Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Omistusliite Lue OK s. 304 – 305. Kun substantiivia tai postpositiota edeltää persoonapronominin genetiivi, liitetään substantiiviin ja postpositioon omistusliite.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Omistusliite Lue OK s. 304 – 305. Kun substantiivia tai postpositiota edeltää persoonapronominin genetiivi, liitetään substantiiviin ja postpositioon omistusliite."— Esityksen transkriptio:

1 Omistusliite Lue OK s. 304 – 305. Kun substantiivia tai postpositiota edeltää persoonapronominin genetiivi, liitetään substantiiviin ja postpositioon omistusliite. Korjaa: Heidän velvollisuus on kasvattaa lapsista tasapainoisia kansalaisia. Minun luottamus oikeudenmukaisuuteen on mennyt.

2 Omistusliite Myös verbin nominaalimuoto vaatii omistusliitteen, jos edellä on persoonapronominin genetiivi. Korjaa: Sinun tullessa, hänen tietämättä 3. Omistusliitettä ei tarvita, kun monikollisen persoonapronominin genetiivi ilmaisee kuulumista perheeseen tai muuhun läheiseen ryhmään: meidän perhe, teidän luokka

3 Omistusliite Omistusliitettä voidaan käyttää myös ilman persoonapronominia. Kolmannen persoonan omistusliite viittaa tällöin lauseen kieliopilliseen tai ajateltuun subjektiin. Esim. Välittömästi tapahtuman jälkeen monet kansalaisjärjestöt esittivät omat vastalauseensa. Johtajan oli kiusallista muuttaa määräystään.

4 Omistusliite Koska passiivilauseessa tekijää ei näy, siihen ei voi myöskään omistusliitteellä viitata. Korjaa: Aina ei voitu myöntää edes itselleen tehtyjä virheitä. 6. Passiivilauseen objektiin sen sijaan voidaan viitata. Esim. Lapsi vietiin välittömästi omaan kotiinsa.


Lataa ppt "Omistusliite Lue OK s. 304 – 305. Kun substantiivia tai postpositiota edeltää persoonapronominin genetiivi, liitetään substantiiviin ja postpositioon omistusliite."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google