Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

L6 intro Sakari Jokiranta Haartman-instituutti

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "L6 intro Sakari Jokiranta Haartman-instituutti"— Esityksen transkriptio:

1 L6 intro Sakari Jokiranta Haartman-instituutti
Kliininen mikrobiologia ja immunologia

2 L6 opetuskokonaisuus (opinto-opas)
Sairauksien ehkäisy ja kansanterveys 7.5 op Minä, lääkäri (Kasvaminen lääkäriksi/etiikka) 1.0 op Suusairauksien teemapäivä 0.3 op Päihdelääketiede 1.8 op Oikeuslääketiede 3.3 op Geriatria 1.65 op Diagnostinen radiologia 1.5 op Sisätautien kertauskurssi 0.75 op Akuutti lääketiede 1.5 op Infektiosairaudet ja kliininen mikrobiologia 7.5 op Ihotautien ja allergologian integroitu opetus 0.15 Kliininen farmakologia 2.7 (/4.2) op

3 Muuta opetusta L6:lla Fysiatria Työterveydenhuolto
Kipulääketieteen ja palliatiivisen lääketieteen integroitu opetus

4 Kliininen mikrobiologia ja infektiotaudit: Tavoitteet (1-5)
Tavoitteena on, että opiskelija kurssin suoritettuaan (1)  tuntee avohoidossa ja sairaalatyössä yleisimmin kohdattavat infektiotaudit, niiden aiheuttajat, oireet, diagnostiikan ja hoidon, (2)  ymmärtää tärkeimpien infektiotautien etiopatogeneesin ja keskeisten diagnostisten menetelmien käytön periaatteet, (3)  ymmärtää infektiosairauksien merkityksen immunologisten ilmiöiden ja autoimmuniteetin laukaisijana sekä autoimmuunitautien syntymekanismeja,

5 Kliininen mikrobiologia ja infektiotaudit: Tavoitteet
(4)  osaa käytännössä diagnosoida ja hoitaa tärkeimmät avohoidossa ja sairaalapäivystyksessä kohdattavat infektiot ja autoimmuunitaudit sekä käyttää perustellusti niin mikrobiologista kuin immunologista diagnostiikkaa, (5)  osaa soveltaa infektioepidemiologian ja infektioiden ehkäisyn periaatteita käytännön lääkärintyössä.

6 Kliininen mikrobiologia ja infektiotaudit: Sisältö
L3-L4: Luentoja 4 t (Infe), symposium 3 t (Klimi); kliinisen virologian symposium 3 t. Thorax-blokissa ryhmäopetusta 2 t (Infe). Raajablokissa ryhmäopetusta 4 t (Infe 2 t, Klimi 2 t); mentoristunnoissa kliinistä immunologiaa. Vatsablokissa ryhmäopetusta 6 t (Infe 4 t, Klimi 2 t). Pääblokissa ryhmäopetusta 2 t (Klimi).  

7 Kliininen mikrobiologia ja infektiotaudit: Sisältö
L5 Lastentautien kurssilla ryhmäopetusta 7 t (Infe 5 t, Klimi 2 t) ja luentoja 4 t (Infe). Korvatautien kurssilla ryhmäopetusta 2 t (Klimi) ja teemapäivä. Teemapäiviä 7 t liittyen naistentautien ja iho- ja sukupuolitautien kursseihin. L6 Ryhmäopetusta 15 t (Infe 3 t, Klimi 12 t), luennot 9 t, teemapäiviä ja seminaareja 28 t.

8 Kliininen mikrobiologia ja infektiotaudit: tentti
Oppimateriaali ja kirjallisuus  Hedman K, Heikkinen T, Huovinen P, Järvinen A, Meri S, Vaara M: Mikrobiologia, immunologia ja infektiosairaudet, kirjat I, II ja III, Duodecim 2010 ja 2011. Ruuskanen O, Peltola H, Vesikari T: Lasten infektiosairaudet, Tampereen yliopisto, 2007.

9 Klimi/Infe: muuta infoa
Ryhmäjako erilainen kuin muussa opetuksessa (ei ruotsinkiel. opetusta, joten viitosryhmät hajautettu muihin ryhmiin) Teemapäiviin omia kysymyksiä klinikasta tai muuten matkan varrelta Seminaarien/teemapäivien sisältöjä on muokattu opiskelijapalautteen perusteella – antakaa palautetta! Seminaarit/teemapäivät ovat pakollista opetusta

10 Seminaarien/teemapäivien poissaolot
Seminaareja/teemapäiviä on yhteensä 7. Yhdestä voi olla pois ilman korvausvelvoitetta. Kaksi muuta voi korvata katsomalla nauhoitetun seminaarin/teemapäivän nettiselaimen avulla ja tekemällä siitä oppimispäiväkirjan. Nettiselaimessa tarvitaan flash-tuki (yleensä vakiona) ja kaiutin/kuulokkeet. Viimeistä seminaaria (kertaus) ei nauhoiteta

11 Seminaari/teemapäivä-poissaolojen korvausohjeet
Katso seminaarin/teemapäivän nauhoitus (nähtävillä 4 vko nauhoituksen jälkeen). Nauhoituksen osoitteet almasivulla ( Kirjoita A4-sivun pituinen (vähintään 400 sanaa) oppimispäiväkirja keskittyen siihen, mitä uutta opit (saamme samalla palautetta) Lähetä oppimispäiväkirja osoitteella viimeistään Käytä viestin otsikkona tekstiä "L6 seminaarin korvaava oppimispäiväkirja" ja merkitse viestiin myös opiskelijanumerosi. Vain puutteellisista oppimispäiväkirjoista tulee palautetta.

12

13 Klimi/Infe: muuta infoa
Rästisuoritukset: Vaihdot toiseen ryhmään ongelmallisia, vain kanslian/opettajan luvalla Korva-klimistä ei saa olla poissaoloja (jos epävarmuutta, tarkista kansliasta heti) Virologian ryhmäopetuksessa on yhdistetty A-ryhmiä (A1-ryhmä jaettu muihin ryhmiin)

14

15 Tervetuloa kurssille!


Lataa ppt "L6 intro Sakari Jokiranta Haartman-instituutti"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google