Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HR-johtaja ja yrityksen työnhakuprosessi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HR-johtaja ja yrityksen työnhakuprosessi"— Esityksen transkriptio:

1 HR-johtaja ja yrityksen työnhakuprosessi
Työnhakuveturi, webinaari Reetta Kasurinen

2 Tervetuloa webinaariin!
Reetta Kasurinen, VTM, HR Business HR-tehtävissä kv. yrityksissä vuodesta 2008 Jatketaan keskustelua: Esityksen kuvat:

3 Agenda Rekrytoinnin vaiheet yrityksen näkökulmasta
Työntekijän valintaan vaikuttavat tekijät Vakuuttavan hakijan tunnusmerkit Vastaan mielelläni kysymyksiisi!

4 Rekrytoinnin vaiheet: esitoimet
Tarpeen tunnistaminen ja ymmärtäminen: kriittinen tekijä onnistuneessa rekrytoinnissa! Osaamisprofiili, toimenkuva Saadaanko tarve täyttää? Rekrytointi/hankintalupa -> avoin hakemus = ? Miten tarve täytetään? Tehtäväjärjestelyt Rekrytointi (sisäinen tai ulkoinen) Vuokratyö Alihankinta, palvelun ostaminen, freelancer

5 Rekrytoinnin vaiheet: aloitus
Projektin suunnittelu ja aikataulutus: mitä, missä, milloin? Esimies, HR/rekrytointikonsultti, muut osallistujat Viestintä/kanavat, haastattelukierrokset, soveltuvuusarvioinnit… Epäonnistuminen näkyy hakijaviestinnässä ja löperönä aikatauluna Kandidaattien löytäminen Ilmoitushaku Suorahaku Jatkuva haku Keinot ja kanavat monesti tarkkaan määriteltyjä (esim. aina ensin sisäinen haku)

6 Rekrytoinnin vaiheet: haastattelut
Esikarsinta ja ensimmäiset haastattelut Hakemukset, CV:t, LinkedIn-profiili Puhelinhaastattelu Videohaastattelu Monesti HR:n tai rekrytointikonsultin tekemä: tunnettava vaadittu osaaminen ja työpaikka/tiimi, johon rekrytoidaan! Haastattelut Haastattelukierroksia 1-X Mahdolliset soveltuvuusarvioinnit Suosittelijoiden tarkastus Konsepti vaihtelee yrityksittäin ja tehtävittäin Hakijaviestinnästä huolehdittava koko prosessin ajan!

7 Rekrytoinnin vaiheet: päätös
Valintapäätös Osaamisprofiili, toimenkuva -> valintatekijät Esimies, esimiehen esimies, HR, työkaverit… Työsuhteen ehdoista ja aloituksesta sopiminen Päätöksestä ilmoittaminen muille hakijoille

8 Miksi en saanut vastausta hakemukseeni?
Prosessin suunnittelu mättää: ei vastuuhenkilöitä, ei aikataulua tai se ei pidä, vaiheita ei ole määritelty, yllättäviä muutoksia, työkalut (esim. rekryjärjestelmä) eivät ole ajan tasalla, kaoottinen tilanne työpaikalla (esim. akuutti henkilöstöpula) Ei ymmärretä hakijakokemuksen kriittisyyttä: ”rekrytoida osaa kuka vain”, HR/rekrytointikonsultti ei ole tehtäviensä tasalla, priorisoidaan muita asioita (esim. työkuorma), vanhakantainen näkemys rekrytoinnista Hakijoita (muita ihmisiä yleensä?) ei arvosteta tarpeeksi, ”työnantajan markkinat” Millaisia kokemuksia sinulla on hakijaviestinnästä?

9 Mikä vaikuttaa työntekijän valintaan?
Marginaalit vaihtelevat huomattavasti hausta toiseen ”Syy” ei välttämättä ole lainkaan sinussa tai hakemuksessasi! Kysy palautetta: millainen henkilö valittiin? Missä voin parantaa? Osaaminen: vähintään kriittisten tekijöiden on täytyttävä Esim. kielitaito, koulutustausta, tietty osaaminen Joustonvara vaihtelee hausta toiseen: varmista tarvittaessa etukäteen Motivaatio, oppimishalu (ja -kyky) Personallisuus, asenne työntekoon, soveltuvuus tiimiin/työyhteisöön Henkilökemia, henkilökohtaiset asenteet, arvot – ennakkoluulot..?

10 Vakuuttavan hakijan tunnusmerkit
Tietää, mitä haluaa työltä ja työelämältä: mikä minua motivoi? Miksi juuri tämä työpaikka? Tiedostaa omat vahvuudet ja kehittymiskohdat, luottaa itseensä Kertoo konkreettisia esimerkkejä työelämän onnistumisista ja opeista (hakemus, CV ja haastattelu) Vaikuttaa muihin positiivisesti: tämän ihmisen kanssa olisi kiva tulla maanantaina töihin!

11 Kannattaako avoimia hakemuksia lähettää?
Lähettäisin oman alani asiantuntijoita välittävään konsultti/rekrytointifirmaan tai headhunterille kasvuyritykseen (esim. start-up) pienempään yritykseen, jossa rekrytoinnin päätösvalta on paikallinen jos yrityksellä on jatkuva haku oman alani osaajista jos saisin vinkin yrityksen sisältä suoraan rekrytoinnista päättävälle henkilölle (ei yleensä HR) En lähettäisi (suureen) konserniin, jossa hakemus todennäköisesti hukkuu massaan ja kaikki avoimet paikat laitetaan joka tapauksessa julkiseen hakuun

12 Kysy mitä vaan!

13 www.linkedin.com/in/reettakasurinen/ Reetta.kasurinen@gmail.com
Kiitos!


Lataa ppt "HR-johtaja ja yrityksen työnhakuprosessi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google