Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ympäristöviisas biotalous 2050

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ympäristöviisas biotalous 2050"— Esityksen transkriptio:

1 Ympäristöviisas biotalous 2050
Tulevaisuusseminaari – Kokemäenjoen vesistöalueen vesivisio, Ämer Bilaletdin Pirkanmaan ELY-keskus Vesiyksikkö

2 Energia Aurinkoenergia on johtava energialähde v. 2050 kennotekniikka kehittynyt ja halventunut radikaalisti älykäs sähköverkko ja energiatehokkuus vähentävät kulutusta ongelmallinen ydinenergia tehnyt tehtävänsä siirtymäkauden tuotantona fuusioenergia ei vieläkään läpimurto, mutta tulossa on Halvalla sähköllä tuotetaan puhdasta typpeä -> polttokennotekniikka Typpi metaanireaktoriin, jossa hiilidioksidista ja typestä tuotetaan metaania ja vettä. Metaani varastoidaan kaasuna, nesteenä tai kiinteänä. Suljettu teknologia yleisesti käytössä, energian varastointi on arkipäivää. CO2 + 4H2 = CH4 + H2O Uusien liikennepolttoaineiden tuotanto muuttanut autokannan. Liikenne osaltaan kuluttaa hiilidioksidia.

3 Ravinteiden kierto ja kestävä ruokajärjestelmä
Kaikki orgaaninen aines, mitä ei syödä tai jalosteta hyödykkeiksi, voidaan hyödyntää energiantuotannossa tai ravinteita kierrättämällä. Metaanin tuotto lietteistä, lannasta ja muusta org. aineesta kytkeytyy metaanireaktori-infrastruktuuriin ja tulee tätä kautta kannattavaksi. Vähempiarvoisen kalan käyttö on arkipäivää. Standardisoidut jalostuslaitteistot ovat levinneet kautta maan ja tuotantoketjut ovat aukottomia. Suljetut kiertovesitekniikkaan perustuvat kalankasvatuslaitokset tuottavat lähellä kalat ja lisäksi hyödyntää syntyvät ravinteet yrttiviljelyssä. Ravinteiden tehokas kierrättäminen maataloudessa on vihdoin saanut suuret vesistöt puhdistumaan hyvään luokkaan.

4 Biotalouden liiketoiminta Puu edelleen vahva energialähde, mutta energiakäyttö ainoastaan jalostuksen/tuotteistamisen viimeisenä vaiheena. Puusta satoja tuotteita. Metsien ja vesistöjen ekosysteemipalvelut ensisijaisena käyttömuotona Kaikki mitä voidaan tehdä bioraaka-aineista, myös tehdään niistä: rakentaminen, huonekalut, muovia, tekstiilejä, lääkkeitä, ihmisen varaosat, hyvinkin suuret 3D- tulostukset – ei rajaa!


Lataa ppt "Ympäristöviisas biotalous 2050"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google