastusväline on myytävä julkisella huutokaupalla. Jos tavaran arvo on vähäinen, se voidaan myydä julkista huutokauppaa toimittamatta tai päällystöön kuuluvan poliisimiehen määräyksestä hävittää. 103 §: Jos talteenotetun pyydyksen tai kalastusvälineen omistajaa ei kuuden kuukauden kuluessa talteenotosta tavoiteta, poliisin on myytävä pyydys tai kalastusväline ja tilitettävä myynnistä kertyneet varat valtiolle.

6 102 § saaliin talteenottomenettelystä Talteenotetusta saaliista on ilmoitettava välittömästi poliisille, joka määrää saaliin joko vapautettavaksi, säilytettäväksi tarkoituksenmukaisella tavalla tai jos säilyttäminen ei ole ilman kohtuutonta vaivaa mahdollista, hävitettäväksi. Edellä 2 ja 4 momentissa säädetty ilmoitus- ja luovutusvelvollisuus ei koske rajavartiolaitosta, tullia ja Metsähallituksen erätarkastajaa.

7 103 § Talteenotetun pyydyksen myynti Jos talteenotetun pyydyksen tai kalastusvälineen omistajaa ei kuuden kuukauden kuluessa talteenotosta tavoiteta, poliisin on myytävä pyydys tai kalastusväline ja tilitettävä myynnistä kertyneet varat valtiolle. Tuli voimaan 1.4.2012

8 104 a § Näyttömääräys Edellä 96 §:ssä mainittu viranomainen tai kalastuksenvalvoja voi antaa näyttömääräyksen kalan tai ravun pyyntiä harjoittavalle henkilölle, joka ei 89 §:n mukaisesti esitä todistusta suorittamastaan maksusta. Näyttömääräyksellä velvoitetaan 1 momentissa tarkoitettu henkilö esittämään todistus poliisille seitsemän päivän kuluessa näyttömääräyksen antamisesta. ( mikä vaan poliisilaitos käy) Maa- ja metsätalousministeriön asetuksella säädetään näyttömääräyksen sisällöstä.

9 Yhteistyö ELY:jen kalatalousviranomaisten kanssa Auttakaa heitä selviytymään lain velvoitteista ja tehkää tapahtumailmoitukset Huolehtikaa että teidän toimeksiantajanne ovat ilmoittaneet teidän valvojaksi nimeämisestänne ELY-keskukseen Osallistukaa valvontasuunnitelmien laatimiseen kalastusalueille ja muillekin toimeksiantotahoille -> helpottaa rahoituksen saantia tulevaisuudessa

10 104 d §Tapahtumailmoitus Kalastuksenvalvojan tulee laatia tapahtumailmoitus 100 §:ssä tarkoitetusta talteenotosta, 104 b §:ssä tarkoitetusta huomautuksen antamisesta ja 104 c §:ssä tarkoitetusta toimenpiteestä luopumisesta. Tapahtumailmoituksen tietoja saa käyttää vain asianosaisen oikeusturvan varmistamiseksi ja kalastuksenvalvojien toiminnan valvontaa varten. Edellä 1 momentissa tarkoitettuun tapahtumailmoitukseen merkitään seuraavat tiedot: 1) toimenpiteiden kohteena olleiden henkilötunnus ja muut tunnistetiedot sekä yhteystiedot; 2) epäilty rikkomus, jonka selvittämiseksi toimenpiteeseen on ryhdytty; 3) toimenpiteen laatu; 4) luettelo talteen otetuista tavaroista; 5) toimenpiteen suorittaja ja ajankohta. Tapahtumailmoitukset on toimitettava kalastuksenvalvojan hyväksyneelle toimivaltaiselle ELY-keskukselle vuosittain kutakin kalauksenvalvojan toimintavuotta seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. ”työn alla”

11 Yhteistoimintaa Selvittäkää poliisin eräyhteyshenkilöt Milloin kutsutaan poliisi paikalle Tehkää yhdessä asioita jotka edistävät kaikkien toimijoiden asiaa, kuten: Yhteiset valvontaiskut Neuvottelu- ja koulutustilaisuuksia joissa: Näyttömääräyslomakkeen käyttö, Vuotuisen yhteistyön suunnittelu. Ottakaa yhteistyön vetovastuu Yhteisesiintymistä tapahtumissa KKL.lla on yhteistyötä koskevaa projektitoimintaa

12 Kiitos!


Lataa ppt "Yhteistoiminta viranomaisten kanssa Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google