Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Henkilöauton öljyvaihto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Henkilöauton öljyvaihto"— Esityksen transkriptio:

1 Henkilöauton öljyvaihto
Tekijä: Khasilbiev Junus

2 Pientä tietoa… Moottoriöljyn vaihto on yksi auton tärkeimmistä huolloista. Vaihdossa moottorin voiteluöljy vaihdetaan, jotta moottoriin saadaan puhdasta ja parempaa voitelu öljyä. Moottorin käydessä öljyyn kertyy mm. rikkiä ja muita polttoaineen palamisesta syntyviä palamisjätteitä sekä metallihiukkasia, jotka haittaavat öljyn voitelukykyä ja kuluttavat moottoria.

3 Tarvittavat työkalut ja varaosat
Öljynsuodattimen avain Öljypohjan tyhjennystulpan avain, esim. hylsy Öljynsuodatin Öljy propun tiiviste

4 Työn suoritus Avaa täyttökorkki, aseta astia öljypohjan alle ja irroita tulppa. Anna öljyn valua astiaan. Irroita öljynsuodatin. Kannattaa tarkistaa, että vanhan öljysuodattimen kuminen tiiviste ei ole jäänyt kiinni auton puolelle. Laita öljypohjan tulppa kiinni ja vaihda siihen tarvittaessa uusi tiiviste. Voitele uuden öljynsuodattimen tiiviste öljyllä ja kiinnitä se ohjeiden mukaan (kiristys käsin).

5 Työn suoritus #2 Kaada uusi öljy moottoriin (tarkista määrä auton käyttöohjeista). Tarkista öljyn määrä. Käytä moottoria muutama sekunti, kunnes öljynpaineen varoitusvalo sammuu (öljypumppu pumppaa öljynsuodattimen täyteen ja öljynpaine normalisoituu). Tarkista öljyn määrä uudestaan. Varo myös ylitäyttöä. Kuittaa öljynvaihto ajotietokoneelle (uudemmissa autoissa), lisätiedot auton käyttö- ja huolto-ohjeesta

6 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Huolehdi käytetty öljy, sekä suodatin asianmukaiseen ongelmajätekeräykseen.


Lataa ppt "Henkilöauton öljyvaihto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google