Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tulevaisuuden tekijät Tavastiasta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tulevaisuuden tekijät Tavastiasta"— Esityksen transkriptio:

1 Tulevaisuuden tekijät Tavastiasta
Päivitetty OR

2 Tavastia lukuina 241 Opetus- ja projektihenkilöstöä 123 Kuntayhtymäpalveluhenkilöstöä 6 Johtavia viranhaltijoita 2245 Opiskelijaa yksikköhintarahoitteisessa koulutuksessa ( ) 148 Kahden tutkinnon suorittajat Opiskelijatyöpäivää aikuiskoulutuksessa 30,4 Milj. euroa liikevaihto (talousarvio 2011)

3 Koulutusalat Kulttuuriala Luonnontieteiden ala
Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Tekniikan ja liikenteen ala Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala

4 ”arjen sävellyksiä ja sovelluksia” Sanna Heino lehtori
AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI opetussuunnitelmissa HYVINVOINNIN HUOLTOASEMA käytännössä ”arjen sävellyksiä ja sovelluksia” Sanna Heino lehtori

5 TAUSTAA Koulutuskeskus Tavastia on ollut mukana kehittelemässä ja käyttämässä ammattiosaajan työkykypassia alusta alkaen lähinnä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla toiminnan on mahdollistanut OPH:n hankerahoitus uskalletaan kokeilla → onnistumisia ja erehdyksiä

6 Ei taikatemppuja vaan pysyviä toimintamalleja!
TÄTÄ PÄIVÄÄ passin suorittaneita todella vähän asia kokenut ”inflaation” sotelilla ei kohtaa opiskelijoita muilla aloilla aivan liikaa kiinni henkilökunnasta Esteistä mahdollisuuksiin – uusien toimintamallien ideoiminen ja olemassa olevien, toimivien toimintakäytäntöjen parantaminen! Ei taikatemppuja vaan pysyviä toimintamalleja!

7 HYVINVOINNIN HUOLTOASEMA
olemassa oleva paikka yksin, kaveriporukalla… opetusryhmänä (opettajan kanssa - ilman opettajaa) saa tarvittaessa ohjausta ja palveluja opastusta hyvinvoinnin lisäämiseksi terveysmittauksia (verenpaine, vyötärönympärys, kehon koostumus, lihaskestävyys, kestävyys –Cooper, UKK, polkupyörä, matto…-, liikkuvuus…) ”Huoltistoiminta” jalkautuu tarvittaessa infot, tietoiskut mittaukset

8

9

10

11

12

13

14 ”OPETUSSUUNNITELMATYÖ”
kevät 2011 tarkasteltiin jokaisen alan opetussuunnitelmaa: etsittiin, missä kohdin ammattiosaajan työkykypassi näkyy nykyisissä ammatillisissa opinnoissa (sama yrittäjyyden näkökulmasta) – laitettiin ne näkyviksi opetussuunnitelmiin resurssit hankkeesta loistava informaation ja vuorovaikutuksen väline ja kanava syksy 2011 – (kevät 2012) jokainen perustutkinto tekee oman malliesimerkin – toteuttamismallin Tavoitteena on tehdä hyvinvoinnin edistäminen näkyväksi – saada tietoisuutta lisättyä.

15 VALMENTAVAT OPINNOT Tavoitteena on vakiinnuttaa ammattiosaajan
ammattiosaajan työkykypassi – valmentavat opinnot vapaasti valittava - 1ov antaa ohjausta, tukea, informaatiota – VALMENNUSTA – ammattiosaajan työkykypassin tekemiseen tarjolla 3. jakso/2011 eteenpäin jokaisessa jaksossa toteutus: 1. tapaaminen: informaatiota, Moodleen kirjautuminen, käytänteet, toteutussuunnitelman laatimisen aloittaminen ohjausta somessa (Moodle, FB, sähköposti…) tarvittaessa henkilökohtaisia kohtaamisia Hyvinvoinnin Huoltoasemalla 2. tapaaminen: mittauksia, toteutussuunnitelman tarkastelua ohjausta somessa, tarvittaessa henkilökohtaisia kohtaamisia Huoltoasemalla 3. tapaaminen: mittauksia, toteutussuunnitelman tarkastelua, askelmerkit tulevaan Tavoitteena on vakiinnuttaa ammattiosaajan työkykypassi osaksi oppilaitoksen arkea!!!

16 MOODLEALUSTA hyödynnetään vapaasti valittavissa opinnoissa (ammattiosaajan työkykypassi – valmentavat opinnot) informaatiokanava henkilökunnalle informaatiokanava opiskelijoille Tavoitteena on taata jokaiselle opiskelijalle mahdollisuus ammattiosaajan työkykypassin suorittamiseen ”henkilökunnasta huolimatta”.

17 HYVINVOINNIN HUOLTOKIRJA
käytössä joillakin ryhmillä (opettajalähtöinen) ei pakko – mahdollisuus yleisten hyvinvoinnin ja elämänhallinnantaitojen opetteluun Tavoitteena on konkretisoida ja omakohtaistaa hyvinvointiin liittyviä asioita.

18 OPETUSTA TUKEVA MATERIAALI
SAKUry terveystiedon opetuspaketti ”terveystiedon opiskelumateriaali” Tavoitteena on helpottaa opettajan arkea ja lisätä opiskelijoiden motivaatiota hyvinvoinnin edistämiseen ja omakohtaistamiseen!

19 merkitä ne myös näkyviin opiskelijoille.
OPETUS Ammatilliset opinnot (OPSien perkaus) ATTO –opinnot (liikunta ja terveystieto) Altto -valinnaiset vapaasti valittavat Tavoitteena on tarjota ammattiosaajan työkykypassin suorittamista tukevia opintoja ja merkitä ne myös näkyviin opiskelijoille.

20 INFOTILAISUUDET opiskelijoille henkilökunnalle Tavoitteena on lisätä tietoisuutta ammattiosaajan työkykypassista ja sen suorittamisesta.

21 KOULUTUSPÄÄLLIKKÖKOKOUS
oppilaitoksen johto on oltava asian takana koulutuspäällikkökokoukset ovat yksi PARHAISTA TAVOISTA vaikuttaa ja viedä informaatiota eteenpäin Tavoitteena on tuoda asiaa tietoiseksi ja jalkauttaa käytänteitä osaksi osastojen normaalia toimintaa!

22 AMMATILLISET NEUVOTTELUKUNNAT & TYÖPAIKKA-OHJAAJAKOULUTUKSET
Tavoitteena on lisätä työelämän tietoisuutta ammattiosaajan työkykypassista.

23 ”OLLA IHMINEN IHMISELLE”
aidot kohtaamiset avainasemassa ”ei ole olennaista, millä tittelillä toimitaan – kunhan toimitaan” Tavoitteena hyvinvoinnin lisääminen – alkaa itsestä!

24 LOPUKSI jokaisen velvollisuus on edistää hyvinvointia – ei mikään erikseen erilliseen resurssiin sidottu asia resursointi selkeiden tehtävämäärittelyjen mukaan terveys, turvallisuus ja toimintakyky uusissa OPSeissa tarkoituksena luoda pysyviä käytäntöjä oppilaitoksen arkeen, mitkä eivät olisi riippuvaisia tulevaisuuden ”hankerahoista”


Lataa ppt "Tulevaisuuden tekijät Tavastiasta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google