Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomi.fi-info 19.2.2018 Tilaisuus tallennetaan. Varmistathan, että mikrofonisi on kiinni. Jätä puheenvuoropyyntösi kommenttikenttään. Voit myös kirjoittaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomi.fi-info 19.2.2018 Tilaisuus tallennetaan. Varmistathan, että mikrofonisi on kiinni. Jätä puheenvuoropyyntösi kommenttikenttään. Voit myös kirjoittaa."— Esityksen transkriptio:

1 Suomi.fi-info Tilaisuus tallennetaan. Varmistathan, että mikrofonisi on kiinni. Jätä puheenvuoropyyntösi kommenttikenttään. Voit myös kirjoittaa kommenttisi tai kysymyksesi. Valitettavasti emme pysty auttamaan teknisissä ongelmissa. Tarkista ensin omat asetuksesi.

2 Suomi.fi-info 19.2. klo 12.15-13.00 Aloitus Ajankohtaista
Joonas Kankaanrinne, johtaja, Digitaaliset palvelut Ajankohtaista Ennakkokysymykset ja keskustelu

3 Ajankohtaista Suomi.fi-infot uudistuvat
Tilaisuuden tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta ja antaa ajankohtaista tietoa Suomi.fi-palveluista sekä Suoja-, Suopa- ja YTI- hankkeista niin kehittämiseen, käyttöönottoihin kuin sisältöihin liittyen. Tilaisuus järjestetään kerran kuussa. Tarkemmat aikataulut ja tilaisuuksien tallenteet esuomi.fissä. Käytössä on aina sama osallistumislinkki ja ennakkokysymyslomake.

4 Ajankohtaista Virtuaalinen kehittäjäyhteisö kehittämisen tueksi
Aloitetaan Suomi.fi-palvelutietovarannon ja Yhteentoimivuusalustan kehittämisen tukena sekä Suomi.fi palveluntarjoajille –palvelun konseptoinnissa. Alustana Digitalistin toimittama LeanLab ollut pilottikäytössä Q4/2017 Suomi.fi-käyttäjäyhteisöllä (kansalaiset, yrittäjät) yhteiskehittämisympäristö erityisesti palvelujen ja tuotteiden suunnittelu-, käynnistys- ja muutosvaiheiden tueksi kehittäjät ja loppukäyttäjät samassa ympäristössä palvelusta tai tuotteesta vastaavat voivat varmistua, että tuote tai palvelu on aidosti asiakas/käyttäjälähtöinen ja vastaa oikealla tavalla niihin tarpeisiin, joita käyttäjillä on Viestimme asiasta lisää maaliskuun alussa

5 Ajankohtaista VRK on käynnistänyt haavoittuvuuspalkinto-ohjelman ”Bug Bounty” Bug Bounty on yhteisöllistä haavoittuvuuksien tietoturvatestaamista, jossa ulkopuolisille testaajille (”hakkereille”) annetaan mahdollisuus testata organisaatioiden internetpalveluja sovittujen periaatteiden ja rajoitusten puitteissa. Löydetyistä haavoittuvuuksista maksetaan löydöksen vakavuuden mukaan palkkio. VRK:n ohjelma toteutetaan VRK:n palveluista mukana on Suomi.fi-verkkopalvelu mukaan lukien tunnistuksen rajapinta. Palvelun tuottaa hackrfi, joka on yhteisöllisen haavoittuvuuksien koordinoinnin ja tietoturvatestaamisen hallinnointiin erikoistunut yritys. VRK:n ohjelma hackrfi:n sivuilla: 

6 Keskeisimmät meneillään olevat asiat
Palvelut Keskeisimmät meneillään olevat asiat Suomi.fi-verkkopalvelu Aloitettu sote-valinnanvapauden ja maakuntanäkymien suunnittelutyö. Tunnistus Uusi testitunnistaja otettu käyttöön testiympäristössä – helpottaa testausta etenkin jos käytössä useita VRK:n palveluita. Toisen EU-maan tunnistuspalveluita (eIDAS) testikäytössä testiympäristössä. Tuotantototeutus etenee! Tunnistuksen varmuustasojen käyttöönotto tulossa kevään aikana. Valtuudet Valtuusrekisteri integroitu osaksi Suomi.fi-verkkopalvelua. Samalla tehty käyttöliittymäparannuksia. Yritys-yritys-valtuuden rajapintakysely työn alla. Suomi.fi-valtuudet korvaa Katso-rooleihin liittyvät toiminnallisuudet. Infotilaisuus Katso-hyödyntäjille Viestit Kehitystyö jatkuu roadmapin mukaisesti: työn alla esimerkiksi puolesta asiointiin liittyvät toiminnallisuudet. Viestien loppukäyttäjämäärä on alkanut kasvaa (lähes kansalaista on jo ottanut Viestit käyttöön). Suomi.fi-viestien mobiilisovelluksen käyttöönotto kevään aikana. Palvelutietovaranto Käännöspalvelut käytettävissä erikseen määritettyjen palveluiden osalta. PTV-klinikat ja muut koulutustilaisuudet jatkuvat keväällä: Palveluhallinta Tunnistus ja PTV otetaan käyttöön maaliskuussa Sisältää tällä hetkellä Suomi.fi-verkkopalvelun sisällöntuotantosovelluksen Maksut Maksut-palvelu on tuotantokäytössä Valtiokonttorissa. VRK:n ja Valtiokonttorin välillä on tehty ja kuvattu työnjako hallinnollisten prosessien osalta (Käyttöluvat) Kartat Yhtenäistetty visuaalinen ulkoasu hallintaliittymän osalta vastaamaan Suomi.fi-brändiä Palveluväylä 20.2 klo YTI-hanke: Suomi.fi-palveluväylän tiedonsiirto & The Nordic Institute for Interoperability Solutions (NIIS) esittely. Kevään 2018 aikana palveluväylän jatkokehityksen vastuu siirtyy NIIS:lle, VRK vastaa palvelun tarjoamisesta Suomessa ja ohjaa NIIS:n työtä yhdessä VM:n ja Viron edustajien kanssa, asiakaslähtöinen palvelukehitys LeanLab:ia hyödy Suomen ja Viron palveluväylien tuotantoympäristöt yhdistetty Yhteentoimivuusalusta Avattu yhteentoimiva.suomi.fi Suomi.fi palveluntarjoajille –hanke (SuoPa) Hanke käynnistynyt tammikuussa Ilmoittaudu mukaan yhteiskehittämiseen

7 Ennakkokysymykset ja keskustelu
Tällä kertaa ei tullut ennakkokysymyksiä Kysymykset voi jättää vakiolinkin kautta, mielellään aina infoa edeltävän viikon keskiviikkona

8 Kiitos osallistumisesta!
Seuraa myös Twitterissä @VRK_uutiset #suomifi #suomidigi


Lataa ppt "Suomi.fi-info 19.2.2018 Tilaisuus tallennetaan. Varmistathan, että mikrofonisi on kiinni. Jätä puheenvuoropyyntösi kommenttikenttään. Voit myös kirjoittaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google